Skip to content
Politică

EXCLUSIV Băsescu răspunde tranșant amenințărilor Rusiei: „O prostie!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, cu privire la scandalul momentului.

Reacția fostului șef de stat vine în contextul declarațiilor oficialului rus, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare și controlul armamentului din cadrul ministerului rus de Externe, care susține că România trebuie să renunțe la scutul antirachetă.

Citește și: Rusia somează România să renunţe la sistemul antirachetă „cât nu este prea târziu”

„O prostie. Fiecare țară să asigure securitatea națională cum crede ea și nu cred că este cazul ca Federația Rusă să ne spună cum să ne garantăm securitatea națională. Noi avem parteneriatul strategic cu Statele Unite, pilonul fundamental al securității noastre”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă consideră necesar ca instituțiile statului să aibă o reacția pe acest subiect, fostul șef de stat a declarat: „Da, ar trebui să fie o reacție dar la nivel tot de director din MAE”.

În același timp, întrebat dacă șeful statului Klaus Iohannis trebuie să intervină, Traian Băsescu a declarat că nu ține de atribuțiile președintelui să ofere o reacție cu privire la acest subiect.

„Nu e treaba președintelui să răspundă unui director dintr-un minister”, a conchis Traian Băsescu.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *