Skip to content
Politică

EXCLUSIV Bursa Premierilor. Numele (ne) surpriză de pe lista scurtă a lui Ponta. Meleșcanu confirmă discuția cu șeful PSD

Astăzi este o zi decisivă pentru actuala majoritate parlamentară și guvernamentală. Victor Ponta a explicat că după- amiază, la ora 17, va dezvălui numele viitorului premier, în cazul în el care va ajunge la Cotroceni.

Pe lângă numele deja vehiculate atât în cercurile politice, cât și în rândurile mass- media, Călin Popescu Tăriceanu și George Maior, un nume (ne) surpriză pentru bursa premierilor ne-a fost dezvăluit din rândurile PSD.

Mai precis, unul din membrii Biroului de conducere al PSD ne-a precizat că deși este cotat cu slabe șanse, numele lui Meleșcanu va fi analizat în ședința social- democraților cu ceilalți membri ai coaliției de guvernare, chiar dacă Călin Popescu Tăriceanu este favorit pentru a prelua această poziție.

De fapt, premierul Ponta ”a așezat” terenul încă de luni seară când a anunțat că va colabora, într-o formă sau alta, cu Teodor Meleșcanu în perioada următoare. Singurele trei posibilitață ca cei doi să colaboreze sunt următoarele:

• Teodor Meleșcanu premier- variantă puțin probabil datorită scorului slab din aceste alegeri. În plus, strategia lui Ponta este de a reface USL și de a promova public acest lucru, iar singura ipostază în care se poate întâmpla acest lucru este cu Tăriceanu în fruntea viitorului executiv.

• Teodor Meleșcanu ministru în viitorul cabinet– O posibilă variantă ar putea fi preluarea ministerului de Externe, după ce Titus Corlățean are zilele numărare în fruntea MAE după dezastrul de la urnele de vot din diaspora.

• Teodor Meleșcanu, consilier de stat la Cotroceni- expertiza în zona relațiilor internaționale și de securitate și apărarea națională este una recunoscută și ar putea fi unul din colaboratorii lui Victor Ponta, dacă acesta va ajunge la Cotroceni.

Contact de PSnews.ro, Teodor Meleșcanu ne-a explicat că a avut o discuție cu premierul Ponta.

”Vreau să spun că este strict la nivel de zvon. Pe mine nu m-a contactat nimeni ca să discute concret despre postul respectiv. Am avut o discuție cu dl. Ponta, mi-a zis același lucru ca la televizor și a promis că în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, o va face publică. Cu privire la zvonul legat de o poziție la CCR, e bine că am ocazia să îl dezmint”, a precizat Teodor Meleșcanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *