Skip to content
Politică

EXCLUSIV Buşoi îl atacă pe Ponta într-o problemă-cheie şi vorbeşte despre primarul general interimar

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi îl atacă pe prim-ministrul Victor Ponta într-o problemă cu importanţă ridicată şi vorbeşte despre proaspătul primar general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin.

Recent, Ponta a anunţat că îl va susţine pe „un primar de sector care a făcut minuni în sectorul lui”. În acest context, Buşoi a dat de înţeles, vineri, pentru PSnews.ro, că opţiunea premierului nu va mai fi atât de importantă în alegerile locale din 2016, având în vedere că acesta nu mai conduce PSD.

„Nu am convingerea că anul viitor va mai fi atât de importantă opţiunea domnului Victor Ponta, atâta vreme cât deja nu mai conduce Partidul Social Democrat şi nu ştiu în ce măsură va mai putea influenţa decizia Partidului Social Democrat în ceea ce priveşte candidatul Primăriei Capitalei”, ne-a spus eurodeputatul, după reuniunea Colegiului Director al PNL de la Poiana Braşov.

Totuşi, confruntat cu ipoteza că Victor Ponta şi-a păstrat o oarecare influenţă în PSD (aceea a unui lider informal), Cristian Buşoi a comentat: „Cu siguranţă, nu pot estima pe cine va susţine domnia sa. Chiar nu cred că e important pentru Partidul Naţional Liberal. Pentru noi, foarte important să decidem care este varianta cu cele mai multe şanse”.

Legat de acest lucru, Buşoi s-a arătat încrezător în propriile şanse de a fi desemnat drept candidatul PNL la alegerile locale.

„Dacă Partidul Naţional Liberal va decide (şi va decide) să meargă pe candidaturi care să însemne un suflu nou, o nouă generaţie şi care să vină în aşteptările cetăţenilor, estimez a avea şanse foarte bune. Suntem încă în procedurile de competiţie internă. Urmează, în luna octombrie, un sondaj de opinie foarte important care să cristalizeze şi să fundamenteze opţiunea politică a Partidului Naţional Liberal, care, după calendar, se va definitiva la sfârşitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie. Cred că, în acest moment, există o aşteptare uriaşă din partea românilor, în general, şi a bucureştenilor, în special, pentru o nouă abordare în ceea ce priveşte administraţia publică locală. Există o dezamăgire şi există, în acest moment, cea mai puţină încredere în aleşii locali de după 1990, generată de toate lucrurile şi întâmplările cu adevărat grave din administraţia publică locală. Cel mai nou caz, al primarului Oprescu, este de natură a întări această opinie nefavorabilă şi e datoria PNL de a găsi, de a selecta pe acei candidaţi care pot să genereze electoratului convingerea că administraţia publică locală va fi corectă, va fi transparentă şi se va face doar în beneficiul cetăţeanului”, a comentat politicianul.

El s-a plâns că municipiul Bucureşti are „multe probleme” şi că „nu va fi deloc simplu” ca ele să fie rezolvate.

„Sunt multe probleme pe care le are Bucureştiul. Nu va fi deloc simplu să îndreptăm lucrurile grave care s-au întâmplat în ultimii ani. Cred că cele mai grave probleme, în acest moment, sunt traficul, lucrările de infrastructură (pe de o parte) şi situaţia încălzirii şi situaţia RADET (pe de altă parte). Avem deja soluţii, au fost prezentate în spaţiul public; important este să avem şansa de a le pune în aplicare”, a punctat eurodeputatul.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul a vorbit despre proaspătul primar general interimar, UNPR-istul Ştefănel Marin (fost membru PPDD şi intrat în UNPR odată cu fuziunea dintre partide).

„Sincer, nu am, în acest moment, foarte multe date, să-mi conturez o opinie. Îi urez succes şi sper să facă faţă acestei grele însărcinări cu corectitudine şi transparenţă”, a încheiat Cristian Buşoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *