Skip to content
Politică

EXCLUSIV Candidat surpriză pentru Primăria Sectorului 4. Marius Rogin lasă Moldova pentru București

Portalul de ştiri PSnews.ro continuă analiza privind potenţialii candidaţi pentru Primăriile de sector din Bucureşti.

Fostul deputat PDL Marius Rogin a intrat în cursa internă a PNL pentru Primăria Sectorului 4, după o dispariție bruscă de pe scena politică românească. Rogin intenționează să profite de oportunitatea ivită în urma fuziunii dintre PNL și PDL și își încearcă norocul

Candidat surpriză

Este surprinzătoare candidatura lui Marius Rogin, care vine tocmai din județul Neamț ca să-i convingă pe bucurești, folosindu-se de accentul său moldovenesc, că este cea mai bună soluție pentru sectorul 4. PSnews.ro l-a contactat pe Marius Rogin ca să ne explice motivul care a stat la baza acestei decizii.

„Nu am ales neapărat Bucureștiul pentru primărie. M-am transferat în bucurești acum doi ani și jumătate. Am început activitatea politică în București, am condus campania electorală a PNL-ului în alegerile prezidențiale, am devenit președintele partidului și ca orice conducător ai obligația să-ți asumi anumite poziții în viitoarele alegeri”, a spus Rogin.

Acum nu trebuie decât să-i acordăm șansă să-și încerce norocul și să spere la fotoliul de edil al Sectorului 4.

Dar nu mai e surprinzătoare pregătirea lui Marius Rogin. Așa cum îi stă bine unui politician român, are studii în securitate națională la Universitatea Națională de Apărare, absolvent al Colegiului Naţional de Apărare – studii de înaltă pregătire militară în siguranţa naţională şi securitate. Apoi ”Cursuri de perfecţionare în siguranţa economică naţionala – Bruxelles, sediul NATO; Cursuri de perfecţionare în securitate energetică – Roma; Cursuri de perfecţionare în siguranţa economico-financiară – Atena; Instruire militară pe problem de lupta anti-tero – sediul Pentagon, Washington USA; Cursuri de perfecţionare – Total Quality Management, Baan Education Olanda; INSTITUTUL DIPLOMATIC ROMÂN – „Securitate, diplomaţie şi politică externă” – 2011; Masterand Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – 2012”.

Cariera politică

Primul contact cu politica îl are în anul 2000 când devine consilier Județean PD-Neamț, pe vremurile când Traian Băsescu și Theodor Stolojan defilau pe scena politică din România.

După patru ani în CJ, reușește să se impună în alegerile parlamentare și obține un mandat de deputat. Anul 2008 îi aduce încă un fotoliu în Camera Deputaților.

În interiorul Partidului Democrat de la acea vreme reușește să obțină funcția de președinte în anul 2006, iar în 2008 se mulțumește să fie doar prim-vicepreședinte al PDL Neamț.

Candidatul năzdrăvan

Marius Rogin ar fi fost un politician mai bun dacă nu se chinuia să iasă în evidență, căci a făcut-o, de fiecare dată, provocând râsete în jurul său.

Într-o emisiune de la RealitateaTV acesta s-a exprimat în legătură cu poporul român.

„Marius Rogin: Foarte mulți cetățeni din fostele republici ale Rusiei se trezeau de dimineața și beau până seara, lucru pe care l-au copiat foarte rapid și românii. Iată că au 20 de ani și nu reușim să ne trezim.

Andreea Crețulescu: Spuneți că suntem un popor de alcoolici și orice conducător am avea…

Marius Rogin: Oameni odihniți.

Andreea Crețulescu: Odihniți la minte, nu?

Marius Rogin: Ne trezim dimineață să mergem la muncă, să fim primii la restaurant.”, potrivit ziartarguneamt.ro.

Probabil supărat pe cetățenii care, în anul 2011, protestau împotriva PDL-ului, Marius Rogin a ales să-i atace, caracterizându-i „bețivi”, iar, pe de altă parte, a jignit și cetățenii din fostele republici sovietice.

La final de mandat, plictisit sau cu remușcări că n-o să-l țină cetățenii minte, Marius Rogin scoate un iepuraș din joben și propune un proiect legislativ – ziua de naștere să fie zi liberă pentru fiecare individ. La vremea respectivă, deputatul PDL își justifica proiectul prin faptul că „Dacă vine (n.r. angajatul) cu diverse produse la muncă – suc, bere, prăjituri, va îngreuna cu siguranță tot mecanismul de producție”, potrivit hotnews.ro.

Din toate acestea nu rezultă decât o viziune îngustă asupra societății și o tendință exagerată de a critica electoratul. Rogin trebuie să învețe că indiferent cât de „rău” este un cetățean, nu-l poate judeca sau jigni în nici un fel, deoarece un cetățean reprezintă un vot și un vot pierdut nu mai poate fi recuperat niciodată. Memoria unui popor nu poate fi subestimată niciodată.

Planuri de viitor

Să trecem la lucruri serioase și să descoperim care sunt planurile lui Marius Rogin pentru Primăria Sectorului 4. Deși a refuzat să vorbească despre activitatea actualului primar, Piedone, fostul deputat ne-a dezvăluit care va fi prioritatea sa ca edil al Sectorului 4.

„Una din prioritățile mele este reabilitarea, dacă se poate 100%, a tuturor locuințelor din Sectorul 4, reabilitarea termică. Sectorul 4 este ultimul la acest compartiment, cred că voi renunța la clasicele panseluțe și voi încerca să fac lucruri mai sănătoase pentru infrastructura Sectorului 4”, a precizat Rogin.

Deși reabilitarea este un plan frumos, rămâne de văzut cât de încântați vor fi cetățenii, ținând cont că vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar și, în unele cazuri, reabilitarea s-a dovedit a fi un dezastru.

Să nu mai aducem în discuție aspectul blocurilor după reabilitarea. Primăriile par că țin cu tot dinandinsul să-și bată joc de imaginea Bucureștiului, transformându-l într-o așezare care n-are discernământ în ceea ce face.

Vine Rogin și dispare pixul

Marius Rogin a spus că nu agreează tipul primarului care deține întregul control asupra instituțiilor subordonate primăriei.

„Aș putea spune că primăria cu pixul doar la primar devine cu siguranță un izvor de corupție. În concepția mea, primarul are mai mult rol de reprezentare a instituției, a primăriei, și mai puțin de execuție”, a spus Rogin încercând să ne explice despre cum vede el politica de la nivel local.

 

Marius Rogin are, cu siguranță, experiența de partea sa și știe foarte bine cum să se mobilizeze pentru a câștiga o bătălie politică, însă electoratul din Sectorul 4 se poate arăta reticient în legătură cu această candidatură. Reabilitarea blocurilor deja e un proiect care nu mai impresionează pe nimeni, mai ales dacă DNA va începe să verifice contractele prin care au fost realizate astfel de proiecte și, surprinzător (oare?), va descoperi un focar de corupție. În cazul acela nu-ți mai poți construi o campanie electorală bazată pe astfel de proiecte, așa că Rogin are nevoie de un proiect mai răsunător ca să cucerească electoratul. Până atunci, rămâne de văzut dacă va reuși să tragă sforile în interiorul PNL ca să obțină șansa de a candida la alegerile locale din 2016.

6 comentarii la “EXCLUSIV Candidat surpriză pentru Primăria Sectorului 4. Marius Rogin lasă Moldova pentru București

  1. Reabilitarea blocurilor? Dar el nu stie ca aproape jumatate din sectorul 4 este format din locuinte la curte? :)) Na dracie la el!

  2. Trebuie sa fiti nebuni la cap sa il nominalizati pe golanul asta candidat la primarie.Intrebati-l de Titu.Locul astuia e in puscarie.Ia zi Ratza,cum e???Da te demasc, golanule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *