Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cât plătește ACL pentru autocarul de campanie al lui Iohannis

PSnews.ro a contact o serie de firme care se ocupă cu închirierea de autocare premium pentru a afla cât costă cu aproximație confortul prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, în această campanie electorală.

Reamintim faptul că Iohannis și-a închiriat un autocar marca MAN pentru a se deplasa cu acesta în campania electorală, renunțând astfel la luxul oferit de BMW-ul pe care PNL i l-a pus la dispoziție.

Închirierea unui autocar precum cel folosit de ACL pentru plimbările electorale costă, conform informațiilor oferite de companiille de închirieri autocare,  6,5 lei pe kilometru, ceea ce la o distanță medie de 500 de km parcursă în fiecare zi, rezultă că PNL și PDL plătesc 3250 de lei pe zi. Având în vedere că până la primul tur al alegerilor prezidențiale mai sunt 48 de zile, Iohannis va vărsa în conturile firmei care i-a închiriat autocarul de campanie 156.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 34.000 de euro.

Dacă Iohannis intră în turul doi, la această sumă se va mai adăuga încă 45.500 de lei, adică încă puțin peste 10.000 de euro. Ceea ce înseamnă că PNL și PDL vor scoate din buzanare peste 44.000 de euro pentru deplasarile lui Iohannis și a staff-lui său de campanie.

Citește și: Iohannis a renunțat la BMW. Vezi ultima achiziție

Valoarea unui astfel de autocar, precum cel folosit de Iohannis în această campanie electorală, este una de peste 200.000 de euro, ne-au mai precizat reprezentanții companiilor de profil.

autocar3

autocar5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *