Skip to content
Politică

EXCLUSIV Câte semnături au strâns prezidențiabilii până în acest moment

 Partidele politice sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește strângerea de semnături pentru candidații la prezidențiale.

PSnews.ro i-a contactat pe liderii formațiunilor politice pentru a aflat care este numărul de semnături pe care au reușit să îl strângă pentru candidatul pe care îl susțin.

Termenul limită pentru înscrierea în cursa prezidențială și depunerea numărului de semnături prevăzut în legea electorală este data de 23 septembrie a.c.

PSD a strâns până în acest moment peste 1 milion de semnături, la care se adaugă milionul de semnături strânse de UNPR. Conform unor informații neoficiale, Ponta ar urma să își depună candidatura marți sau miercuri. ”Până joia trecută aveam peste 1 milion de semnături. Estimăm că vom ajunge la 2,5 milioane de semntărui”, a precizat unul din vicepreședinții PSD.

PNL și PDL au până în acest moment aproximativ 1, 7 milioane de semnături, ne-au precizat surse din cadrul ACL. Totodată, aceștia așteaptă să strângă peste două milioane de semnături, pentru ca apoi să meargă să le depună la BEC.

Partidul Liberal Reformator a strâns până în acest moment peste 300.000 de semnături pentru candidatul Călin Popescu Tăriceanu, acesta urmând să candideze din postura de independent, susținut de PLR.

Membri ai staff-ului Monicai Macovei au precizat că nu au centralizat încă numărul total de semnături, că sunt încă verificate, dar că vor avea cu siguranță peste 200.000. ”Vom avea peste 200.000 de semnături, ca să avem și o marjă la BEC, în cazul în care ne vor fi unele respinse.”

Ioan Ghișe a precizat pentru PSnews.ro că nu știe încă numărul de semnături pe care a reușit să îl strângă până în momentul de față și că își va depune candidatura la BEC, cel mai probabil, în ultima zi oficială pentru depunerea candidaturilor și anume 23 septembrie.

În ceea ce privește candidatura Elenei Udrea, membrii din conducerea PMP au precizat pentru PSnews.ro că până în momentul de față s-au strâns mult peste 200.000 de semnături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *