Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ce funcție ar putea ocupa Crin Antonescu

 După alegerile europarlamentare din acest an, printre liberali a fost o stare de agitație, neliniște și dezorganizare, care se putea observa și din exteriorul partidului.

Mai întâi, Crin Antonescu și-a dat demisia de la vârful partidului pentru a prelua totuși șefia interimară, dar la care a renunțat după numai câteva zile. Ulterior,  Antonescu a uimit întreaga scenă politică la sfârșitul lunii mai, când a anunțat că renunță și la candidatura la prezidențiale.

Chiar în timpul Congresului PNL, din data de 28 iunie, s-a întâmplat un lucru surprinzător. Și anume, în momentul în care președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a întrebat în sală dacă mai există și alte propuneri pentru candidat la prezidențiale, a fost menționat numele lui Crin Antonescu, care înainte afirmase că dacă i se cere să candideze, el va candida.

 Deși, conform programului inițial,  în cadrul acelui Congres trebuia să se voteze candidatul PNL la prezidențiale, acest lucru nu s-a întâmplat, Klaus Iohannis cerând ca Delegația Permanentă să fie cea care  desemnează candidatul PNL pentru cea mai înaltă funcție în stat.

În cele din urmă, după cum bine se știe, Crin Antonescu a pierdut competiția internă pentru poziția de candidat la prezidențiale, iar de atunci, este într-un continuu „concediu”, el nefiind prezent nici la Congresul comun PDL-PNL și nici la desemnarea candidatului ACL, motivul invocat fiind…concediul.

În momentul de față, fostul președinte al PNL a rămas un simplu senator, nemaiavând însă  vreo funcție care să îi ofere vizibilitate și prin intermediul căreia să poată comunica legitim. Întrebarea care intervine în acest caz este: „Se va mulțumi Crin Antonescu doar cu funcția asta, în contextul în care a sa cariera politică poate continua mulți ani de acum înainte?”

Potrivit unor informații din interiorul PNL, printre liberali circulă ideea cum că Antonescu ar dori să preia șefia Grupului Parlamentar PNL din Senat, această funcție fiindu-i cea mai accesibilă la momentul actual.

 Dacă acest lucru se va concretiza, Crin Antonescu ar avea o platformă de unde poate comunica și care să îi ofere legitimitatea necesară pentru a rămâne în prima linie a partidului. Mai mult de atât, în interiorul PNL încă există un nucleu dur de susținători ai săi.

Să nu uităm faptul că Antonescu are deja acest exercițiu de pe vremea când Călin Popescu Tăriceanu era președinte PNL și prim- ministru, iar el era liderul Grupului Parlamentar PNL de la Camera Deputaților și făcea opoziție conducerii partidului.

Contactat de Psnews.ro, președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc ne-a declarat că orice este posibil.

„Orice este posibil. Domnul Antonescu este senator al PNL, este o voce importantă și un lider important încă al PNL. Știm foarte bine că a făcut atâtea pentru partid. Orice este posibil. Nu știu de un astfel de demers, dar se poate discuta. Nu știu dacă l-aș susține, nu pot să mă exprim, acum aud prima dată această ipoteză. De principiu, sigur că da, este un lider politic pe care l-am apreciat și îl apreciez în continuare.

Cred că este un lider politic de care partidul are nevoie. În această campanie chiar cred că este foarte foarte util la proiectul în care ne-am angajat, câștigarea președinției cu dl. Klaus Iohannis. Este, sunt convins, Crin Antonescu unul din principalii vectori de imagine importanți pe care este păcat să nu-l folosim la maxim. Vă spun sincer, eu m-am întâlnit cu colegii din Senat dar nu au existat discuții, cel puțin în prezența mea, pe acest subiect, a declarat Cătălin Boboc.

Pe de altă parte, fostul ministru al Economiei, senatorul Varujan Vosganian, contactat de Psnews.ro a transmis că „Puiu Hașotti a fost foarte bun ca șef al grupului”.

Eu nu am auzit, sincer. Am fost și ieri la grup și nu am auzit așa ceva. Nu mă apuc să mă dușmănesc cu unul sau cu altul comentând. Dacă aș fi auzit, mi-aș fi făcut o părere, dar nu am auzit, iar Puiu Hașotti a fost foarte bun ca șef al grupului”, a declarat pentru PSnews.ro Varujan Vosganian.

Contactat de Psnews.ro, actualul lider de grup al senatorilor PNL, Puiu Hașotti,  nu a dorit să comenteze.

Totodată, Tudor Barbu, fost senator PC, actualmente trecut în tabăra liberalilor, cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu ne-a declarat: „Nu știu despre această intenție și nu mi-am pus problema aceasta (n.r. – de a-l susține pe Crin Antonescu).”

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu ne-a declarat că nu i-a transmis nimic Crin Antonescu referitor la acest subiect, dar dacă i-ar fi spus, s-ar fi gandit la acest aspect.

„Până când nu există o propunere în acest sens nu are  rost să mă gândesc. Nu e existat nicio propunere în acest fel. Nu mi-a spus domnul Antonescu nimic. Dacă mi-ar fi spus m-aș fi gândit”, a declarat, pentru Psnews.ro, Sorin Roșca Stănescu.

Deși nu este senator, Psnews.ro l-a contactat și pe deputatul Radu Zlati, cunoscut drept unul dintre cei mai puternici susținător ai lui Crin Antonescu, pentru a vedea cum comentează această informație.

„Nu am avut nicio discuție cu domnul Antonescu pe această temă, dar cu sigurață el nu ar candida dacă nu ar fi sigur că are șanse reale să câștig”, a declarat Zlati.

Trebuie specificat faptul că echipa Psnews.ro l-a contactat și pe Crin Antonescu pentru a-l întreba dacă dorește să comenteze această informație, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Rămâne de văzut dacă Antonescu va dori să devină liderul senatorilor liberali, iar dacă acesta se gândește la ocuparea acestei funcții, ar trebui să își depună candidatura în prima zi a sesiunii parlamentare, adică luni, 1 septembrie a.c.

8 comentarii la “EXCLUSIV Ce funcție ar putea ocupa Crin Antonescu

 1. Domnule Crin Antonescu
  domnia ta ai o obligatie morala fata de noi
  cei care asteptam de 25 de ani peste cei 50 comunisti
  asteptam si speram sa alegem UN OM LIBER – Presedinte al Romaniei
  Domnia ta nu esti doar un simplu cetatean si membru al unui partid
  esti Presedintele DE ONOARE al PNL
  esti LIDERUL DREPTEI
  Esti SIMBOLUL LIBERAL
  esti SPERANTA pentru VIITORUL ALTFEL

  – episodul Johannis va intra in istorie drept Invazia Lacustei in PNL
  in acest moment PNL se arunca singur in aer din interior
  noi pierdem din vedere ca un partid nu este doar doctrina lui
  ci mai ales oamenii care-l compun
  si daca oamenii sunt marginalizati si inlocuiti de yesmeni obedienti
  partidul mai este doar PORECLIT LIBERAL- este doar un PSD mai mic
  si va urma soarta PNT-cd.

  Dl Johannis nu va fi votat / dl Predoiu nu va fi votat
  sunt perceputi ca NON-CANDIDATI
  nu pot fi „facuti” prezidentiabili
  Dreapta inca NU CANDIDEAZA
  deci Dreapta VINDE alegerile…
  MAI MANANCA PONTA floricele cu CRIN contracandidat???

  Alegeri 2014 – aceasta este o ocazie UNICA, o sansa ISTORICA
  Cine intra acum va ramane presedinte pe 10 ani- ia si mandatul doi
  ne-am saturat de mlastina morala si viermuiala
  securisto-comunistoido-basisto-mafiota in care ne sufocam
  VREM sa vedem UN OM-FRUMOS – Presedinte al Romaniei
  Vrem ca TU SA NE REPREZINTI in lume
  Ai obligatia morala fata de noi
  cei care te giram cu increderea noastra
  SA REVII IN ARENA
  SA RESTARTEZI Partidul Liberal
  si SA CANDIDEZI la presedintie
  poti convoca un Congres Extraordinar
  poti convoca Delegatia Permanenta
  poti rupe ACL- pdl oricum o va sustine pe Udrea
  iar noi vom iesi in strada sa te sustinem
  un singur lucru nu poti face
  NU POTI RAMANE PASIV
  LUPTA si CONFIRMA increderea si speranta noastra
  Votez CRIN sau NIMIC
  DOAMNE AJUTA!

 2. Crin Antonescu = cel mai mare mincinos si tradator politic, fara caracter.
  A fost cea mai mare dezamagire, m-a determinat sa renunt definitiv sa mai votez PNL-ul dupa 20 de ani in care am fost simpatizant al acestui partid. A dus PNL in PPE la 12 ore dupa alegeri in timp ce in toata campania era la ALDE…. Un Basescu II. Increderea electoratului in el este aproape de zero…..
  Avem nevoie de un om echilibrat si moderator in fruntea statului

 3. Cu parere de rau CRIN ANTONESCU a fost atras intr-un joc murdar (IOHANNIS-presedinte-PNL—-CRIN ANTONESCU candidat ACL la PRESIDENTIE ) S-au facut greseli de strategie cum ar fi -data ruperii USL-ruperea ar fi trebuit sa aiba loc dupa alegerile europarlamentare .Intr-o concluzie amara—SRS–SLUGA RAMAN SORIN—Ti l-am dat pe CRIN .

 4. As fi votat cu Crin Antonescu, pina la momentul ruperii USL. Si nu fiindca sunt fan USL, ci fiindca nu a argumentat nimic din ceea ce a facut: ruperea USL, trecerea la PPE, renuntarea la sefia senatului si la candidatura! Ori e instabil ori e santajat. Mare dezamagire! Dar raman liberala in suflet! Si niciodata „iohanista sau blagaista”!

 5. Daca liberalii doresc intr-adevar binele acestei tari,ar trebui sa faca de urgenta rocada Antonescu-Iohannis.Nimeni nu-l vede pe Iohannis un liberal convins,adus in fruntea mesei de exact acela pe care el l-a matrasit politic,fara nici o remuscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *