Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ce s-a schimbat pentru Maior în trei zile? A primit o ofertă mai bună…

George Maior, șeful demisionar de la SRI, explica, nu mai devreme de câteva zile, că nu are de gând să își dea demisia din fruntea serviciului pe care îl conduce.

„Mandatul a fost prezentat, iar domnul preşedinte a afirmat şi sper să îl citez corect, că aceasta este o temă artificială, SRI funcţionează bine şi postul e ocupat. Am avut multe întâlniri cu domnia sa”, a declarat George Maior în urm cu doar 3 zile în cadrul unui interviu acordat lui Dan Andronic la B1 TV.

Având în vedere această declarație, apare întrebarea: ce s-a schimbat în doar 3 zile? Un foarte probabil răspuns este acela că a primit o ofertă mai bună, care constă într-o nouă funcție, o noua provocare după 8 ani și 2 mandate petrecute în fruntea SRI.
Atacul la CCR și precizările că sunt ofițeri acoperiți în presa din România nu sunt nici pe departe motivul din spatele demisie lui George Maior. Un personaj de calibrul și cu experiența lui George Maior este greu de crezut că ar putea avea, fără să existe vreun motiv bine întemeiat, declarații care să producă controverse.

Cel mai probabil atacul la adresa CCR și precizarea că în presa din România există ofițeri acoperiți sunt doar două fumigene aruncate de George Maior care să eclipseze adevăratul plan pe care acesta îl are pentru viitorul său.

George Maior este personajul care ar putea deveni soluția PNL pentru poziția de premier. Față de Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, incapabili să strângă în jurul lor o majoritate parlamentară, George Maior, cu relațiile și trecutul din PSD va putea sparge actuala majoritate parlamentară din jurul lui Ponta. PNL nu are în acest moment premisele reale pentru a dărâma actuala majoritate parlamentară din jurul PSD. În schimb, cu o propunere a lui George Maior pentru funcția de premier ar schimba spectaculos situația.

Mulți lideri și parlamentari PSD ar putea veni de partea lui George Maior și implicit a PNL. Realist vorbind, e greu de crezut că există prea mulți parlamentari social- democrați sau din alte partide din actuala majoritate politică care să decline o ofertă politică din partea lui George Maior.

Iată că se conturează, cu tușe din ce în ce mai groase, și potențialul plan al celor din PNL și cum plănuiesc liberalii să îi dea șah-mat lui Victor Ponta și PSD. Dacă George Maior va deveni propunerea de premier a PNL, orizontul de timp în care va cădea guvernul Ponta se va reduce la zile.

2 comentarii la “EXCLUSIV Ce s-a schimbat pentru Maior în trei zile? A primit o ofertă mai bună…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *