Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu, vizată de dosarul Microsoft, este de ACORD cu referendumul propus de Macovei

Monica Macovei a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a inițiat demersurile pentru organizarea unui referendum național pe data de 16 noiembrie, odată cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Referendumul are ca temă imunitatea Președintelui, a miniștrilor și a parlamentarilor.

Europarlamentarul Monica Macovei propune ca românii să fie întrebați: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice?”

" "
" "

Contact de PSnews.ro, fostul ministru Ecaterina Andronescu a declarat că este de acord cu propunerea Monicăi Macovei, reiterând afirmația potrivit căreia nu are nici o implicare în dosarul Microsoft.

R: Cum vedeți această inițiativă a dnei Macovei?

Ecaterina Andronescu: Eu nu cred că este vreo problemă cu imunitatea parlamentarilor și a Președintelui și cred că singurul lucru care trebuie să rămâne permanent deschis este ca fiecare, nu numai fiecare parlamentar sau Președintele, fiecare cetățean să poată să își exprime opinia.

R: Dna Macovei a făcut această propunere în contextul anchetei DNA privind dosarul Microsoft, care vă vizează și pe dumneavoastră.

Ecaterina Andronescu: Eu nu pot să dau socoteală pentru toată lumea, dar pentru faptele mele dau socoteală. Am apărut în presă imediat după acest comunicat al DNA a apărut, nu am nici un fel de informații în legătură cu ceea mă privește, de fiecare dată voi spune: nu am luat, nu am condiționat și niciodată n-am cerut nimic nimănui. Deci, pentru dreptatea mea și pentru onestitatea mea mă bat până la capăt. Nu e normal ca cineva să îți afecteze imaginea cu presupuneri. 

R: Dar dacă Parlamentul nu va aproba anchetarea dvs, pentru că de Parlament depinde?

Ecaterina Andronescu: Nu voi cere Parlamentului acest lucru, voi spune ceea ce știu despre faptele mele. Acest lucru am dreptul să îl spun și îl voi spune.

R: Deci, sunteți de acord cu propunerea dnei Macovei?

Ecaterina Andronescu: Nu am nimic împotrivă, da.”,  a declarat pentru PsNEWS.ro, Ecaterina Andronescu.

Direcția Națională Anticorupție cere Parlamentului încuviințarea urmăririi penale pe numele a nouă miniștri în dosarul Microsoft. Printre aceștia se numără Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu și Dan Nica.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J, solicitări în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de cei nouă foşti miniştri.

ECATERINA ANDRONESCU , în prezent senator – Parlamentul României, , ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

Monica MACOVEI a făcut o propunere de natură să sperie marea majoritate a politicienilor. Într-o conferință de presă, candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei face o propunere șoc.

În contextul anchetei DNA privind dosarul Microsoft în care sunt inculpați 9 miniștri, Macovei cere referendum pentru a ridica imunitatea miniștrilor, parlamentarilor și Președintelui.

Întrebarea pe care o propune Macovei este: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și Președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice? ”

" "

1 comentariu la “EXCLUSIV Ecaterina Andronescu, vizată de dosarul Microsoft, este de ACORD cu referendumul propus de Macovei

  1. Aviz catre M.Macovei : deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica „decat pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului”(art.72 alin.2 din Constitutie),ceeace inseamna ca pentru orice acte sau fapte nu exista imunitate.Asta ar fi una.Apoi,daca textul – dupa capul ei – n-ar fi clar,propunerea respectiva ar reprezenta o modificare de constitutie care nu se face prin referendum,ci doar printr-o procedura speciala prevazuta in actul nostru fundamental(titlul VII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *