Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ce spune sociologul Marius Pieleanu despre demisia Monicăi Macovei și șansele acesteia la prezidențiale

Monica Macovei și-a anunțat marți, într-o conferință de presă, demisia din PDL, afirmând că nu este un gest pripit, ci a reflectat mult asupra acestei decizii, pe care a transmis-o astăzi.

”Astăzi am decis să demisionez din PDL. Nu este un gest pripit, am reflectat mult la această decizie. Cred că ceea ce se întâmplă astăzi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez. Se fac în PDL tot felul de înţelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit în PDL cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred”, a transmis Macovei. 

Citește și EXCLUSIV Reacția lui Vasile Blaga la decizia Monicăi Macovei de a demisiona din PDL

Contactat de PSnews.ro și întrebat ce impact are decizia Monicăi Macovei de a demisiona din PDL, sociologul Marius Pieleanu a transmis că aceasta  „vrea să se poziționeze pe eșicherul politicii, ca om politic”, în contextul în care „europarlamentarii nu sunt neapărat oameni politici, în sensul clasic”.

„Partidul sprijină pe altcineva și dumneaei vrea musai să candideze, nu neapărat să și câștige. Vrea să se poziționeze pe eșicherul politicii, ca om politic. Până acum, era doar europarlamentar, iar percepția publică este că europarlamentarii nu sunt neapărat oameni politici, în sensul clar al cuvântului, în sensul clasic”, ne-a transmis Marius Pieleanu. 

Întrebat de șansele Monicăi Macovei la alegerile prezidențiale din acest an, Marius Pieleanu a spus că aceasta va obține maxim 3%. 

„Evident că nu are niciun fel de șansă și procentele vor fi până în 3%, dacă va lua. Este o femeie ambițioasă și vrea să arate că are sprijin public. Probabil se supra-licitează și se auto-raportează mai sus în spațiul public decât este în realitate. Datele de cercetare arată că nu are niciun fel de șansă. Va lua maxim 3%”, a declarat Marius Pieleanu în exclusivitate pentru PSnews.ro. 

1 comentariu la “EXCLUSIV Ce spune sociologul Marius Pieleanu despre demisia Monicăi Macovei și șansele acesteia la prezidențiale

  1. Experimentul ,MONICA MACOVEI , a cocosat dreapta politica cu sociologi ,politologi ,analisti ,parerologi .Mai grav ii incaiera–se arunca cuvinte grele–se impletesc destine care au luat tainul in 2004 -MUNGIU si SAFTOIU .Incapatanarea lui IOHANNIS–explicata corect de DAN ANDRONIC—face continutul secret al biletelelor ROZ ale MONICAI MACOVEI sa conteze si mai mult lucru remarcat de ION CRISTOIU . Se anunta o toamna in care MURATURILE sunt la mare cautare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *