EXCLUSIV Cine este principalul vinovat pentru HAOSUL din PNL. Urmeză războiul intern

Haosul a pus stâpânire în ultima perioadă pe PNL, după cum putem observa.

Situația cu care se confruntă actuala conducere a PNL după ce Tribunalul București a decis să respingă modificările aduse statului de funcționare al liberalilor dă peste cap toate calculele politice.

Marian Petrache, actualmente mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis și cel care a fost responsabil de organizarea și desfășurarea Congresului din 28 iunie, este deja catalogat drept principalul vinovat al acestei situații fără precedent în care a ajuns partidul.

Unul din parlamentarii PNL a precizat în exclusivitate pentru PSnews.ro că Marian Petrache este principalul vinovat. ”Petrache a fost cel care a coordonat întreaga activitate de pregătire și desfășurare a Congresului, având în vedere că era deja bătut în cuie că el va fi secretarul general al PNL. Petrache s-a concentrat înainte de Congres cum să își asigure postul de secretar general și a uitat să se asigure că totul este și se desfășoară legal. A fost mandat de partid să se ocupe de toate chestiunile juridice, să reprezinte partidul în depunerea actelor la Tribunal ș.a.. A zbârcit-o rău de tot.

Am înțeles că a uitat să depună acte la dosar și astă ar fi unul din motivele pentru care Tribunalul a luat această decizie (n.r.: de a respinge modificările aduse la statul PNL). Așa e când te gândești doar la smecherii și cum să tragi sfori pentru tine și uiți de aspecte juridice. A vrut să fie șeful Cooperativei, asta a urmărit tot timpul. Acum o să vadă  probabil ce înseamnă furia șefilor din teritoriu, care s-au făcut de răs”, a explicat aceeași sursă.

”Din punctul meu de vedere va urma o perioadă unică în istoria acestui partid, în sens negativ. Petrache are deja zilele numărate în această funcție și cred că va sfârși rău de tot”, a mai adăugat aceeași sursă.

Marian Petrache este cel care a condus toate ședințele din preajma Congresului PNL. În plus, șeful CJ Ilfov este cel care a tras toate sforile pentru a fi eliminată din statut prevederea conform căreia sercretarul general al partidului este ales în congres, preferând soluția numirii directe de către președintele partidul. Având în vedere că Petrache, alături de Teodor Atanasiu, au fost liderii care au orchestrat mazilirea lui Crin Antonescu și înscăunarea lui Klaus Iohannis, cei doi s-au bătut și pentru poziția de secretar general al PNL. Până la urmă s-a impus Petrache, care a fost imediat după congres impus secretar general al PNL de Iohannis, la schimb cu trădarea și mazilirea lui Crin Antonescu pe care președintele PNL Ilfov a executat-o ca la manual. Mai greu i-a fost acestuia cu prevederile statutare și legale, după cum putem vedea ca urmare a deciziei Tribunalului București de a respinge noua formă de statut ”redactată” după dictare de către Petrache.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL