Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cine se bate să fie șeful deputaților PNL. Intră în scenă pupilul lui Fenechiu?

Actualul lider al deputaților liberali, George Scutaru, va merge pe un post de consilier prezidențial alături de Klaus Iohannis și astfel se vacantează poziția de șef al grupului PNL din Camera Deputaților.

Conform informațiilor vehiculate în mass- media, George Scutaru va fi consiler pe siguranță națională al Președintelui României, Klaus Iohannis.

În acest context, deputații liberali trebuie să își aleagă un nou lider.

Conform informațiilor noastre bătălia va fi dată între Victor Paul Dobre, deputat de Galați, Eugen Nicolăescu, fostul ministru al Sănătății, dar și tânărul baronete, Mugurel Cozmanciuc, personaj inventat și crescut de Relu Fenechiu.

Potrivit unor surse din rândul deputaților PNL, un avantaj ar avea Victor Paul Dobre, cel care este în grațiile lui Klaus Iohannis. De asemenea, trebuie precizat, că toți deputații cu care am stat de vorba, au avut cuvinte de lauda la adresa fostului ministru al Administrației, precizând că este cel care a asigurat buna funcționare a Grupului Parlamentar al PNL.

Nu același lucru se poate spune de Eugen Nicolăescu, acesta fiind exclus din ecuațiile de putere din PNL încă de la Congresul din iunie, când nu a reușit să își câștige locul în rândul conducerii PNL.

Numele lui Mugur Cozmanciuc, deputat de Iași și cel care a fost crescut de Relu Fenechiu, pare să fi intrat și el în cursa pentru șefia deputaților PNL. Cel puțin știm că își dorește extrem de mult acest lucru, ne-a precizat unul din deputații liberali.

Totuși, este foarte greu de crezut că un personaj precum Cozmanciuc, pupilul lui Fenechiu, poate ajunge șef la Grupul PNL din Camera Deputaților în contextul în care numele său ar fi legat de multe activități care ar putea intra în atenția anchetatorilor.

Spre exemplu, numele lui Cozmanciuc a fost vehiculat în presa ieșeană în legătură cu două mari scandaluri pe plan local: achiziționarea la un preț supraevaluat a sediului Oficiului de Cadastru Iași de către directorul acestei instituții, viitorul secretar de stat de la Mediu, și falimentarea CET Iași.

De asemenea, tânărul Cozmanciuc târâie încă după el, conform jurnaliștilor de la ziarulatac.ro, un dosar penal pentru evaziune fiscală, întocmit la sesizarea funcţionarilor de la Finanţe. Mai precis, este vorba de Claudia Mistreanu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Administraţiei Financiare a Municipiului Iaşi. Pe scurt, organele fiscale îl acuză pe Cozmanciuc că, din postura de administrator al societăţii Palora Consulting, a oprit banii angajaţilor pentru contribuţii sociale, fără să vireze însă aceste sume către bugetul de stat.

Evaziunea fiscală pusă în cârca lui Cozmanciuc se ridică la câteva sute de milioane lei vechi, bani pe care acesta refuză să-i plătească deoarece susţine că a vândut părţile sociale ale firmei Palora Consulting SRL, înainte ca aceasta să acumuleze datorii către bugetul de stat.

Cu alte cuvinte, Cozmanciuc pare a fi un tânăr cu un viitor strălucit pe orbita liberală croită de Relu Fenechiu, fiind în prezent șef peste organizația PNL Neamț, dar care ar putea avea mari șanse să se afle nu în fruntea deputaților PNL, ci în fruntea unor dosar penale.

În contextul în care Iohannis a impus toleranță zero față de personajele cu probleme în justiție nelămurite, șansele lui Cozmanciuc sunt egale cu zero.

1 comentariu la “EXCLUSIV Cine se bate să fie șeful deputaților PNL. Intră în scenă pupilul lui Fenechiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *