EXCLUSIV Cine va fi candidatul ACL la șefia CJ Cluj

În cursul zilei de vineri, prin intermediul avocaților, baronul PNL de la Cluj, Horea Uioreanu, își va depune demisia din funcția președinte al Consiliului Județean Cluj. Acesta a fost arestat de procurori într-un caz de corupție, în care este acuzat de comiterea unui număr de cinci infrancțiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.  

Potrivit procurorilor anticorupție, unul dintre dosarele în care Horea Uioreanu este urmărit penal este legat de organizarea de licitaţii trucate. De acestea au beneficiat mai multe firme apropiate preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Conform legii, după demisia lui Uioreanu, vor fi organizate alegeri pentru alegerea unui nou președinte al CJ Cluj.

Consilierul municipal din Cluj, liberalul Ioan Bîldea, a explicat în exclusivitate pentru PSnews.ro cine este favorit să fie desemnat candidat al ACL pentru a intra în bătălia electorală pentru șefia Consiliului Județean Cluj.

Cred că candidatul va fi pus în fucție de poziționarea în sondaje, iar ca variante ACL are mai multe opțiuni. Prima șansă,în viziunea mea, o are Alin Tișe (n.r.: deputat PDL, fost șef al CJ Cluj), a doua cred că o are Marius Nicoară, iar a treia Mihai Seplecan. Acum depinde și de strategia abordată pentru că cei trei pot oricând să își schimbe pozițiile”, a precizat Bîldea pentru PSnews.ro.

Știu că își dorește foarte mult Mihai Seplecan, știu că Marius Nicoară i-ar fi cedat poziția lui Mihai Seplecan. Așa știu că au fost discuțiile în partid ca Mihai Seplecan va fi candidatul nostru și probabil că va fi o evaluare internă în urma căreia se va stabili”, a mai adăugat liberalul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: