Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cine va prelua conducerea SIE dacă Meleșcanu își depune candidatura

Directorul Serviciului de Informații Externe (SIE), Teodor Meleșcanu, a făcut un anunț important despre candidatura la Președinție. Acesta a declarat că luni dimineața va da un răspuns clar dacă va intra sau nu în cursa pentru Cotroceni.

În cazul în care acesta își depune luni sau marți candidatura, Meleșcanu trebuie să demisioneze din funcția de șef al SIE, potrivit Art. 15 al legii nr. 1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe.

”Personalul Serviciului de Informaţii Externe nu poate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora.”

În acest caz, cel mai probabil, interimatul, până la numirea unui nou șef al SIE, va fi preluat de Silviu Predoiu, cel care a mai ocupat funcția de director interimar al SIE de trei ori până acum.

Predoiu a fost pus pentru prima dată interimar în 20 iulie 2006 după ce Gheorghe Fulga a demisionat din funcție, fiind înlocuit de Claudiu Săftoiu. La plecarea lui Săftoiu de la șefia SIE, Silviu Predoiu a fost numit din nou interimar, funcție pe care a ocupat-o până la venirea lui Mihai Răzvan Ungureanu. În momentul în care MRU a fost propus pentru funcția de premier, acesta a demisionat din funcția de director al SIE, interimar fiind numit tot Silviu Predoiu până la numirea lui Teodor Meleșcanu ca în funcție.

În anul 2006 Silviu Predoiu a intrat în vizorul jurnaliștilor. Jurnaliștii de la România Liberă relatau în 2006 că Silviu Predoiu ar fi fost secretarul III al Ambasadei Române din Nigeria în anul 1996, lucru pe care acesta l-ar fi negat. De asemenea, se pare că Predoiu a avut o cariera fulminanta după ce a venit de la post din Nigeria, unde s-a remarcat prin scandaluri amoroase. Dupa ce a pierdut mai multi ani aiurea prin centrala SIE, la interventia sotiei sale, Predoiu e trimis la post in Nigeria. Acolo a devenit bun prieten cu Serghei Lavrov. S-a dat in stamba cu scandaluri amoroase, iar dupa ce a fost injunghiat in conditii neclare, a fost trimis acasa. In centrala SIE si-a adus sotia la Departamentul Resurse Umane si tine tot personalul sub lupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *