Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cine va prelua șefia Camerei Deputaților, dacă PNL va schimba majoritatea parlamentară

PSnews.ro vă prezintă numele politicianului care va prelua conducerea Camerei Deputaților, în cazul în care liberalii vor reuși să schimbe actuala majoritate parlamentară.

Dacă în ceea ce privește conducerea Senatului numele lui Vasile Blaga este bătut în cuie deja de câteva săptămâni, de curând, liberalii au decis și cu privire la persoana care ar urma să îl înlocuiască pe Valeriu Zgonea, în cazul în care planul pentru o nouă majoritate parlamentară.

Surse din rândul conducerii noului PNL ne-a precizat că Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, va fi propunerea liberalilor pentru șefia Camerei Deputaților, în momentul în care se va schimba actuala majoritate politică.

În ultimele zile, mai mulți lideri ai PNL au punctat că  se poartă negocieri om cu om cu privire la formarea unei noi majorități la nivelul Parlamentului.

La nivelul Camerei Deputaților, liberalii ar putea întâmpina dificultăți având în vedere că au nevoie de peste 100 de deputați care să trădeze actuala majoritate parlamentară și să treacă de partea PNL.

În prezent, în Camera Deputaţilor, PNL are doar 112 parlamentari, faţă de cei 215 ai coaliţiei de guvernare.

La Senat, liberalii par să aibă o misiune mai ușoară, având în vedere că numărul de parlamentari necesari pentru o nouă majoritate este considerabil mai mic.

Calculele arata ca, la acest moment, PNL si PDL dispun de 63 de voturi, fapt ce impune negocieri cu independentii (7 membri) si cu UDMR (8 voturi), insa nu sunt excluse discutii si cu UNPR (12 senatori).In plus, in calcul ar putea sa intre si cei patru senatori social-democratii care i s-au alăturat lui Mircea Geoana.

„Credem că o să avem săptămâna viitoare (n.r.: referindu-se la această săptămână) o majoritate, astfel încât să nu avem emoţii în demersul pe care îl facem”, anunța zilele trecute Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte al PNL.

Dumitru Oprea, lider al senatorilor PDL, a susţinut și el, în urmă cu doar câteva zile, că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

Oprea a fost întrebat pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

Votul privind numirea unui judecător al CCR, care ar trebui să aibă loc în această saptamână, ar putea fi momentul în carea vom vedea o altă majoritate politică în cadrul Senatului.

Judecătoarea Mona-Lisa Neagoe este propunerea PNL pentru CCR, în timp ce PSD o susține pe Simona Maia Teodorescu, actual secretar de stat în Ministerul Justiției.

2 comentarii la “EXCLUSIV Cine va prelua șefia Camerei Deputaților, dacă PNL va schimba majoritatea parlamentară

  1. Daca nu se reuseste schimbarea PSD de la guvernare lucrurile devin complicate deoarece PSD in luna martie 2015 fac concursurile de inspectori generale , apoi de inspectori de specialitate a ISJ si in final prin luna mai a directorilor de scoli . Acesti directori de scoli sunt oamenii prin care PSD obtin voturi fara prea multe eforturi . Directori conditioneaza ore in scoala , dirigentii sau alte facilitati decat cum sunt intregiri de norma , ore suplimentare doar daca voteaza cu PSD . Atentie in unitatile scolare se si voteaza . Nu este posibil ca incompetenta unor directori sau inspectori generali sa spuna ca nu ajung banii pentru finantatrea pe elev. CUM ESTE POSIBIL CA IN CN IC BRATIANU PITESTI sa existe 1270 elevi si 90 profesori si sa spunem ca mai ne trebuie 414000 ron iar la un liceu de acelasi rang respectiv CN ZINCA GOLESCU PITESTI sa avem 1350 elevi si DOAR 70 profesori. IN INVATAMANT BANII SUNT GESTIONATI FOARTE PROST IN FUNCTIE DE INTERESELE POLITICE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *