Skip to content
Politică

EXCLUSIV Concediile jurnaliştilor şi ale analiştilor. Unde se relaxează vedetele și cu ce buget

Chiar dacă par omniprezenți la televizor, jurnaliștii şi analiştii scenei politice sunt și ei tot oameni și au nevoie de momente de respiro.

PSnews.ro vă prezintă câteva detalii despre cum au ales persoanele pe care le vedem zi de zi în emisiunile preferate să își petreacă perioada de concediu.

Astfel, jurnaliștii Liliana Ruse, Victor Ciutacu, Cătălin Striblea și Sorin Roșca Stănescu, precum și psihologul Hanibal Dumitrascu şi sociologul Marius Pieleanu, cu toții ne-au povestit despre planurile pe care le au pentru vara aceasta.

Liliana Ruse, moderatorul emisiunii „Ultima oră” de la postul de televiziune România TV, a ales să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc:

Ca in fiecare an, vacanta pentru noi inseamna mare. Mai exact, anul acesta, Marea Neagra, Jupiter. Am descoperit statiunea anul trecut, cand am ajuns din intâmplare. Nu pot sa spun ca e locul ideal de vacanta, dar este foarte bun pentru familiile cu copii mici. Sunt multe locuri de joaca, apa este mica la mal iar plaja este curata. Adevarul e ca, pe cat de prietenos e Jupiter cu copiii, pe atat de dusmanos e cu adultii: terasele sunt putine, inchid devreme si nu exista alte surse de divertisment pentru o fiinta umana cu o varsta mai mare de 5 ani. Pentru mine, un concediu reusit este cel in care fetita mea e fericita, asa ca inchid ochii la micile neajunsuri. Pentru cei carora le e teama, din diverse motive, sa plece in strainatate cu copiii – eu sunt un asemenea caz – Jupiter ofera cam tot ce se poate obtine pe litoralul romanesc.”, a spus Lili Ruse.

Psihologul Hanibal Dumitrașcu nu și-a programat înca vacanța, dar s-a gândit la câteva posibilități în cazul în care îi va permite timpul.

Deocamdată, nu mi-am programat un concediu. Mai târziu, poate, să vedem dacă voi reuşi să plec câteva zile. Acum, în vară, vreau şi eu, ca tot omul, să plec din Bucureşti o zi-două, în ţară, la munte sau la mare. Rămâne de văzut când, că nu mi-am programat, nu am făcut nicio rezervare. Oi vedea.”,a spus Dumitrașcu.

Moderatorul emisiunii „Ultimul Cuvânt”, de la postul de televiziune B1 TV, Cătălin Striblea va merge în Delta Dunării, iar apoi va vizita Sarmizegetusa și Castelul Huniazilor.

O săptămână în Deltă, iar apoi (altă săptămână), vreau să-mi duc copilul la Sarmizegetusa, la Alba-Iulia şi la Castelul Huniazilor. În Deltă, ştiu cât voi plăti şi mi s-a părut mult mai ieftin la Sulina decât în străinătate. Însă nu acesta este motivul pentru care mergem (mergem, pentru că suntem cu foarte mulţi prieteni), dar, din costurile pe care ni le-au prezentat, mi s-a părut mult mai ieftin decât în Grecia, de exemplu. E ceva sub 1.000 de euro.”, a spus Striblea.

Anul acesta vacanța este săracă pentru jurnalistul și fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu care ne-a declarat că are în plan să meargă doar doua-trei zile pe litoralul românesc.

Cu copiii, la Lacul Snagov şi, dacă putem, două-trei zile de mare (în Eforie, unde o să găsim). Când putem ajunge. E o vacanţă săracă. Bugetul este cam de 800 de euro.”,a spus SRS.

Buget de concediu minim și pentru sociologul Marius Pieleanu care intenționează să meargă câteva weekenduri în stațiunea Sinaia.

Câteva weekenduri la Sinaia, cu buget minim. Am unele probleme în Bucureşti şi nu pot pleca prea mult din oraş.”, a punctat Pieleanu.

Moderatorul emisiunii „Ediția de seară”, de la Romania TV a fost deja în concediu și intenționează să-și mai ia câteva zile de relaxare daca va simți nevoia.

Am fost deja în Creta şi două weekenduri pe litoralul românesc, după foarte mulţi ani de zile, şi am descoperit că există şi lucruri unice pe litoralul românesc. La munte nu mă duc, pentru că nu-mi place. Am trăit la Sinaia până la 19 ani şi mi-am făcut norma de munte. E posibil să mă mai duc pe undeva, dacă voi mai simţi nevoia.”, a spus Ciutacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *