Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cristoiu, revoltat de asaltul DNA la Udrea: Mi se pare absurd ca, timp de 10 ani…

Jurnalistul Ion Cristoiu este revoltat de asaltul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva Elenei Udrea: Mi se pare absurd ca, timp de 10 ani…

Ziaristul a declarat, marţi, pentru PSnews.ro, că nu comentează informaţiile obţinute de noi, din surse apropiate dosarului, potrivit cărora numele publicaţiei „Evenimentul Zilei” apare în acest nou dosar al lui Udrea, în calitate de beneficiară a unor sume „sifonate” de la Hidroelectrica.

„Nu comentez informaţii pe surse”, a precizat Cristoiu.

În rest, în legătură cu cele mai recente două dosar deschise de DNA (dintre care în unul procurorii cer arestarea fostului ministru), Ion Cristoiu este de părere că Udrea „este aleasă ţap ispăşitor al guvernării PDL”.

„Văd că, din tot guvernul acela PDL, ea este cea care lua bani, manipula presa, finanţa presa, învârtea şi dregea”, a comentat jurnalistul.

În al doilea rând, Ion Cristoiu vede în această acţiune a DNA „o presiune indirectă asupra lui Traian Băsescu, care mai mult ca sigur preia PMP-ul sâmbătă”.

„Dacă ne uităm şi la declaraţiile lui Victor Ponta din ultimul timp, Traian Băsescu este considerat inamicul numărul unu al Sistemului, al lui Klaus Iohannis şi al PNL. În consecinţă, probabil că s-a calculat, măcar prin acest dosar şi prin cererea de arestare preventivă (putea fi chemată fără arestare preventivă), şi se încearcă un şah la Traian Băsescu”, a completat Cristoiu.

Totodată, jurnalistul a mărturisit că nu îşi explică faptul că, în cei zece ani de mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu, DNA nu a întreprins nicio acţiune împotriva Elenei Udrea.

„Asta a fost şi cauza care m-a transformat pe mine în creatorul formulei «Binomul SRI-DNA», deoarece doamna Elena Udrea, până în ianuarie 2015, era o persoană onorabilă, avea dreptate, şedea la masă cu şefii serviciilor, inclusiv cu Codruţa Kovesi şi a devenit, peste noapte, brusc, corupta de serviciu. Oamenii Sistemului creat de Traian Băsescu (este un Sistem cu «S» mare) încearcă acum să-şi păstreze posturile, la schimbarea de regim, scoţând-o ţap ispăşitor pe Elena Udrea. Deci asta cred că este una dintre explicaţii, pentru că mie mi se pare absurd ca, timp de zece ani, Elena Udrea să nu fie atinsă nici cu o floare. Atenţie: nici măcar nu a fost interceptată! Şi asta spune multe. Putea să fie, în perioada respectivă, interceptată cu mandat de la judecătorie cerut de DNA. Şi, deodată, brusc, a devenit nu implicată într-un dosar, ci implicată în toate dosarele de corupţie ale guvernării PDL”, ne-a mai spus Cristoiu.

1 comentariu la “EXCLUSIV Cristoiu, revoltat de asaltul DNA la Udrea: Mi se pare absurd ca, timp de 10 ani…

  1. Faptul ca 10 ani nu s-a intamplat nimic, este o palma pe obrazul care se vrea imaculat al luptei anticoruptie al justitiei independente a statului de drept. Palme mai sunt si acum; cei din pdl sunt ocoliti cu obstinatie , inclusiv taticul lor, desi sunt tone de plangeri penale impotriva lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *