Skip to content
Politică

EXCLUSIV – Culmea absurdului: doi senatori PNL au votat impotriva propriului proiect de lege. Al treilea s-a abtinut

Psnews.ro va prezinta in continuare o mostra despre cum se face politica in Romania. Doi senatori ai Partidului National Liberal au votat impotriva propriului proiect de lege.

Evident este o situatie care a mai fost intalnita in trecut la anumiti parlamentari si care probabil va mai intalnita si in viitor, dar care va uimi de fiecare data. De data aceasta este vorba despre senatorii PNL Mircea Dobra si Lucian Iliescu.

Dupa cum se stie, in sedinta de Plen de marti, Senatul a votat abrogarea din Codul penal a articolului 276 “Presiuni asupra Justitiei”, potrivit caruia “Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda”. Votul a venit dupa ce proiectul de lege fusese trimis spre reexaminare de catre presedintele Traian Basescu.

Au fost prezenti 106 senatori, conform informatiilor existente pe site-ul Senatului, iar dintre acestia 93 au votat “pentru”, 10 “impotriva”, 2 s-au abtinut, iar un senator nu a votat. Dintre cei care au votat impotriva eliminarii articolului 276 din Codul penal, 6 senatori sunt de la PDL, 2 de la PNL si 2 fara apartenenta la grupurile parlamentare.

Cum mentionam mai devreme, cei doi senatori PNL care au votat impotriva sunt Mircea Dobra si Lucian Iliescu. Ei bine, ce credeti, cei doi senatori au votat practic impotriva propriului proiect de lege. Spunem asta intrucat, potrivit acelorasi informatii existente pe site-ul Senatului, Dobra si Lucian Iliescu se numara printre initiatorii proiectului de lege privind abrogarea articolului 276 “Presiuni asupra Justitiei”.

Ce s-o fi intamplat asadar intre timp? Poate ca cei doi s-au razgandit si considera ca este oportuna mentinerea acestui articol. Sau poate ca cei doi nu au stiut ce voteaza. Orice este posibil.

Interesant este insa ca in sedinta din 4 februarie 2014, atunci cand Senatul a decis pentru prima oara abrogarea articolului 276, atat Mircea Dobra, cat si Lucian Iliescu au votat in mod total diferit. Mai exact, cei doi au votat pentru eliminarea acestui articol din Codul penal.

Senatorul PNL Neagu Nicolae a devenit indecis

Mai exista un senator PNL care si-a schimbat opinia in ceea ce priveste articolul 276. Este vorba despre Nicolae Neagu. Si acesta se numara printre initiatorii proiectului de lege referitor la abrogarea articolului 276.

Totusi, spre deosebire de colegii sai Mircea Dobra si Lucian Iliescu, Nicolae Neagu nu a votat impotriva proiectului de lege, ci s-a abtinut.

1 comentariu la “EXCLUSIV – Culmea absurdului: doi senatori PNL au votat impotriva propriului proiect de lege. Al treilea s-a abtinut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *