EXCLUSIV Cum au fost lăsați pe dinafară parlamentarii PP-DD în cazul suspendării lui Băsescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a început demersurile pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Primul pas este strângerea de semnături în Parlament. Potrivit președintelui Senatului, este nevoie de o treime din semnăturile tuturor parlamentarilor pentru initierea suspendarii.

În cursul zilei de luni a fost demarată procedura de strângere de semnături, în urma unei ședințe în cadrul căreia au fost prezentate motivele pentru care președintele Traian Băsescu ar trebui suspendat pentru a treia oară. Însă parlamentarii PP-DD, aproximativ 20, au fost lăsați pe dinafara.

”PP-DD-iștilor nu ni s-a prezentat motivele prin care președintele Traian Băsescu a încălcat Constituția. Invitația pentru consultările de luni de la ora 11:30 a sosit la noi, la liderul de grup, în jurul orei 13:40. Noi nici nu am fost invitați în timp real la acele consultări pentru strângere de semnături. Noi nu am fost anunțați în timp real pentru a ni se prezenta acele motive atât de grave de încălcarea Constituției. Nu suntem nici pro, nici contra pentru că nu ni s-au prezentat motivele și noi nu putem să semnăm ca primarii, în necunoștință de cauză. Vrem să vedem despre ce este vorba. Suntem niște oameni responsabili și nu vrem să ducem țara în haos mai ales că mai sunt două luni până la alegerile prezidențiale”, a declarat, pentru PSnews.ro, deputatul PP-DD, Liliana Mincă.

Până în acest moment peste 50 de parlamentari PLR, PC, dar și neafiliați au semnat pentru suspendarea președintelui.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: