Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cum îl afectează pe Băsescu scandalul penal din Republica Moldova

Cum îl afectează pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu scandalul penal din Republica Moldova, în care procurorul general cere arestarea fostului premier Vladimir Filat, pentru extorcare şi trafic de influenţă.

Amintim că atât Băsescu, cât şi Filat fac parte din familia popularilor europeni, prin formaţiunile lor politice: PDL şi PMP, respectiv Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, joi, pentru PSnews.ro, că dosarul în care este implicat fostul prim-ministru din Republica Moldova, corolat cu sprijinul evident de care Filat s-a bucurat din partea lui Băsescu, „spune foarte mult despre ce tip de oameni sunt promovaţi în partidele populare europene”.

„Traian Băsescu fiind unul dintre marii susţinători ai domnului Filat şi unul dintre marii prieteni (să ne amintim vizitele frecvente din Republica Moldova, sprijinul pe care l-a acordat acestui partid), cu siguranţă scandalul din ţara vecină spune foarte mult despre ce tip de oameni sunt promovaţi în partidele populare europene”, a comentat Nicolai.

Totuşi, eurodeputatul a apreciat că acest caz nu este de natură să schimbe raportul de forţe dintre populari şi celelalte tabere din Parlamentul European (socialişti şi liberali).

„Nu se schimbă raportul de forţe, însă, în opinia mea, în momentul de faţă, este o foarte mare problemă pe care popularii europeni o au, pentru că au fost unii dintre marii susţinători ai domnului Filat şi, implicit, ai Republicii Moldova. Implicarea într-un caz de corupţie care riscă să pună în pericol parcursul european al Republicii Moldova (ştim foarte bine ce a declanşat această împrejurare) este de natură să creeze probleme inclusiv pentru imaginea grupului popular din Parlamentul European”, a atras atenţia Norica Nicolai.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul a dat asigurări că, săptămâna viitoare, va discuta acest subiect în PE, „pentru că eu sunt şi în delegaţia cu Republica Moldova şi va trebui să avem rapid o atitudine”.

1 comentariu la “EXCLUSIV Cum îl afectează pe Băsescu scandalul penal din Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *