Skip to content
Politică

EXCLUSIV Cum va vota ACL privind cererea de încuviințare a arestării lui Mircea Roșca

După audierile de astăzi ale lui Mircea Roșca, președintele PNL Prahova,  de la DNA Ploiești, procurorii anticorupție cer încuviințarea arestării acestuia.

Lui Roșca îi sunt aduse acuzații de trafic de influență. La schimb, Mircea Roșca ar fi pretins suma de 20.000 de euro, dintre care 11.000 au fost cheltuiți pentru acțiuni de campanie electorală ale PNL la nivelul acestui județ. De asemenea, liderul PNL Prahova s-a folosit și de un autoturism de lux, Audi A8, în schimbul exercitării influenței.

În acest context, PSNews.ro l-a contactat pe copreședintele ACL Prahova, Roberta Anastase, pentru a afla punctul de vedere al PDL privind situația lui Mircea Roșca, dacă deputații PDL vor vota pentru sau împotriva încuviințării arestării preventive.

Roberta Anastase a precizat că, așa cum și în trecut PDL a votat pentru celelalte cereri de încuviințare a arestării preventive pe numele altor colegi parlamentari, și în cazul lui Mircea Roșca deputații PDL vor avea aceeași atitudine.

„În general, noi cei din ACL, așa cum a facut-o înainte și PDL, nu ne-am opus niciunei solicitări a justiției”, a transmis Roberta Anastase.

De asemenea, contactată de PSNews.ro, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, ne-a trasmis faptul că poziția ACL este constantă și nu se vor opune niciunei proceduri judiciare inaintată de instituțiile abilitate.

„Pozitia ACL este constantă. Credem in prezumtia de nevinovatie, dar in acelasi timp nu ne vom opune niciunei proceduri judiciare inaintată de instituțiile abilitate”, a precizat Alina Gorghiu pentru PSNews.ro.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *