Skip to content
Politică

EXCLUSIV Dezvăluiri din culisele PNL. Cum va vota fiecare membru din conducerea partidului în funcție de interesele personale în lupta Atanasiu vs. Orban

În PNL urmează ziua cea mare în care liberalii își vor alege noul șef care să îi conducă în următoarea perioadă. Până în 2017 când cei din PDL, în persoana lui Vasile Blaga, va înghiți, la propriu, PNL-ul istoric. Este vorba doar de o chestiune de timp până când Blaga va fi înscăunat oficial în fruntea noului PNL. În acest moment liberalii sunt din ce în ce mai supuși noilor colegi portocalii de partid.

Și acest lucru nu îl spunem noi, ci o serie importantă de lideri ai PNL. Evident, este un subiect încă neexploatat public, dar în culisele partidului este un punct fierbinte pe ordinea de zi a oricărei ședințe oficiale sau neoficiale ale celor din vechiul PNL.

Până în acest moment, am aflat care sunt cele două mari blocuri care se vor confrunta joi pentru a ajunge la butoanele PNL. Jocurile de culise, după ce am aflat aceste nume, au început și se desfășoară chiar în aceste momente.

Ludovic Orban și Teodor ”Tase” Atanasiu, două personaje grele în PNL, se vor înfrunta într-o luptă dură pentru a-i conduce pe liberali în perioada următoare.

Favorit, la prima vedere, ar fi Atanasiu. Totuși, Ludovic Orban, după ce a bătut palma cu Rareș Mănescu personaj care este extrem de apropiat de Crin Antonescu, are șansele crescute. Această tripletă formată din Orban- Antonescu- Mănescu a mai funcționat și la Congresul din 2009, când cei trei au reușit să îl schimbe din fruntea PNL pe Călin Popescu Tăriceanu, iar Crin Antonescu a preluat atunci conducerea liberalilor.

În plus, fostul lider al PNL a anunțat oficial marți seară că va trage sforile pentru Orban. În plus, acesta din urmă a prins deja aripi după ce marți le-a testat fidelitatea deputaților, mulți dintre ei și șefi de filială, și a văzut că majoritatea acestora îl susțin. Din 65 de deputați, 44 i-au acordat votul lui Orban pentru șefia Grupului Parlamentar al PNL. Pentru fostul șef al transporturilor a fost doar o schemă prin care să vadă dacă are șanse sau nu să devină președintele PNL. La prima vedere, lui Orban i-a ieșit. Apoi, alături de un Crin Antonescu, care deși dispărut total din peisajul politicii românești în ultimele luni, încă se bucură de susținerea unor ”ultrași”, care vor vota în cadrul Delegației Permanente după cum le va dicta fostul lider al PNL, așadar în favoarea lui Orban, șansele celui din urmă par să crească.

PSnews.ro vă prezintă astăzi o analiză extinsă despre cum ar urma să voteze fiecare din membri conducerii PNL la ședința de joi a liberalilor, în cadrul căreia vom afla succesorul lui Klaus Iohannis.

Votul nu va fi dat în funcție de interesul pentru viitorul partidului, ci pe baza unor încrengături personale, de familie, de afaceri, după cum le dictează Iohannis sau Antonescu sau alte interese care sunt cel puțin meschine.
Foarte important de precizat: aceste voturi vor merge către cei doi, doar în cazul în care Orban și Atanasiu vor ajunge să se confrunte.

Conform informațiilor PSnews.ro, există, în momentul publicării acestui material, discuții și calcule pentru a pregăti o variantă surpriză care să aibă capacitatea să îl învingă pe Ludovic Orban. În cazul în care aceste discuții vor avea o finalitate, Teodor Atanasiu se va retrage și îl va susține pe cel pe care Klaus Iohannis încearcă să îl convingă să preia conducerea PNL la ședința de joi.

Iată toată lista membrilor din BPN și estimarea de vot pentru fiecare în parte:

1. Klaus Iohannis– acesta îl va susține din umbră pe Atanasiu. Reamintim că prima întâlnire a cooperative PNL care l-a impus pe Iohannis în fruntea PNL și în poziția de canidat la prezidențiale a fost tocmai în casa lui Atanasiu. De asemenea, acesta din urmă a fost vioara întâi în trădarea lui Crin Antonescu și impunea lui Iohannis, după un război fulger purtat cu gruparea din jurul fostului președinte al PNL. Acest lucru spune totul despre opțiunea lui Iohannis. Surse din cadrul PNL ne-au precizat că Iohannis va încerca să se comporte precum Crin Antonescu și nu va face o nominalizare concretă și va avea un discurs care să îl favorizeze pe protejatul său, Tase Atanasiu.
2. Mircea Ionescu Quintus– cel mai probabil, seniorul liberal va vota în favoarea lui Teodor Atanasiu. Președintele de onoare al PNL este cunoscut ca un personaj care a votat cu puterea întotdeauna.
3. Crin Antonescu– fostul șef al liberalilor nu a uitat cuțitele înfipte în spate de Atanasiu și prin prisma faptului că apropiatul său, Rareș Mănescu, face echipă cu Orban, fostul șef al liberalilor va trage la căruța celui din urmă, în detrimentul lui Atanasiu. De asemenea, fostul șef al PNL a precizat ferm că îl va susține pe Orban. Conform informațiilor noastre, Antonescu va participa la ședința de joi a liberalilor și va mătura, la propriu, pe jos cu Atanasiu, încercând astfel să arate că un personaj precum acesta nu este o soluție pentru PNL. Antonescu se va folosi și de argumentul că Orban îi poate domoli pe cei din PDL, în timp ce Atanasiu este un lider extrem de apropiat de Vasile Blaga.
4. Marian Petrache- omul doi din PNL a anunțat că face tandem cu Atanasiu, deci va vota în favoarea acestuia. De asemena, Petrache controlează o serie de alți membri din rândul conducerii PNL, dar și pe cei din rândul Secretariatului General.
5. Mihai Barbu, secretar general adjunct al PNL- votează cu Atanasiu
6. Gabriela Horga, secretar general adjunct al PNL- votează cu Atanasiu
7. Dan Mihalache, secretar general adjunct al PNL și apropiat al lui Iohannis- votează cu Atanasiu
8. Honorius Prigoană, secretar general adjunct al PNL- votează cu Atanasiu
9. Mihai Țurcanu (fratele baronului PNL de Botoșani, Florin Țurcanu) – votează cu Teodor Atanasiu.
10. Alin Drăgulin, secretar general adjunct al PNL- votează cu Atanasiu
11. Bogdan Țimpău (deputat și proaspăt lider al PNL Hunedoara, în locul baronului Moloț, aflat în arest la domiciliu)- votează cu Atanasiu
12. Marin Almăjanu, liderul PNL Teleorman- votează cu Atanasiu. Almăjanu a intrat într-un conflict cu Crin Antonescu, imediat după alegerile europarlamentare
13. Eduard Hellvig– face parte din cercurile foarte apropiate ale lui Iohannis și îl susține pe Teodor Atanasiu.
14. Lucia Varga, șefa femeilor din PNL- aceasta nu va ieși din cuvântul conducerii PNL și va vota cu Teodor Atanasiu.
15. Nicolae Robu- acesta este lider al PNL Timiș, regiune controlată de europarlamentarul Cristian Bușoi. Din informațiile noastre, Bușoi va prelua șefia PNL București, în locul lui Teodor Atanasiu, deci are tot interesul să voteze cu acesta, în detrimentul lui Orban.
16. Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte al PNL- votează cu Atanasiu și va prelua PNL București, dacă câștiga Atanasiu conducerea PNL. Deci are tot interesul să meargă alături de Atanasiu. De asemenea, surse din PNL ne-au precizat că între cei doi există și altfel de relații decât cele politice și anume de afaceri.
17. Ciprian Dobre, lider al PNL Mureș- face parte din grupul vechilor tăriceniști, din care a mai rămas Teodor Atanasiu, Dan Motreanu. Acesta va vota cu Atanasiu
18. Marius Nicoară, lider al PNL Cluj- votează cu Teodor Atanasiu
19. Bogdan Țimpău, lider al PNL Hunedoara- votează cu Atanasiu, filiala Hunedoara fiind dintre cele mai importante în trădarea lui Crin Antonescu, la îndemnurile lui Atanasiu.
20. Dan Motreanu– este în echipa restrânsă a lui Teodor Atanasiu și va vota în favoarea acestuia.
21. Alina Gorghiu– este extrem de apropiată de Marian Petrache, secretarul general al PNL care votează cu Atanasiu. Purtătorul de cuvânt al PNL va vota cu Atanasiu.
22. Cornel Popa, lider al PNL Bihor- votează cu Atanasiu.
23. Cristian Buican, lider al PNL Vâlcea- votează cu Orban.
24. Stelian Nichita, lider al PNL Bistrița- este o filială din Ardeal, zonă pe care Atanasiu o controlează cu autoritate.
25. Victor Paul Dobre– este din generația de baroni ai lui Teodor Atanasiu, foști președinți de Consiliu Județean. Votează cu Atanasiu.
26. Florin Alexe, șeful tinerilor liberali și lider al PNL sector 3- acesta va vota cu Teodor Atanasiu, urmând să conducă din umbră PNL București, cot la cot cu Cristian Bușoi.
27. Vasile Varga, PNL Brăila- votează cu Orban.
28. Răducu Filipescu, liderul PNL Călărași- Votează cu Teodor Atanasiu. Din această filială face parte și Dan Motreanu, personaj extrem de apropiat de Teodor Atanasiu.
29. Sorin Frunzăverde– din informațiile PSnews.ro, se pare că nu va veni la ședință pentru a nu fi obligat să se expună ca fiind susținătorul niciunuia dintre cei doi candidați
30. Nini Săpunaru– votează cu Ludovic Orban și este un personaj foarte apropiat de Rareș Mănescu.
31. Ion Luchian, liderul PNL Prahova- votează cu Ludovic Orban. Din PNL Prahova face parte soția lui Crin Antonescu și va merge pe mâna lui Ludovic Orban
32. Cristian Adomniței, liderul PNL Iași- indecis, dar ar putea să voteze cu Orban, urmând să îi ceară acestuia controlul filialelor din Moldova, pe care, momentan, pare să îl exercite Florin Țurcanu (cel care votează cu Atanasiu).
33. Marcel Vela, liderul PNL Caraș- Severin- este un personaj considerat apropiat de Ludovic Orban
34. Virgil Popescu, liderul PNL Mehedinți- acesta este controlat de Marcel Vela, liderul PNL din Caraș- Severin și va vota cu Orban.
35. Gigel Știrbu, lider al PNL Olt- este un lider inventat și susținut puternic de Crin Antonescu, astfel acesta va merge pe mâna lui Orban.
36. Florin Țurcanu, lider al PNL Botoșani- Țurcanu va vota cuTeodor Atanasiu, sperând să rămână șef peste filialele din Moldova. Țurcanu a fost unul din favoriții lui Iohannis, acesta din urmă rugându-l, la momentul în care a preluat șefia PNL, să devină șef peste toate filialele liberalilor.
37. Vasile Mustățea- votează cu Ludovic Orban, existând o relație personală foarte bună între cei doi.
38. Mihai Voicu– liderul PNL Dolj- de curând, acesta și-a făcut loc pe lângă Vasile Blaga, iar după cum știm bine liderul PDL care nu îl dorește sub nici o formă pe Orban să fie copreședinte al PNL. Deci Voicu, la îndemnurile lui Blaga, va juca cu Atanasiu.
39. Rareș Mănescu– acesta face un tandem cu Ludovic Orban și va vota în favoarea acestuia din urmă
40. Puiu Hașotti– căzut în dizgrațiile actualei conduceri, în care Atanasiu joacă un rol cheie, Hașotti ar putea să voteze cu Ludovic Orban, în speranța că se poate reinventa politic la nivelul partidului, având în vedere că în acest moment se află într-un con de umbră. Au apărut chiar informații că ar urma să fie schimbat de la șefia Grupului senatorial al PNL. De asemenea, Hașotti este extrem de apropiat de Crin Antonescu.
41. Doina Tudor, senator- aceasta face parte din gruparea lui George Scutaru, cel care deși a fost un personaj extrem de apropiat de Crin Antonescu și-a găsit un loc călduț și lângă Klaus Iohannis. Având în vedere că Atanasiu este favoritul lui Iohannis, gruparea de la Buzău, condusă de Scutaru, va vota cu Atanasiu, deci implicit și Doina Tudor.
42. George Scutaru– Votează cu Atanasiu, alături cu toată gruparea PNL din Buzău.
43. Mugurel Cozmanciuc– pupilul lui Relu Fenenchiu va vota cu Teodor Atanasiu, cel care i-a îndeplinit visul și l-a impus în funcția de președinte al PNL Neamț. Așadar, fosta mâna dreaptă a lui Fenechiu va ”juca” după cum îi cântă Tase Atanasiu.
44. Radu Căpîlnășiu, primar Zalau- acesta este unul din colaboratorii cei mai apropiați ai lui Eduard Hellvig, cel care îl sprijină pe Teodor Atanasiu.
45. Marius Lucian Obreja– lider al filialei PNL Covasna, acesta va merge pe mâna șefului Ardealului, Teodor Atanasiu.
46. Mario Ovidiu Oprea– este membru în cadrul PNL Dolj, filială condusă de Mihai Voicu și va merge cu Teodor Atanasiu.
47. Lucian Iliescu, senator de Giurgiu- acesta va vota cu Teodor Atanasiu.
48. Corneliu Dobriţoiu– acesta este membru al PNL sector 6, condusă de Rareș Mănescu, cel care face tandem cu Orban. Cel mai probabil, fostul ministru al Apărării va vota după cum îi dictează șeful său și va merge pe mâna lui Orban.
49. Cătălin Boboc- acesta este finul lui Rareș Mănescu, așadar, orice i-ar spune filiala să voteze, Boboc va vota după indicativele nașului său. Deci, va vota cu Ludovic Orban.
50. Ionel Palăr, lider al PNL Bacău- Votează cu Orban.
51. Eugen Nicolăescu- personaj care a dispărut din ecuațiile puterii din PNL, de când Iohannis conduce partidul, acesta ar putea merge pe mâna lui Orban, sperând că poate astfel să revină să participe la jocurile din partid.
52. Mihăiță Calimente– este un personaj inventat și propulsat de Crin Antonescu, deci va vota cu Ludovic Orban.
53. Mihai Lupu, deputat- votează cu Teodor Atanasiu.
54. Claudia Benchescu– este soția lui Mihai Voicu, cel care votează cu Atanasiu. Așa cum îi stă bine unei familii, voturile vor fi acordate în familie. Deci, șefa studenților din PNL va vota cu Atanasiu.
55. Ion Popa, liderul PNL Argeș- personaj fidel lui Crin Antonescu, va vota cu Ludovic Orban.
56. Ioan Cristina, președintele PNL Arad- indecis.
57. Gheorghe Dragomir, lider al PNL Constanța- acesta este considerat un apropiat al lui Crin Antonescu, așa că, cel mai probabil, va merge pe mâna lui Orban.
58. Dian-Dumitru Popescu, lider al PNL Gorj- personaj apropiat de Crin Antonescu, acesta va merge pe mâna lui Orban
59. Platon Stelu, lider al filialei Harghita- fiind șef al unei organizații PNL din Ardeal, cel mai probabil acesta va merge pe mâna lui Atanasiu.
60. Ioan Martin, lider al PNL Ialomiția- votează cu Orban.
61. Ovidiu Gheorghe Nemeș, lider al PNL Maramureș- acesta a fost impus în această funcție de Crin Antonescu și este considerat a fi unul din apropiații fostului lider al PNL. Acesta va merge pe mâna lui Ludovic Orban.
62. Ionut Stroe– deputat si lider al PNL Craiova, acesta este un personaj apropiat de gruparea din jurul lui Crin Antonescu. A fost impus presedinte al organizatiei municipale din Craiova la ordinul lui Crin Antonescu si de asemenea are planuri marete si vrea sa conduca filiala Dolj. Acest lucru se poate face doar daca pleaca Mihai Voicu (cel care il sustine pe Atanasiu). Cel mai probabil, Ionut Stroe va vota cu Ludovic Orban, din considerente ce tin de apropierea de Crin Antonescu, dar si de interesul pe care il are fata de preluarea PNL Dolj.
63. Mircea Cazan, lider al PNL Sibiu- va vota cu Teodor Atanasiu.
64. Alexandru Băișanu, lider al PNL Suceava- va vota cu Ludovic Orban
65. Florin Ciurariu, lider al PNL Vaslui- filiala pe care acesta a condus-o a fost una care a jucat mereu cu Crin Antonescu, astfel acesta va merge pe susținrea lui Ludovic Orban.
66. Octavian Popa, lider al PNL Tulcea- este unul din personajele cu veleitati de baron local, din generatia lui Teodor Atanasiu
67. Victor Picu, lider al PNL sector 1, în locul lui Sergiu Diacomatu (anchetat în dosarul retrocedărilor)- acesta este venit de la PMP și este membru în gruparea lui Teodor Atanasiu
68. Adrian Neacșu, șef al PNL sector 2- Personaj aflat în legături strânse cu ambele tabere, cel mai probabil decizia urmând să fie luată pe ultima sută de metri în funcție de valul creat.
69. Andrei Creci, șef al PNL sector 4- acesta este în relații bune cu ambele tabere.
70. Cristian Olteanu– face echipă cu Alina Gorghiu și va vota cu Teodor Atanasiu. De asemenea, Olteanu a avut si o serie de clinciuri cu Orban, după ce acesta din urmă a încercat să îl impună pe un anume Cristianu Banu în fruntea PNL sector 5, condusă de Olteanu. De asemenea, Olteanu are relații vechi cu Teodor Atanasiu, încă de când acesta din urmă conducea AVAS, iar liderul PNL sector 5 îi era consilier.

2 comentarii la “EXCLUSIV Dezvăluiri din culisele PNL. Cum va vota fiecare membru din conducerea partidului în funcție de interesele personale în lupta Atanasiu vs. Orban

  1. domnule cristian petcu ;pdl nu va inghiti pnl ! iar eu consider ca ludovic orban este cel mai bun ….dupa crin …pentru sefia pnl ! este liberal autentic si este moral ! si singurul care nu vinde si nu se vinde ! iar maine o sa aveti o surpriza ! victor orban o sa fie aplaudat si de cei care nu-l vor vota !

    1. Ba PDL a inghitit deja PNL! Atanasiu, Busoi, Voicu,Dobre,Frunzaverde si ceilalti „acoperiti” se vor bucura de o victorie efemera fiindca ii va beli Blaga ,care la randul lui va fi inlaturat de Basescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *