Skip to content
Politică

EXCLUSIV Deputat din Comisia de politică externă, reacție extrem de acidă la adresa Moscovei

În cursul zilei de marți, unul din oficialii Moscovei a caracterizat declarațiile lui VIctor Ponta privind unirea României cu Republica Moldova drept unele ”inacceptabile”.

CItește și: Moscova, reacție dură la declarația lui Ponta

Deputatul PLR, Octavian Bot, membru am Comisiei Parlamentare de Politică Externă din Camera Deputaților, a precizat pentru PSnews.ro că ”iresponsabil este de fapt oficialul rus care a făcut această declarație”.

”Eu cred că Lavrov ar putea fi ultimul om care ar putea cataloga o declarație drept iresponsabilă având în vedere declarațiile făcute în legătură cu România și alte antecedente pe care ni le putem aduce aminte. Nici îngrijoararea Rusiei nu o inteleg și nu o accept pentru că Rusia sub Republica Moldova a fost parte a Uniunii Sovietice și se vede nostalgia Rusiei după vechiul Imperiu Rus. Nu cred că Rusia ar trebui să se amestece și să catalogheze o declarație a premierului României în legătură cu Republica Moldova.

Cred că declarația lui Victor Ponta a fost făcută așa, într-un moment de euforie patriotic, nu neapărat electoral. Ca orice român dacă îl întrebi, sigur îți spune că există acel sentiment de frustare că Basarabia nu este pământ românesc. Rusia exagerează în ceea ce privește poziția sa”, a explicat Octavian Bot.

Întrebat și de măsura luată de compania rusească Gazprom privind reducerea cu 10% a cantității de gaz livrată către România, Bot a precizat că ”Rusia are o ”armă” energetică de care se folosește. Rusia are și o poziție și față de exitinderea NATO. Evident că Rusia folosește ca o armă de șantaj.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *