Skip to content
Politică

EXCLUSIV Deputat PLR dezvăluie calendarul optim privind suspendarea lui Băsescu

Unul din deputații PLR a dezvăluit pentru PSnews.ro care ar putea fi data optimă pentru suspendarea lui Băsescu și cum ar trebui să se desfășoare procesul de suspendare al acestuia.

„Este prevăzut în Constituție ca referendumul să se desfășoare în maximul treizeci de zile, dar el se poate desfășura și într-o zi. Astăzi  este suspendat și mâine este referendumul. Nu îi dai posibilitatea să își facă campanie electorală pentru că în Constituție scrie că nu ai voie să depășești treizeci de zile. În zece zile s-ar putea organiza referendumul pentru că Băsescu oricum  face ce vrea. Zburdă. Nu am înțeles îngrijorarea PSD-ului cu privire la suspendare.

Dacă nu va fi suspendat, va fi mult mai periculos pentru că va abuza de pârghiile de la Cotroceni. De aceea, dacă va fi suspendat, va fi băgat într-un garaj și într-o săptămână se poate realiza demiterea”, a declarat pentru PSnews.ro Octavian Bot.

Totodată, acesta spune că nu înțelege îngrjorarea PSD, de vreme ce președintele „face ce vrea” , deputatul afirmând că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, ar putea să se folosească de pârghiile de la Cotroceni pentru a promova candidatul PMP la prezidențiale.

”Eu aș merge pe varianta suspendării înainte de turul II al prezidențialelor pentru că și în turul II va fi o prezență de 50% +1 . Înaintea turului II cu zece zile și peste zece zile să se facă referendum. Domnul Tăriceanu a spus în jurul datei de 20 septembrie. Eu aș spune în 20 octombrie pentru că trebuie să te gândești și la cum aduni Parlamentul.

Deci 20 octombrie ar fi o dată bună și pentru realizarea campaniei timp de 20 de zile, deși nici nu ar trebui campanie pentru demitere. Băsescu oricum face ce vrea, deci nu văd o îngrijorare cum spunea dnul Dragnea că l-am scoate în față ”, a declarat Octavian Bot pentru Psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *