EXCLUSIV DNA a pus ochii pe baronul Bunea Stancu. PSnews.ro dezvăluie cine ar fi adevărata țintă

Procurorii DNA l-au saltat in aceasta dimineata pe unul dintre cei mai influenti baroni ai PSD. Este vorba despre presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea-Stancu. Interesant este ca numele acestuia a fost pronuntat, in ultimul an, de mai multe ori de catre presedintele Traian Basescu, care a vorbit despre posibile fapte de coruptie comise de liderul PSD. Si mai interesant este insa ca de fiecare data, in declaratiile sale, Traian Basescu l-a “legat” pe Bunea-Stancu de premierul Victor Ponta.

Mai exact, presedintele Basescu l-a asociat pe prim-ministrul Romaniei de seful CJ Braila, in contextul adoptarii Ordonante de Urgenta a Guvernului din 2013 privind transmiterea a 2.800 de hectare de teren din domeniul public al statului si din administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” – Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Braila, in administrarea Consiliului Judetean Braila. Iar tocmai aceste declaratii ale lui Basescu, in care premierul a fost asociat cu Bunea Stancu, ne fac sa ne intrebam daca nu cumva tinta reala a procurorilor DNA este chiar Victor Ponta.

Iata cateva dintre declaratiile facute de Traian Basescu despre Gheorghe Bunea Stancu, Victor Ponta si transferul celor 2.800 de hectare de teren:

5 august 2013

“De dragul coabitarii inseamna sa respectam legea, iar cine crede ca de dragul coabitarii sunt pregatit sa incalc legea, se insala amarnic. Eu nu am sa acopar nici rateuri, nici hotii, ca cele cu transferuri de terenuri la Consiliul Judetean Braila, nici renuntarea la 400 de milioane de dolari in relatia cu Rompetrolul”

3 septembrie 2013

“Victor Ponta a fost o speranta pentru mine si pe urma mi-am dat seama si ca nu are caracter si ca este mincinos si ca e corupt. Tocmai am dat exemplul ordonantei de urgenta privind tranferul a 3.800 hectare catre Consiliul Judetean Braila. Daca asta nu e coruptie, inseamna ca ma duc la manastire”

7 octombrie 2013

“Nu as vrea sa mi se spuna peste vreo 2-3 ani ca ori eu am lasat de pe acum, prin testament post-prezidential, luati-i pe cei care au condus privatizarea CFR Marfa sau sa dea vina pe viitorul presedinte ca uite din cauza viitorului presedinte ne-a luat DNA. Nu, baieti, daca o sa va ia, o sa va ia exact pe ce ati facut pana acum in procesul de privatizare al CFR Marfa. Asupra acestui lucru vreau sa-i previn de pe acum, cum ii previn si legat de terenul de 2815 ha pe care l-au transferat de la Academia Agricola „Gheorghe Ionescu Sisesti” la Consiliul Judetean Braila. E doar asa, in treacat. Sa ne aducem aminte, sa nu dati vina pe viitorul presedinte, ca lucrurile pot evolua foarte neplacut atunci cand guvernul se asaza intr-o masinarie pentru favorizarea coruptiei, chiar daca ia decizii colective”.

5 decembrie 2013

“Victor Ponta este corupt pentru ca a vrut sa-si ascunda sub o lege aranjamentele pentru Rosia Montana, in loc sa fi parcurs circuitul corect in care Guvernul isi asuma atributiunile constitutionale pe care le are. Victor Ponta este corupt pentru ca a luat 2.800 de hectare de pamant de la Academia Agricola si le-a transferat la Consiliul Judetean Braila. Baietii au si inceput sa faca o licitatie si cand au aflat ca ma interesez ce se intampla cu terenurile de acolo – sigur, nu o licitatie de vanzare, ci o licitatie pentru arenda -, si cum decurge licitatia, au renuntat si spun ca, timp de un an, dau inapoi la Academia Sisesti terenul – pana imi termen eu mandatul, ca opera trebuie facuta. Pana la urma, smecherii nu cumpara teren indatorandu-se, ci iau in arenda de la stat”.

11 februarie 2014

“Ponta este un scut pentru infractori! Si asa este. Cum va explicati ca n-a putut face ordonanta de urgenta cand i-a cerut-o Justitia, sistemul judiciar, in schimb, lui Bunea Stancu i-a dat prin ordonanta de urgenta, la Consiliul Judetean, 2.800 de hectare de teren de la Academia Agricola? Este corupt acest premier sau nu, domnul Turcescu? Dumneavoastra, ca om simplu, cum ati judeca? Va spun eu. Este corupt. Eu nu spun ca a luat bani, dar pe presiune, pe trafic de influenta, a luat 2.800 de hectare si le-a trecut acolo”.

17 februarie 2014

“Premierul plagiator Victor Ponta este corupt, traficul de influenta cu terenurile catre baronul de Braila, Bunea-Stancu. Rompetrolul, renuntarea la 380 de milioane de dolari este un alt act de corupție al premierului, care a incercat sa il rezolve prin Parlament”.

17 aprilie 2014

“Nu avem explicatii nici pana acum de ce prin OUG au trebuit trecute hectarele de teren de la Academia Agricola Sisesti la CJ Braila? De ce nu avem explicatii publice? (…) Cred ca a fost o discutie de tip Duicu, ‘Victore vreau 2.800 de hectrae de teren sa mi le dai la CJ Braila”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL