Skip to content
Politică

EXCLUSIV DOCUMENT Tăriceanu, mai strâns la pungă decât Antonescu. Cât cheltuie Senatul pe deplasările liderilor

PSnews.ro vă pune la dispoziție sumele oficiale cheltuite de Senatul României pentru călătoriile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru perioada aprilie 2014 – mai 2015, și cele cheltuite de fostul președinte al Senatului, Crin Antonescu, care s-a deplasat în perioada noiembrie 2012 – februarie 2014.

Din datele obținute de la Senatul României, reiese că actualul președinte al Senatului, Tăriceanu, a avut patru călătorii pe care statul român a cheltuit circa 115.000 de lei. Cea mai scumpă călătorie a lui Tăriceanu a fost în Belgia, între 26-27.03.2015, într-o vizită de lucru la Președinția Parlamentului European, care s-a ridicat la suma de 54.000,25 lei. Alături de președintele Senatului au mai fost Csaba Pataki, Ion Popa, Titus Corlățeanu, Petru Ehegartner plus alți trei membri ai staff-ului.

Crin Antonescu, pe de altă parte, a avut mai multe călătorii oficiale în străinătate, ceea ce a determinat statul român să cheltuie o sumă mai mare de bani.  Pe cele nouă călătorii ale fostului președinte al Senatului s-a cheltuit aproximativ 170.000 de lei. În perioada 13-14.06.2013, Antonescu a călătorit în Anglia, însoțit de patru membri ai staff-ului și doi reprezentanți mass-media, iar statul român a achitat cheltuielile de călătorie care s-au ridicat la aproximativ 37.800 de lei.

Deplasările lui Călin Popescu Tăriceanu, în perioada aprilie 2014 – mai 2015:

tariceanu

 

Deplasările lui Crin Antonescu în perioada noiembrie 2012 – februarie 2014:

ant2

ant1

 

PSnews.ro a trimis solicitări și către Guvernul României și Camera Deputaților privind sumele cheltuite pe deplasările liderilor și eficiența acestor activități. PSnews.ro va continua să vă prezinte datele pe care ni le vor pune la dispoziție reprezentanții instituțiilor statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *