Skip to content
Politică

EXCLUSIV Două decizii majore în PNL. Câte filiale vor conduce vechii liberali și câte vor fi controlate de PDL

" "

În PNL s-a împărțit puterea între vechii liberali și vechii democrat- liberali. După ce au încercat să găsească și să impună criteriile privind cum  și cine vor conduce filialele PNL, cei din conducerea noului partid de dreapta au reușit să ajungă la un numitor comun.

Potrivit unor informații deținute de  PSnews.ro, vechii liberali vor conduce un număr de 27 de filiale, în timp ce democrat- liberalii vor fi prelua șefia a 20 de organizații județene.

Potrivit unor surse din PNL, artizanul stabilirii criteriilor legate de împărțirea filialelor între cei din vechiul PNL și PDL este deputatul Mihai Voicu. Acesta ar fi, potrivit informațiilor noastre, cel care a reușit să creioneze niște criterii obiective, acceptate de atât de cei din vechiul PNL, cât și de cei din PDL.

De asemenea, un aspect extrem de important este acela că în teritoriu, filialele județene ale PNL nu vor mai fi conduse bicefal, de către doi copreședinți, așa cum se întâmplă în acest moment, ci se va impune o conducere formată dintr-un președinte și un președinte executiv.

Reamintim că astăzi, vechii liberali se întâlnesc într-o ședință extrem de importantă la Iași.

Potrivit unor surse de la vârful PNL, astăzi vor fi ”operate” modificări în conducerea mai mult filiale județene ale partidului.

Citește și: EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre purtătorul de cuvânt al PNL:” În şedinţa Biroului Permanent de la Iaşi voi merge cu propunerea Ionuț Stroe”

Totodată, astăzi va fi oficializată numirea deputatului Ionuț Stroe în poziția de purtător de cuvânt al PNL, la propunerea Alinei Gorghiu. O altă decizie pe care o vor lua astăzi cei din conducerea liberalilor este cine va ocupa locurile de vicepreședinți ai PNL, după vacantarea a două poziții ca urmare a arestării preventive a lui Mircea Roșca, respectiv a lui Aristotel Căncescu (aflat în arest la domiciliu).

 

Foto. rtv.net

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *