Skip to content
Politică

EXCLUSIV Dragnea e mort. Trăiască Dragnea!

Pesediștii își aleg, miercuri, în Comitetul Executiv Național al PSD, președintele interimar, iar Liviu Dragnea și Rovana Plumb sunt cei care s-au anunțat în lupta pentru șefia partidului.

Condamnarea în primă instanţă a lui Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, l-a determinat pe acesta să renunţe atât la funcţia de ministru al Dezvoltării, cât şi la cea de preşedinte executiv al PSD. Cinci zile au încercat colegii de partid să îl convingă să revină asupra deciziei de a demisiona, însă Dragnea a fost de neoprit. Ca să rămână oarecum în prim-planul conducerii PSD, dar şi pentru că fără el partidul ar fi rămas fără strateg, Dragnea a primit funcţia de coordonator politic şi a fost invitat la toate şedinţele de partid.

Funcţia, care nu există în statutul formaţiunii, i-a permis lui Dragnea să facă un tur al organizaţiilor judeţene, în timp ce Victor Ponta se afla în Turcia.

Înainte de a anunța public că vrea să renunțe la funcția din partid, Dragnea spunea că a purtat o discuție cu Victor Ponta, pe atunci președintele al PSD, în care îi transmitea că nu revine asupra deciziei luate.
„Nu cred că este în regulă să fiu preşedinte executiv al partidului după această condamnare”, a fost declarația lui Dragnea.

Două luni şi două zile

Două luni și două zile de penitență – atât pare să fi durat părerea de rău a lui Liviu Dragnea.

În ciuda faptului că Victor Ponta a declarat că se retrage de la şefia partidului din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, Dragnea nu ţine cont de acest lucru şi a declarat că ar fi interesat să preia cârma PSD. Dragnea a făcut anunțul cu mai puțin de 24 de ore înainte de Comitetul Executiv.

După o perioadă scurtă de la momentul în care acesta declara că, fiind condamnat, se va retrage din prim-planul PSD, Dragnea pare să fi revenit asupra deciziei de a nu mai ocupa funcții de conducere în Partidul Social Democrat.

Deși după condamnarea sa în dosarul Referendumului susținea că în astfel de situații trebuie procedat corect, acum Dragnea este de părere că, deși ia în serios sentința judecătorilor, „suntem într-o situație specială, se pot adopta măsuri speciale și putem lua decizii care în mod normal nu se iau”.

Citește și: OFICIAL Dragnea intră în cursa pentru șefia PSD: „În situații speciale putem lua decizii care în mod normal nu se iau”

Liviu Dragnea este membru PSD de 15 ani, din 2000 când a obținut primul mandat de președinte al Consiliului Județean Teleorman, fiind candidat din partea PD. În anul 2005 Dragnea este ales vicepreședinte al PSD. În 2009 Dragnea preia funcția de secretar general al partidului, în anul 2013 a fost ales președinte executiv al partidului. La această funcție a renunțat după condamnarea în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudele de la referendumul din 2012.

De menționat este și faptul că Dragnea a ocupat funcții cheie în Guvern. A fost ministru de Interne pentru preț de câteva zile, iar în 2012 s-a creat pentru el, în Guvern, funcția de ministru al Dezvoltării pe care a ocupat-o până în anul 2015, când a demisionat din aceași pricină, sentința judecătorilor.

Se pare că este prea devreme pentru prohodul politic al lui Liviu Dragnea, care ne pregătește, în continuare, surprize.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *