Skip to content
Video

EXCLUSIV Elena Udrea, dezvăluiri despre zvonul colaborării cu Vanghelie și ce poziție va adopta față de PNL și legea Big Brother

" "

Elena Udrea, Președintele PMP, a vorbit în cadrul unui interviu acordat PSnews.ro despre mai multe subiecte extrem de importante de pe scena politică și de asemenea a adus lămuriri cu privire la o serie de zvonuri care au apărut despre ea și o colaborare secretă cu unul din foștii lideri ai PSD.

Totodată, șefa PMP a dezvăluit în premieră care sunt condițiile impuse pentru susținerea moțiunii de cenzură promisă de PNL, dacă partidul pe care încă îl conduce va intra la Guvernare alături de liberali și cum le răspunde celor care invocă o colaborare secretă a PMP cu Marian Vanghelie.

" "
" "

În plus, Elena Udrea nu a ocolit nici subiectul sensibil legat de celebrul filaj de la Paris la care a fost supusă, alături de fosta șefă DIICOT, Alina Bica. Pornind de la acest eveniment, unde reclamă că i-ar fi fost încălcate drepturile la intimitate, Elena Udrea a punctat în interviul PSnews.ro ce poziție va avea față de controversata lege Big Brother.

 

 

Laura Chiriac: Au apărut poze cu Elena Udrea la Paris. Ce ştiţi despre pozele alea? Ştiţi cine le-a făcut?

Elena Udrea: Nu, nu ştiu cine le-a făcut. Însă, evident, dacă nu s-a putut descoperi cine a lansat site-ul acela, că nu sunt făcute chiar de orice paparazzi. Cred că atunci când este vorba, sigur, de interese de stat trebuie să existe o anumită reţinere în a discuta public. Văd că discutăm public tot felul de lucruri. În România aflăm pe surse și ce nu trebuie să aflăm pe surse. În schimb, lucruri ca acesta nu se pot află. Dar pe de altă parte, înţeleg şi nevoia de a avea anumite lucruri care nu se fac publice, dacă chiar ţin de securitatea naţională, de siguranţa naţională şamd. Pe de altă parte, cred în libertatea individuală. Nu aş vrea să îmi imaginez că ajungem în România într-o teroare în care ne simţim supravegheaţi în orice moment. Ştiţi, există această teorie acum, mai ales după atentatele acestea, care creşte şi justifică nişte legi care pot fi gândite excesive, că mai bine să afectăm libertatea individuală decât să avem riscuri de securitate naţională. Trebuie să avem mare grijă până unde mergem cu afectarea libertăţii individuale.

Laura Chiriac: Ce va face PMP în opoziţie? Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, spunea că va depune o moţiune de cenzură. Veţi susţine această moţiune de cenzură?

Elena Udrea: Mişcarea Populară este singurul partid de opoziţie. S-a întâmplat ce am spus în campanie şi, bineînţeles, atunci nimeni nu avea urechi să audă nimic. Victor Ponta a rămas prim-ministru, Klaus Iohannis coabitează foarte bine cu Victor Ponta, PNL este într-o relaţie foarte bună cu PSD, s-a refăcut USL, doar că a dispărut PDL de pe scena politică. Bun, ei pot să spună că am dispărut, dar uitaţi că am dat un preşedinte. Mă rog, dacă asta e preţul şi li se pare că e echitabil pot să înţeleg gândirea lor. Deci, s-a refăcut practic USL, există o coabitare preşedinte – premier, eu nu spun că trebuie să se certe, Doamne Fereşte, dar trebuie să vedem şi ce câştigă ţara din această coabitare, pentru că oamenii care au votat împotriva lui Ponta nu au mai vrut guvernarea Ponta.

Laura Chiriac: Înţelegerea asta nu credeţi că e una bună?

Elena Udrea: Haideţi să vedem care sunt consecinţele. Deocamdată văd numai spectacol. Închei asta cu PMP și mă întorc la spectacol. PMP îşi asumă rolul de a fi partidul adevărat de opoziţie, cel care va privi cu atenţie şi ce face guvernarea şi ce face PNL şi ce face dl Klaus Iohannis.

Acum, întorcându-mă la gestul de imagine, să anunţi marele pact istoric, ceva ce nu s-a mai făcut niciodată, s-a convenit 2% în 2017 pentru bugetul Ministerului Apărării în condiţiile în care se convenise în CSAT-ul din 2013 cu Traian Băsescu 2% pentru Apărare încă din 2016, nu din 2017. Este un președinte decorativ, care face un gest de imagine: mai dă un cadou unui copil dintr-o familie nevoiașă, mai semnează un pact ca acesta, însă oamenii au alte așteptări și va trebui să răspundă acelor așteptări. Oamenii nu asta așteaptă să vadă. Cum e o mare prietenie și o mare înțelegere cu cei care au votat cu domnul Klaus Iohannis și domnul Victor Ponta. Eu acum aștept să văd concret cu ce îi e mai bine țării din această coabitare, pentru că am văzut că domnul Ponta vine și anunță că vrea un pact pentru autostrăzi, deci o să facem un pact și pentru floricelele de pe stradă. Ești la guvernare, vrei să faci autostrăzi, dă-i drumul și construiește-le, cine te oprește? Te opresc eu, din opoziție? Ok, sunt de acord să facem autostrăzi, dă-i drumul și fă-le, pentru că ești la guvernare. Până acum n-a făcut nimic. Deci, n-aș vrea să cădem în derizoriul în care semnăm pacturi peste pacturi, facem declarații peste declarații, iar concret pentru țară nu se întâmplă nimic.

Laura Chiriac: Relația cu Partidul Social Democrat. Victor Ponta a fost inamicul dumneavoastră în campanie, în ultimele zile au apărut informații pe surse că ați colabora cu Marian Vanghelie.

Elena Udrea: Toată campania am fost acuzată de cum colaborez eu cu Victor Ponta. Ei uite că am fost singurul adversar real al lui Victor Ponta și asta am rămas și astăzi. Apoi, că aș colabora cu domnul Ghiță. Se vede treaba că domnul Ghiță, cu toată televiziunea dânsului, are o singură problemă: să se lupte cu Elena Udrea. Acum, Marian Vanghelie. Tot timpul trebuie să se întâmple ceva cu Elena Udrea. În momentul acesta sunt liderul unui partid de 5,6 %. Singurul partid de opoziție. Ceilalți sunt la putere. Anumite persoane au probleme doar cu Elena Udrea. Eu nu pot să mă gândesc decât că, fie încearcă să-și acopere propriile lor probleme și atunci vorbesc despre Elena Udrea, fie, într-adevăr, cineva tot așteaptă de zece ani să se retragă Elena Udrea, să dispară odată și se gândesc că poate au prins momentul acum. Deci, nu colaborez cu domnul Vanghelie, nu am nimic cu domnul Vanghelie, nu colaborăm.

 Citește și: 

EXCLUSIV Urmează adevăratul TSUNAMI? ”(…) acel martor spune că Victor Ponta a luat niște bani. Același martor spune că i-a dat lui Vasile Blaga niște bani.”

EXCLUSIV Udrea, despre unul din inculpații din dosarul Bica: ”Nu a fost finanțatorul meu, a fost finanțatorul domnului Baconschi.” Un nou nume important din PDL, în strânsă legătură cu dosarul ANRP

Vezi interviul integral: PSnews VIDEO – Elena Udrea despre Romania, cu Laura Chiriac. Dezvăluirile care le dau fiori lui Ponta și Blaga

1 comentariu la “EXCLUSIV Elena Udrea, dezvăluiri despre zvonul colaborării cu Vanghelie și ce poziție va adopta față de PNL și legea Big Brother

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *