Skip to content
Politică

EXCLUSIV Finul lui Cocos lua pentru Bittner banii de la “Niro”: “Nota intr-un caiet suma, care era de 400.000 USD”

Psnews.ro continua dezvaluirile despre mega-afacerea Microsoft si despre circulitul spagilor. Informatiile pe care vi le vom prezenta in continuare nu privesc perioada Guvernarii PDL si nici personaje precum Gheorghe Stefan sau Gabriel Sandu. Momentul pe care vi-l vom face cunoscut a avut loc in perioada Guvernului Nastase. Totusi, dupa cum vom vedea, cei implicati au legaturi cu afaceristi transpartinici, care au prosperat indiferent de culoarea politica si de cine a ocupat functia de premier sau presedinte al Romaniei.

Citește și: EXCLUSIV Lider PDL, turnat la DNA cum lua bani in hotelul lui Cocos: “I-am dat personal cate o geanta de bani”

Astazi, Psnews.ro va prezinta un fragment din declaratia data la DNA de Dumitru Nicolae, zis “Niro”, la randul sau un om de afaceri care a supravietuit tuturor schimbarilor de regim politic. Alaturi de “Niro” apare din nou influentul Alexandru Bittner, dar si apropiat al cuplului Dorin Cocos-Elena Udrea. Mai exact, este vorba despre un mic afacerist, pe numele sau Gabriel Lucov, despre care presa a scris in nenumarate randuri ca a fost doar o sageata a lui “Dorin Cocos” in diverse afaceri. Si ca ar fi fost cununat de Dorin Cocos, dar si de Elena Udrea.

Spaga in transe

In presa a fost publicata o declaratie a lui Dumitru Nicolae, in care acesta din urma explica faptul ca Alexandru Bittner i-a cerut 3.800.000 de dolari, pentru a nu bloca afacerea Microsoft, avand in vedere legaturile stranse pe care le avea cu premierul Adrian Nastase.

“Niro” marturiseste ca a fost de acord sa plateasca, dar ca nu a putut sa ii dea toata suma, ci s-a inteles cu Bittner ca plata sa se faca esalonat. Prima data, afirma Dumitru Nicolae, Bittner a incasat o transa de 1.000.000 de dolari. Restul pana la 3.800.000 de dolari, suma care a fost achitata integral iar Alexandru Bittner s-a tinut de cuvant si nu a blocat afacerea Microsoft, a fost achitat in rate. Banii, spune “Niro”, nu erau insa luati de Bittner ci de un apropiat al acestuia: Lucov. Gabriel Lucov, care urmeaza sa fie citat la DNA in acest dosarul “Microsoft”, asa cum reiese din documentele procurorilor.

Lucov pe creasta lui Cocos

“Pentru acest motiv i-am inmanat pe loc suma de 1.000.000 USD, luandu-mi inca o data angajamentul ca pana la sfarsitul anului 2004, sa-i platesc diferenta pana la 3.800.000 USD, motivandu-i ca nu am atata cash. Dupa ce a primit acel milion de USD, Bittner Alexandru mi-a atras atentia inca o data sa ma tin de cuvant, spunandu-mi, citez din memorie: ‘Daca nu platesti…’ dandu-mi sa inteleg ca prin forta pe care o are va relua presiunile asupra mea si inclusiv va bloca afacerea Microsoft. Precizez ca aceasta suma de bani nu a fost urmata de intocmirea vreunui inscris. In ceea ce priveste modul de derulare a transelor constituind diferenta pana la 3.800.000 USD, lucrurile s-au desfasurat astfel:

Incepand cu luna martie 2004, de crica 6-7 ori am facut astfel de plati catre Bittner Alexandru, insa de fiecare data precizez ca nu el era cel care lua banii, ci un apropiat de-al sau care avea biroul la etajul 1, tot pe Ion Ionescu de la Brad, pe nume Lucov. Apreciez ca de circa 3-4 ori, personal m-am dus la biroul lui Bittner Alexandru din Ion Ionescu de la Brad si i-am inmanat cate o transa apropiatului acestuia, pe nume Lucov. Lucov nota de fiecare data intr-un caiet suma pe care o primea de la mine, care era de circa 400.000 USD, de fiecare data. In alte trei imprejurari, transele au fost platite prin soferul meu, Bercu Manuel care urma acelasi parcurs ca si mine, adica mergea la biroul din Ion Ionescu de la Brad si ii inmana banii lui Lucov care ii nota in caiet”, a povestit Dumitru Nicolae la DNA.

Asadar, dupa primul milion de dolari, banii ajungeau de la “Niro” la Bittner prin intremediul acestui Lucov. Cel putin asta spune Dumitru Nicolae. Dar cine este acest Gabriel Lucov?

Este de ajuns o simpla cautare pe Internet pentru a avea o imagine asupra personajului. Presa abunda in informatii despre Gabriel Mihnea Lucov. Va oferim doar cateva.

O prima informatie ar fi ca Lucov este finul de cununie al lui Dorin Cocos si al Elenei Udrea.

Apoi, despre acelasi Lucov s-a scris ca a fost asociat in celebra Dalli Exim SRL cu Dorin Cocos.

De asemenea, Gabriel Mihnea Lucov ar fi fost partener cu Dorin Cocos si in societatea West Tour 98 SRL. Unde actionar mai era si un anume Petre Ion.

Care Petre Ion aparea in zeci de firme, in multe dintre ele impreuna cu Alexandru Bittner.

Acelasi Petre Ion a fost asociat cu societatea Lipsca 200 SRL cu Stefan Bogdan Lucov.

Iar Stefan Bogdan Lucov este fratele lui Gabriel Mihnea Lucov.

In Lipsca 2000 SRL, Petre Ion detinea 50% din actiuni, iar Stefan Bogdan Lucov 0,5%. Restul procentelor erau in proprietatea Orion Oil Group SA, detinuta de Stefan Bogdan Lucov si Steluta Lucov, sotia sa.

Aceeasi Steluta Lucov a aparut in firma D&D Global SRL, alaturi de Anca Dinu, ultima fiind sora lui Dorin Cocos.
Initial, in D&D Global SRL a fost actionar si Ramona Magdalena Bucsaru, adica fiica lui Dumitru Bucsaru, apropiat al familiei Udrea-Cocos.

Alaturi de Ramona Magdalena Bucsaru in aceeasi firma a mai figurat ca asociat si Gabriel Mihnea Lucov.
Si inchidem cercul aici, desi caracatita este mult, mult mai mare.

Dumitru Nicolae: “Pana la sfarsitul anului 2004 am achitat in integralitate intreaga suma, satisfacand in acest fel solicitarea lui Bittner Alexandru”

Iata in final declaratia lui Dumitru Nicolae cu privire la banii despre care spune ca i-ar fi dat lui Alexandru Bittner, direct sau prin intermediul lui Gabriel Mihnea Lucov, cel despre care, asa cum am vazut era un om din cercul lui Dorin Cocos:

“Revenind la problema pe care Dinu Pescariu mi-o relatase, in legatura cu faptul ca Bittner Alexandru ii bloca contractul cu licentele Microsoft, arat urmatoarele:

In acea discutie cu Dinu Pescariu, acesta m-a rugat daca pot sa-l ajut si sa intervin pe langa Bittner Alexandru sa deblocheze afacerea. Am acceptat solicitarea lui Dinu Pescariu si pentru faptul ca pe timpul discutiei Dinu Pescariu mi-a spus ca daca se deblocheaza afacerea pot deveni si eu asociat, partener in aceasta afacere, fara a preciza la acest moment in mod detaliat cum. Dupa aceasta discutie, bineinteles la scurt timp (apreciez ca la o zi sau doua) i-am cerut telefonic lui Bittner Alexandru o intalnire.

Bittner Alexandru a acceptat intalnirea care a avut loc la biroul acestuia de pe str. Ion Ionescu de la Brad. Discutia a avut loc doar intre noi doi, in biroul dansului.

Eu am inceput discutia, prezentandu-i situatia respectiv faptul ca prietenul meu Dinu Pescariu are o afacere cu livrarea de licente Microsoft catre Guvernul Romaniei si ca acesta s-a plans ca el, adica Bittner Alexandru blocheaza afacerea. Ca un argument in plus i-am spus lui Bittner Alexandru ca sunt si eu in aceasta afacere. Bittner Alexandru care era un om foarte sec in discutii, mi-a dat de inteles ca stie despre ce-i vorba confirmand cele spuse de Dinu Pescariu, respectiv ca el este cel care prin relatiile pe care le avea a blocat afacerea. In plus, Bittner Alexandru mi-a spus textual, citez din memorie:

‘Daca nu-mi dati 3.800.000 USD nu se va realiza afacerea! Uitati de afacere!’

Repet aceasta suma a fost ceruta exact cum am spus de catre Bittner Alexandru, scopul platii fiind bineinteles acela de a se debloca afacerea Microsoft.

Bineinteles ca nu i-am dat niciun raspuns la acel moment, facandu-l pe Bittner Alexandru sa inteleaga ca voi vorbi cu Dinu Pescariu despre solicitarea sa. La scurt timp dupa aceasta intalnire m-am reintalnit cu Dinu Pescariu si cu Kallil Abi Chahine si le-am transmis cererea lui Bittner Alexandru care ceruse pentru deblocarea afacerii Microsoft 3.800.000 USD. Intalnirea a avut loc, daca nu ma insel a doua zi, dupa intalnirea cu Bittner Alexandru si toti trei am fost de comun acord sa acceptam cererea lui Bittner Alexandru de a-i da cei 3.800.000 USD.

Conform intelegerii dintre noi trei, pentru ca eu aveam potentialul financiar cel mai mare, tot eu urma sa avansez aceasta suma cu precizarea ca le-am atras atentia celor doi, ca la acel moment (repet era inceputul anului 2004) nu am intreaga suma de bani, dispunand doar de 1.000.000 USD. Pe cale de consecinta, le-am spus celor doi ca daca Bittner Alexandru accepta un avans de 1.000.000 USD, iar diferenta in transe pana la sfarsitul anului 2004, atunci pot sa satisfac cererea. Pentru ca Dinu Pescariu mi-a promis ca ma baga in afacere, am inteles ca aceasta suma de 3.800.000 USD urma sa o recuperez din afacere.

Dupa aceasta discutie, bineinteles la scurt timp, m-am reintalnit din nou cu Bittner Alexandru la biroul acestuia din Ion Ionescu de la Brad. Precizez ca m-am dus pregatit la intalnire avand asupra mea suma de 1.000.000 USD, pe care eram pregatit sa i-o dau lui Bittner Alexandru in cazul in care acesta ar fi acceptat esalonarea platii.

Precizez ca aceasta deplasare am facut-o cu soferul meu, Bercu Manuel care ma insotea ori de cate ori ii ceream acest lucru si mai ales cand aveam sume mari de bani asupra mea.

Revenind la discutia cu Bittner Alexandru arat ca dupa ce am confirmat ca suntem de acord sa-i platim intreaga suma ceruta, de 3.800.000 USD, dar ca nu o putem plati decat prin efectuarea unui avans de 1.000.000 USD, iar restul in rate, acesta a raspuns afirmativ. Pentru acest motiv i-am inmanat pe loc suma de 1.000.000 USD, luandu-mi inca o data angajamentul ca pana la sfarsitul anului 2004, sa-i platesc diferenta pana la 3.800.000 USD, motivandu-i ca nu am atata cash.

Dupa ce a primit acel milion de USD, Bittner Alexandru mi-a atras atentia inca o data sa ma tin de cuvant, spunandu-mi, citez din memorie: ‘Daca nu platesti…’ dandu-mi sa inteleg ca prin forta pe care o are va relua presiunile asupra mea si inclusiv va bloca afacerea Microsoft. Precizez ca aceasta suma de bani nu a fost urmata de intocmirea vreunui inscris.

In ceea ce priveste modul de derulare a transelor constituind diferenta pana la 3.800.000 USD, lucrurile s-au desfasurat astfel:

Incepand cu luna martie 2004, de crica 6-7 ori am facut astfel de plati catre Bittner Alexandru, insa de fiecare data precizez ca nu el era cel care lua banii, ci un apropiat de-al sau care avea biroul la etajul 1, tot pe Ion Ionescu de la Brad, pe nume Lucov.
Apreciez ca de circa 3-4 ori, personal m-am dus la biroul lui Bittner Alexandru din Ion Ionescu de la Brad si i-am inmanat cate o transa apropiatului acestuia, pe nume Lucov.
Lucov nota de fiecare data intr-un caiet suma pe care o primea de la mine, care era de circa 400.000 USD, de fiecare data. In alte trei imprejurari, transele au fost platite prin soferul meu, Bercu Manuel care urma acelasi parcurs ca si mine, adica mergea la biroul din Ion Ionescu de la Brad si ii inmana banii lui Lucov care ii nota in caiet.

Cert este ca pana la sfarsitul anului 2004 am achitat in integralitate intreaga suma, satisfacand in acest fel solicitarea lui Bittner Alexandru.

Precizez ca de detaliile afacerii Microsoft se ocupa Dinu Pescariu, pe care il tineam la curent cu plata transelor. Tot Dinu Pescariu mi-a confirmat Bittner Alexandru s-a tinut de cuvant si ca afacerea Microsoft se deruleaza conform programarii”.

 

foto: mihaipalsu.wordpress.com

3 comentarii la “EXCLUSIV Finul lui Cocos lua pentru Bittner banii de la “Niro”: “Nota intr-un caiet suma, care era de 400.000 USD”

    1. Pai daca e asa, eu zic sa-i dea drumul si lui Cocos, ca el a ramas singurul fraier care mai e cercetat in stare de arest preventiv. Restul sunt cercetati in arest la domiciliu, cercetati in libertate sau necercetati deloc. Asta in conditiile in care este vorba de prejudicii colosale. Vai de democratia noastra !

  1. M-am tot gandit, am cotrobait ca sa ma documentez cat de cat deoarece in expozeul dvs totul mi se parea cusut cu ata alba.
    Deci, despre Blaga, Videanu, Berceanu, Anastase, chiar si Boc, ciocu; mic, nu-i asa?! Desi ei sunt acuzati direct de Gabi Sandu! Dar unul care este amestecat in poveste acum vreo zece ani, doar pentru ca a fost la un moment dat cununat de Cocos, iata-l subiect de dezvaluri!!!!
    Udrea nu avea cum sa il cunune, cum nu a cununat pe nimeni niciodata, pentru ca ea nu a fost cununata religios cu Cocos. Se poate cerceta usor. Cocos l-a cununat cand amandoi erau la prima casatorie. Dar omul era angajatul lui Bittner.
    Deci, va intreb, ce surse aveti? Deoarece nu spun adevarul, fac confuzii, amesteca oamenii, anii, evenimentele!! Nu asa se face presa, nu cu minciui, dezinformari. Va jucati cu reputatia omaneilor, cu viata lor, deznformati voit sau ca nu stiti sa cautati informatii corecte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *