Skip to content
Politică

EXCLUSIV Fost consilier prezidențial, despre ce ar trebui să facă Ponta în actuala situație penală

Premierul României, Victor Ponta, a fost trimis în judecată, joi, în dosarul Turceni, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor.

Citește și: Ponta primește o lovitură dură de la DNA. A fost trimis în judecată

Contactată de PSnews.ro, fostul consilier prezidențial, Adriana Săftoiu, a declarat că situația premierului este una „destul de delicată”.

„Destul de delicată. E dificil să mai ai autoritate și să impui respect în momentul în care asupra ta planează acuze de tipul acesta. Sigur că plecăm cu toții de la prezumția de nevinovăție dar din păcate atunci când îți asumi o funcție publică cred că trebuie să-ți asumi mult mai multă, hai să-i spunem, fermitate și spirit de sacrificiu dacă vreți, așa încât să poți renunța la o asemenea funcție tocmai pentru a nu aduce atingere funcției de prim-ministru. Nu ție ca persoană. El ca om, Victor Ponta, în mod evident, poate să facă ce alegeri vrea. Dar când deții o funcție politică înaltă în ierarhia statului, cred că te obligă etica și morala, mă rog, aici mă puteți întreba: există așa ceva în România? Dar eu susțin că etica și morala politică te obligă să te retragi. Pentru că atingerea o aduci ideii de autoritate în România”, a declarat Adriana Săftoiu pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “EXCLUSIV Fost consilier prezidențial, despre ce ar trebui să facă Ponta în actuala situație penală

  1. Etica… Morala… Ia priviti ce cuvinte pretioase are in vocabular cea care si-a pus sotiorul sef la SIE ca asa i-a poftit sufletelul ! Mi-e scarba !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *