Skip to content
Politică

EXCLUSIV Fost director al SIE, declaraţii acide despre MRU. Ce spune despre trecutul politic al acestuia

Un fost director al Serviciului de Informaţii Externe a făcut afirmaţii acide despre Mihai Răzvan-Ungureanu, în contextul discuţiilor aprinse privind nominalizarea pentru şefia instituţiei.

Contactat de PSnews.ro, generalul Ioan Talpeş (şeful SIE între 1992 şi 1997) s-a abţinut să comenteze scandalul politic declanşat de nominalizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, dar a subliniat că „în mod categoric” trecutul politic de premier îl va urmări pe Ungureanu în viitoarea carieră, în special episodul cu moştenirea avocatului ardelean Emanoil Gojdu, pe care Ungureanu este acuzat că ar fi cedat-o Ungariei.

„Aş putea spune că, între principalele presiuni negative, se va înscrie şi moştenirea Gojdu, pe care, de fapt, nu trebuie să i-o atribuim în totalitate domniei sale, ci trebuie să-l includem şi pe domnul Mircea Geoană, care, la data aceea, era şeful Comisiei de politică externă a Senatului şi care a susţinut total această rezolvare în sensul convenit de domnul Ungureanu”, a comentat Ioan Talpeş, care, în 2006, senator fiind, a votat împotriva înfiinţării fundaţiei publice româno-ungare „Gojdu”.

Pe de altă parte, generalul Talpeş a apreciat unele calităţi ale lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Domnul Ungureanu este un personaj educat, cu capabilitate de exprimare şi comunicare. În rest, nu ştiu despre ce a fost vorba (în scandalul nominalizării de către Iohannis – n.r.)”, a conchis Ioan Talpeş.

2 comentarii la “EXCLUSIV Fost director al SIE, declaraţii acide despre MRU. Ce spune despre trecutul politic al acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *