Skip to content
Politică

EXCLUSIV Fost șef al SIE, despre posibila candidatură a lui Meleșcanu: „E ilegal !”

" "

Teodor Meleșcanu a făcut  în cursul zilei de astăzi, 19 septembrie, anunțul potrivit căruia luni va fi definitivată decizia de a candida la Președinție, afirmând că „semnăturile sunt problema”.

În acest context, fostul director SIE, Claudiu Săftoiu, a comentat în exclusivitate pentru PSnews.ro, declarația lui Meleșcanu.

" "
" "

„Nu pot spune decât că este deocamdată o declarație destul de prudentă a domnului Meleșcanu în contextul în care legea spune clar că cei care au activat în serviciile de informații ca și manageri ai acestora, lucrători, au interdicție în a activa în viața publică și de a fi aleși în urma unui vot pe o perioadă de cinci ani. Legea mi s-a aplicat și mie în 2012 când am fost nominalizat pentru președinția Televiziunii Publice trecuseră deja cinci ani două luni, ceea ce mi-a permis să ocup o funcție publică. Sper ca domnul Meleșcanu să cunoască foarte bine legea și să nu intre în aceeași brie legislativă în care s-a aflat predecesorul domniei sale, Mihai Răzvan Ungureanu, când din biroul de director SIE a ajuns în mai puțin de o lună premierul României.

Eu mă rezum la a spune că o prudență în astfel de declarații e mult mai potrivită decât o declarație tranșantă pentru că ar intra în coliziune cu legislația în ceea ce privește posibilitatea de a fi ales în urma unui scrutin liber ca și fost membru al unui serviciu de securitate din România. Legea e foarte clară în acest sens”, a mai spus Claudiu Săftoiu, fost direct al SIE, pentru PSnews.ro

Șeful SIE, Teodor Meleșcanu, a declarat, întrebat despre candidatura la prezidențiale, că anunțul îl va face luni.

„Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni de dimineaţă o să vă dau un răspuns cu mare plăcere”, a spus Teodor Meleșcanu, întrebat dacă intenţionează să candideze la Preşedinţie.

Întrebat dacă a strâns semnături în acest sens, el a răspuns că “tocmai aceasta este problema”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *