Skip to content
Politică

EXCLUSIV Foștii pedeliști, gata pentru guvernare. Viitorii miniștri ies la declarații

Deși toată lumea neagă, în culisele puterii se fac și se desfac guverne, iar liberalii se pregătesc de guvernare alături de UNPR. Aceasta ar fi singura varianta matematică pentru a se forma un nou Guvern, în cazul în care premierul Victor Ponta și-ar da demisia din fruntea Executivului sau dacă prim-ministrul ar fi îndepărtat printr-o moțiune de cenzură.

Citește și: Silviu Manastire a prezentat lista posibililor miniștri într-o variantă de guvernare PNL-UNPR

Jurnaliștii de la PSnews.ro au luat legătura cu vicepreședintele PNL, Alexandru Nazare, deputatul liberal Raluca Turcan, secretarul executiv al PNL, Radu Carp, dar și deputatul PNL Claudia Boghicevici.

ALEXANDRU NAZARE

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Alexandru Nazare, a comentat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, informațiile apărute în presă potrivit cărora într-un viitor Guvern PNL ar urma să preia ministerul Fondurilor Europene.

În acest context, Alexandru Nazare a declarat pentru PSnews.ro că nu au avut loc discuții concrete, subliniind faptul că, împreună cu deputatul Răzvan Mironescu, s-a concentrat pe programul de guvernare.

„Eu momentan mă ocup de domeniul Fondurilor Europene împreună cu Răzvan Mironescu. Ne-am concentrat amândoi pe programul de guvernare. N-au avut loc discuții în ceea ce mă privește despre alcătuirea concretă a unui Guvern. Noi ne-am concentrat foarte mult pe un program de guvernare cât mai bun”, a declarat Nazare.

În același timp, Nazare a declarat că, deși este pregătit pentru o astfel de funcție ministerială și poate face față exigențelor, este o decizie a partidului, nu una individuală.

„Sunt pregătit pentru o astfel de funcție. Dat fiind faptul că am participat la programul de guvernare, pot face față exigențelor dar asta este o decizie a partidului, nu vorbim aici de decizii individuale”, a adăugat vicepreședintele PNL.

Nu în ultimul rând, liberalul a declarat că informațiile apărute în presă ar trebui privite cu rezerve până când premierul Victor Ponta „va avea demnitatea să își dea demisia”.

„Este adevărat că se vehiculează multe informații în presă, eu cred că discuțiile vor avea loc din momentul în care vor exista niște consultări. Dacă până la urmă Victor Ponta va avea demnitatea să își dea demisia, atunci sigur că discuțiile vor deveni cât se poate de aplicate și vor lua forme concrete dar până atunci cred că ar trebui să privim cu rezerve informațiile din presă”, a conchis liberalul.

RALUCA TURCAN

În același timp, potrivit informațiilor apărute în presă, deputatul PNL, Raluca Turcan, ar urma să ocupe funcția de ministru al Educației într-un viitor Guvern liberal.

Contactată de PSnews.ro, Raluca Turcan a declarat că nu dorește să facă speculații.

„De unde a apărut această discuție? Eu sunt în vacanță. Haideți să vedem ce se întâmplă. Nu facem speculații”, a afirmat Raluca Turcan.

Întrebată dacă ar accepta o astfel de funcție ministerială, Raluca Turcan a răspuns: „Este prematur să discutăm acum”.

În același timp, deputatul liberal a declarat că nu au existat discuții în partid despre viitorii miniștri.

„Nu au existat discuții de persoane. Există comisiile de specialitate care lucrează. Au co-președinți și a fost elaborat programul de guvernare în aceste comisii de specialitate. Sunt convinsă că poate fi constituită o garnitură care să reprezinte, cu adevărat, o variantă bună pentru România”, a subliniat deputatul PNL.

Nu în ultimul rând, întrebată dacă consideră că Victor Ponta urmează să își dea demisia din fruntea Guvernului, Raluca Turcan a declarat că „toate speculațiile duc în acest sens”.

„Toate speculațiile duc în acest sens. Toate informațiile din interiorul PSD duc în acest sens. La gravele probleme pe care le are ar trebui să facă un pas înapoi dacă mai vrea să aibă o carieră politică, însă de la Victor Ponta nu mai am niciun fel de așteptare de conduită politică corectă, ci dimpotrivă, a arătat de fiecare dată că vrea să se țină de scaun. Fiecare zi câștigată la guvernare pentru PSD este o zi câștigată doar pentru ei, nu și pentru România”, a conchis Raluca Turcan.

RADU CARP

Radu Carp, secretarul executiv al PNL și fostul director al Institutului Diplomatic Român, a fost contactat de PSnews.ro în legătură cu informațiile potrivit cărora va prelua mandatul de ministru de Externe, după ce PNL va obține guvernarea țării, însă liberalul a refuzat să comenteze astfel de zvonuri.

„Eu sunt co-președinte al comisiei de politică externă a PNL și faptul că la programul de guvernare lucrăm, în momentul de față, la programele sectoriale, mai mult nu pot să comentez nimic”, a precizat Radu Carp.

De asemenea, a evitat să răspundă dacă va accepta acest mandat, în cazul în care i se va oferi o astfel de șansă. Radu Carp ne-a vorbit despre activitatea din interiorul Partidului Național Liberal.

„Eu am făcut parte și din Guvernul alternativ. Suntem pregătiți în orice moment să ne asumăm responsabilități, nu numai eu ci întreaga echipă cu care am lucrat și lucrăm la planul de guvernare. În aceste zile lucrăm la documentele sectoriale, respectiv politicile care pot fi generate de planul de guvernare și proiectele legislative. Eu cred că e prematur să se facă speculații de orice fel. Așteptăm să vedem când va demisiona acest Guvern. Luna septembrie cred că va fi decisivă în privința unei schimbări de guvernare, dar avem tot optimismul. Să stiți, noi nu facem formule de Guvern”, a explicat fostul șef al Institului Diplomatic Român.

În ceea ce privește demisia premierului Ponta, secretarul executiv al PNL a prezentat scenariile conturate în această situație.

„Este prematur să spunem ce se va întampla când Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru. Se conturează mai multe scenarii posibile: unul este o moțiune de cenzură în Parlament, un al doilea este procedura de desemnare a unui viitor prim-ministru. Cred că este hazardat să vedem în momentul de față ce se va întampla. Cred că luna septembrie va aduce o schimbare cel puțin la nivelul persoanei care conduce Guvernul”, a conchis Radu Carp.

CLAUDIA BOGHICEVICI

PSnews.ro a contactat-o și pe Claudia Boghicevici, deputat PNL Arad, pentru a obține declarația dumneaei cu privire la zvonul conform căreia PNL se gândește s-o propună pentru funcția de ministru al Muncii, după căderea Guvernului Ponta.

Potrivit deputatului liberal, PNL încă nu a stabilit pe cine va numi la conducerea unor ministere, dar lucrează la programul de guvernare.

„Eu cred că prioritatea PNL este doborârea Guvernului Ponta și asigurarea unei bune guvernări pentru România, pe baza ofertei de guvernare pe care am construit-o pe fiecare domeniu, prin implicarea comisiilor de specialitate și a tuturor specialiștilor din aceste domenii. Așa cum au declarat toți liderii partidului, la acest moment nu se discută despre nume de persoane pentru viitoarele ministere, ci despre viitoarele programe și acțiuni pe care va trebui să le implementăm în fiecare domeniu al guvernării”, a explicat Claudia Boghicevici pentru PSnews.ro.

3 comentarii la “EXCLUSIV Foștii pedeliști, gata pentru guvernare. Viitorii miniștri ies la declarații

  1. din care majoritate parlamentara „rasar” aceste personaje?? I-a votat o majoritate? De ce nu asteapta sa aiba votul poporului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *