Skip to content
Politică

EXCLUSIV FOTO A început bătălia sondajelor măsluite. Ce face un protejat al lui Piedone

" "

A început bătălia sondajelor măsluite în campania pentru alegerile locale din primăvara anului viitor. Ce se întâmplă în Sectorul 6 din Bucureşti, condus de Rareş Mănescu, supranumit „Primarul care NU este”, din cauza ocaziilor extrem de rare în care poate fi văzut la serviciu.

Despre Ştefan Florescu presa a scris în repetate rânduri că este un protejat al primarului de la Sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone, încă din 2012, când Florescu a candidat tot pentru Sectorul 6, dar a pierdut. Acum, politicianul a început deja să îşi încordeze muşchii în perspectiva localelor din 2016.

" "
" "

florescu 2

Vineri, PSnews.ro a intrat în posesia unui ziar de campanie, distribuit gratuit la metrou, în care Florescu se visează pe cai mari. Astfel, într-un sondaj apărut din neant, fostul om al lui Dan Voiculescu apare cotat cu 44% dintre intenţiile de vot pentru funcţia edilitară, urmat de senatorul PSD Gabriel Mutu (25%) şi deputatul PNL Răzvan Mironescu (21%). În coada listei, se află Adrian Moldoveanu (ALDE – 3%), Ştefan Enache (PMP – 2%), Nicolae Ivăşchescu (UNPR – 2%), Ion Dinuţă (PRU – 1%).

Sondajul este bazat pe clasica întrebare: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de Primar al Sectorului 6, dumneavoastră personal cine [sic] aţi vota?”. Greşeala aparţine publicaţiei „Obiectiv – ziarul sectorului 6”, după cum se poate vedea în imagine.

florescu 3

Faptul că Ştefan Florescu este un apropiat al lui Piedone nu este ţinut secret – primarul Sectorului 4 este trâmbiţat din rărunchi într-una dintre paginile publicaţiei, restul lor fiind sufocat de „independentul” Florescu. Cât va dura independenţa asta nu ştim: după ce Cristian Popescu-Piedone a anunţat că va candida din partea UNPR, este greu de crezut că pupilul său, Ştefan Florescu, va avea altă soartă.

florescu 4

Am scris mai sus că Ştefan Florescu a fost omul mogulului Dan Voiculescu până în primăvara anului 2012, când a plecat din PC. Oficial, el şi-a motivat gestul – vezi, Doamne – în mod altruist, „pentru locuitorii sectorului şi pentru stabilitatea USL”. Totuşi, neoficial, s-a auzit că Florescu ar fi călcat în străchini, criticând conducerea PSD, vorbe ce ar fi ajuns până la urechile lui Victor Ponta, potrivit hotnews.ro.

florescu 1

Dincolo de speculaţiile politice, un lucru rămâne cert: pe teren, cam suflă vântul. În afara unor corturi rătăcite pe la câteva intersecţii din Sectorul 6, pe Ştefan Florescu îl mai găseşti doar în pozele paginii lui de Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *