Skip to content
Politică

EXCLUSIV FOTO A început bătălia sondajelor măsluite. Ce face un protejat al lui Piedone

A început bătălia sondajelor măsluite în campania pentru alegerile locale din primăvara anului viitor. Ce se întâmplă în Sectorul 6 din Bucureşti, condus de Rareş Mănescu, supranumit „Primarul care NU este”, din cauza ocaziilor extrem de rare în care poate fi văzut la serviciu.

Despre Ştefan Florescu presa a scris în repetate rânduri că este un protejat al primarului de la Sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone, încă din 2012, când Florescu a candidat tot pentru Sectorul 6, dar a pierdut. Acum, politicianul a început deja să îşi încordeze muşchii în perspectiva localelor din 2016.

florescu 2

Vineri, PSnews.ro a intrat în posesia unui ziar de campanie, distribuit gratuit la metrou, în care Florescu se visează pe cai mari. Astfel, într-un sondaj apărut din neant, fostul om al lui Dan Voiculescu apare cotat cu 44% dintre intenţiile de vot pentru funcţia edilitară, urmat de senatorul PSD Gabriel Mutu (25%) şi deputatul PNL Răzvan Mironescu (21%). În coada listei, se află Adrian Moldoveanu (ALDE – 3%), Ştefan Enache (PMP – 2%), Nicolae Ivăşchescu (UNPR – 2%), Ion Dinuţă (PRU – 1%).

Sondajul este bazat pe clasica întrebare: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de Primar al Sectorului 6, dumneavoastră personal cine [sic] aţi vota?”. Greşeala aparţine publicaţiei „Obiectiv – ziarul sectorului 6”, după cum se poate vedea în imagine.

florescu 3

Faptul că Ştefan Florescu este un apropiat al lui Piedone nu este ţinut secret – primarul Sectorului 4 este trâmbiţat din rărunchi într-una dintre paginile publicaţiei, restul lor fiind sufocat de „independentul” Florescu. Cât va dura independenţa asta nu ştim: după ce Cristian Popescu-Piedone a anunţat că va candida din partea UNPR, este greu de crezut că pupilul său, Ştefan Florescu, va avea altă soartă.

florescu 4

Am scris mai sus că Ştefan Florescu a fost omul mogulului Dan Voiculescu până în primăvara anului 2012, când a plecat din PC. Oficial, el şi-a motivat gestul – vezi, Doamne – în mod altruist, „pentru locuitorii sectorului şi pentru stabilitatea USL”. Totuşi, neoficial, s-a auzit că Florescu ar fi călcat în străchini, criticând conducerea PSD, vorbe ce ar fi ajuns până la urechile lui Victor Ponta, potrivit hotnews.ro.

florescu 1

Dincolo de speculaţiile politice, un lucru rămâne cert: pe teren, cam suflă vântul. În afara unor corturi rătăcite pe la câteva intersecţii din Sectorul 6, pe Ştefan Florescu îl mai găseşti doar în pozele paginii lui de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *