Skip to content
Politică

EXCLUSIV Gabriel Mutu iese din amorțire. Bătaie la mustață cu liberalii pentru Sectorul 6

PSnews.ro continuă să analizeze posibilii candidați pentru primăriile de sector din Capitală și să prezinte succint trecutul acestora.

Controversatul senator PSD Gabriel Mutu a intrat în cursa pentru Primăria Sectorului 6 și n-a pierdut timpul să se lanseze în campanie, deși pe umerii acestuia atârnă dureros povara procurorilor.

O altă tentativă eșuată?

Gabriel Mutu revine în atenția cetățenilor din Sectorul 6 cu o nouă tentativă de a candida pentru Primărie. În anul 2012 a avut aceeași dorință, dar s-a recunoscut învins, în cursa internă a PSD, de Rareș Mănescu. Iarna aceluiași an i-a oferit fotoliul de senator.

De această dată Mutu pare că n-are nici un contra-candidat în interiorul partidului și se comportă de parcă e în plină campanie electorală.

Mutu tace, dar strânge – avere

Senatorul a strâns o avere frumoasă, care îi permite să trăiască fără grija zilei de mâine. Ultima declarație de avere, de pe site-ul Senatului României datează din anul 2012, și reiese că Mutu a strâns mai multe ceasuri care sunt estimate la 150.000 de euro, cum, la fel de bine, se bucură de bijuterii care sunt evaluate la 20.000 de euro și mai multe tablouri care se ridică la suma de 15.000 de euro.

Conturile sale bancare depășesc suma de 300.000 de RON și 35.000 de euro. Acțiunile deținute la diferite firme și împrumuturile acordate sunt estimate la circa un milion de lei.

Dacă ai bani, ai și procurori

Așa cum îi stă bine oricărui om de afaceri care s-a trezit milionar peste noapte, care a acaparat puterea printr-o funcție într-o instituție a statului, procurorii DIICOT au încercat să înțeleagă modul în care a dobândit aceste lucruri.

În octombrie 2014, DIICOT informa că Gabriel Mutu este urmărit penal în dosarul lui Dragoș Nedelcu, fost membru în Consiliul Administrativ al Realitatea Media. Procurorii au precizat că social-demcoratul folosrea cu rea credință bunurile societății și săvârșea fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, procurorii îl mai acuză că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 de lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci societăți de tip fantomă adminsitrate de membrii grupului infracțional organizat. În final banii au ajuns tot la senator.

Gabriel Mutu intră în Parlament în 2008, direct în Senat, cu ajutorul PDL-ului, pentru ca în 2012 să candideze din partea USL-ului, iar momentan s-a alăturat PSD-ului. Un traseist în adevăratul sens al cuvântului, capabil să-și apere propriile interese.

În afaceri și politică, pentru că oricum nu mai există nici o graniță între aceste domenii, Mutu este un apropiat al lui Dorin Cocoș, cât și al fostului premier Năstase, după ce în anii 2000 fusese folosit de Alexandru Bittner ca intermediar în mai multe afaceri. Nu a pierdut vremea și s-a implicat cu Remus Truică în mai multe societăți, folosindu-se de persoane interpuse. Soția senatorului, cât și mai mulți apropiați ai acestuia, controlează mai multe afaceri care fac afaceri cu energie, imobiliare sau schimburi de case în București.

Mutu s-a implicat și în gașca lui Cristian Poteraș, probabil așa se explică dorința senatorului de a ocupa funcția de edil al Sectorului 6.

Falsa campanie

Chiar dacă se bazează pe ideea că a doua oară nu poate fi mai rău decât în 2012, Mutu poate fi surprins, pe de o parte de procurori, iar pe de altă parte de electorat. Uneori o campanie agresivă precum a senatorului nu face decât să plictisească electoratul ori să-l scârbească, să-l facă să se îndoiească de orice.

Mutu e o prezență frecventă în sector – vorbește cu cetățenii, plantează tei, apare la tot felul de evenimente. Toate acestea în timp ce se arată revoltat de situația din sector. Cu siguranță și procurorii vor fi revoltați când vor observa că Mutu nu renunță la campanie în ciuda problemelor sale cu justiția.

Ca și cum toate acestea nu erau suficiente, senatorul și-a cumpărat și doi minioni galbeni și jucăuși ca să atragă copiii din sector și astfel să-i impresioneze pe părinții acestora.

E o campanie agresivă, așa cum ne-a obișnuit și în 2012. Probabil numărul bacnotelor din buzunar îl determină să irosească resursele atât de repede, crezând că astfel îi cresc șansele. Din cât se observă momentan, sloganul de campanie e unul simplu: „Alături de tine”. Sectorul 6 e plin de pioni de partid, care au unica misiune de a îmbrăca un tricou cu inscripția „Gabriel Mutu – Alături de tine” și de a merge în urma candidatului. Alaiul cutreieră străzile și se oprește în fața cetățenilor pentru a-și prezenta spectacolul – promisiunile eterne. Trebuie să remarcăm că proiectul lipsește cu desăvârșire.

 

*
Nu ne rămâne decât să așteptăm ca justiția să aibă ultimul cuvânt de spus, înainte ca Gabriel Mutu să primeacă voturile cetățenilor, înainte ca viitoarea campanie să înceapă. Indiferent de rezultat. Căci un primar, oricâtă susținere poate avea din partea electoratului, trebuie să demonstreze că intențiile sale sunt serioase. Ori cum poți conduce o primărie când ești un „client” al procurorilor? De altfel, cum poți cere votul cetățenilor în astfel de condiții? Dar să nu uităm că Guvernul e condus de o persoană trimisă în judecată, ce pretenții să mai avem de la o primărie de sector, de la marginea Bucureștiului, într-un cartier care a stagnat la capitolul dezvoltare?!

Totuși Sectorul 6 este singurul în care bătălia a început deja între cei trei candidați care au șanse egale – Gabriel Mutu, Răzvan Mironescu și Ștefan Florescu. În Sectorul 6 nu doar lucrările la metrou durează mai mult, ci și campania electorală.

3 comentarii la “EXCLUSIV Gabriel Mutu iese din amorțire. Bătaie la mustață cu liberalii pentru Sectorul 6

  1. Da saracul, traieste ca noi de pe o zi pe alta, si el duce grija ca noi ce punem pe masa a doua zi, si ce ati spus voi acolo de averea lui nu e tot, inca nu e controlat bine!

  2. dom senator sunteti pe cai mari datii inainte cu oamenii care va slujesc cu stoicism la fel ca pe dom poteras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *