Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ialomiţianu, revoltat pe subiectul momentului: „Votul pe Codul Fiscal, un compromis!”

Deputatul Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Ialomiţianu a reacţionat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, cu privire la cea mai fierbinte temă a momentului: noul Cod Fiscal.

În acest context, Gheorghe Ialomiţianu a declarat că votul pe Codul Fiscal a fost “un compromis” pentru partidele politice.

„Orice zi cu Victor Ponta la Palatul Victoria este o pierdere pentru români şi inclusiv pentru PSD. Chiar şi votul pe Codul Fiscal, a fost până la urmă un compromis pentru partidele politice care şi-au asumat responsabilitatea privind asigurarea sustenabilităţii şi prudenţei bugetare”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

În acelaşi timp, liberalul subliniază faptul că ministrul de Finanţe „nu şi-a făcut treaba”, explicând faptul că „în momentul în care vii cu măsuri de reduceri de impozite şi taxe, în aceeaşi lege trebuie să vii şi cu măsuri compensatorii”.

“De fapt, ministrul n-a venit cu nicio măsura compensatorie, aşa cum spune şi legea finanţelor publice – legea 500/2002 şi legea responsabilităţii fiscale bugetare – 69/2010. Ce spun aceste legi? În momentul în care vii cu nişte măsuri de reducere de impozite şi taxe, în mod obligatoriu, în aceeaşi lege, trebuie să vii şi cu măsuri compensatorii. Ministrul de Finanţe n-a făcut lucrul acesta. Şi a trebuit să se întrunească partidele politice să ia o decizie – pentru că ministrul nu şi-a făcut treaba. A trebuit să vină Banca Naţională şi să acţioneze pentru că acele măsuri propuse de Guvern nu sunt sustenabile, adică nu sunt urmate de nişte măsuri de compensare, de ajustare. Deci, Guvernul acesta ia deciziie în funcţie de imagine, nu în funcţie de responsabilitate”, a explicat deputatul PNL.

Totodată, deputatul PNL este de părere că Guvernul nu răspunde la întrebări cheie în ceea ce priveşte legea salarizării.

“Şi cu legea salarizării – nu ne spune nimic: cât va da? De unde va lua? Pentru că acea lege va trebui susţinută cu resurse financiare. Şi noi vorbim de o lege a salarizării unitare şi pe de altă parte sunt mărite salariile din anumite domenii. Atunci cum poţi să mai faci o lege a salarizării unitare dacă măreşti salariile într-un domeniu? Adică aceste majorări n-o să mai poată fi cuprinse într-o lege a salarizării unitare. Trebuia, în primul rând, elaborată o lege a salarizării unitare şi după aceea domenii prioritare – sănătate, învăţământ. Noi suntem pentru creştere a salariilor în sănătate, învăţământ, dar în cadrul unei legi a salarizării unitare, nu aşa, în funcţie de imagine şi în funcţie de reacţia într-un domeniu sau altul. Şi atunci, Guvernul acesta de mult nu îşi mai face treaba”, a afirmat Gheorghe Ialomiţianu.

Nu în ultimul rând, Ialomiţianu critică guvernarea Ponta, declarând că premierul ia decizii strict „pentru imaginea sa”.

“Victor Ponta nu mai guvernează de mult. Ia nişte decizii pentru imaginea sa, pentru supravieţuirea la guvernare. Lucrurile acestea ne costă foarte mult în perioada următoare”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu pentru PSnews.ro.

2 comentarii la “EXCLUSIV Ialomiţianu, revoltat pe subiectul momentului: „Votul pe Codul Fiscal, un compromis!”

  1. Referitor la ,,salarizarea unitara” ialomiteana : In august 1989 am vorbit cu un profesor polonez care mi-a povestit ca stia in detaliu cum va creste salariul lui pina in dec.1989 corelat cu evolutia controlata a cursului de schimb al zlotului. La noi asa ceva nu a existat si politicienii grohaiau spre vest — ,,veniti investitori ca avem salarii mici !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *