Skip to content
Politică

EXCLUSIV Încă un nume pe care PLR îl va propune în cabinetul Ponta. Ce portofoliu va deține

Intrarea PLR la guvernare este un subiect intens dezbătut în aceste zile. Până în acest moment există numeroase speculații cu privirel a ce ministere vor primii oamenii lui Tăriceanu, cele mai vehiculate variante fiind legate de ministerul Finanțelor, cel al Economiei, al Fondurilor Europene, al Culturii și mai nou al IMM-urilor, conform ultimelor informații obținute de PSnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Surse: Nume surpriză propuse de PLR în noua structură a Guvernului Ponta

V-am a prezentat ieri două nume de potențiali miniștri care vor intra în cabinetul Ponta in perioada imediat următoare și anume Sebastian Vlădescu și respectiv deputatul Nicu Marcu. Cei doi sunt favoriți pentru preluarea portofoliilor Finanțelor și respectiv al Fondurilor Europene, urmând să fie luată o decizie politică privind poziția exactă pe care aceștia o vor ocupa în rândul cabinetului Ponta.

Conform informațiilor deținute de PSnews.ro, pe lângă ministerul de Finanțe și cel al Fondurilor Europene, Partidul LIberal Reformator va deține și portofoliul IMM-urilor, care ar urma să fie comasat cu departamentul pentru Turism și astfel să fie creat un minister plin.

Pentru această poziție va fi propusă deputatul PLR, Grațiela Gavrilescu, care va avea statut de ministru plin, urmând să gestioneze ministerul IMM-urilor, comasat cu Turismul.

Grațiela Gavrilescu, liderul revoltei din PNL

Fost lider marcant al PNL Prahova, Grațiela Gavrilescu este personajul care a declanșat revolta în rândul liberalilor. A decis să părăsească PNL imediat după alegerile europarlamentare din mai 2014, alături de încă cinci parlamentari liberali din Prahova, respectiv deputaţii Nicolae Alexandri, Paul Dumbrăvanu, Virgil Guran, Sorin Teju şi senatorul Ion Luchian. De asemenea, ”la pachet” cu cei șase parlamentari au mai plecat viceprimarul din Ploiești, Iulian Teodorescu, şi Bogdan Nica, vicepreşedinte al PNL Prahova. Acest demers radical a fost motivat de nemulțumirea față de fuziunea cu PDL și aderarea la Partidul Popular European.
Practic, după plecarea celor 6 parlamentari liberali din Prahova, PNL a mai rămas în acest județ cu un singur deputat și anume Mircea Roșca, aflat în arest în acest moment, fiind acuzat de DNA de luare de mită și trafic de influență.

Grațiela Gavrilescu este în acest moment vicepreședinte al PLR și lider al celor 30 de parlamentari care s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu.

6 comentarii la “EXCLUSIV Încă un nume pe care PLR îl va propune în cabinetul Ponta. Ce portofoliu va deține

  1. ba deci e incredibil…pai vladescu ala nu a mai fost pe la finante si nu a facut nimic?…de ce il punem iara ca sa faca ce stie din nou?

  2. Ioana Petrescu, in ciuda criticilor (pline de rautate si rea-vointa), este cel mai valoros ministru al finantelor din ultimii 25 de ani, iar rezultatele masurilor excelente luate de catre aceasta, desi conduce ministerul de circa 8 luni, incep sa se vada. Ar fi cea mai mare greseala sa fie schimbata, iar cooptarea lui Vladescu in guvern ar fi cel mai imbecil lucru. Vladescu e o nulitate, singurul lucru bun pe care l-a facut in viata lui a fost sa-l ajute pe Boureanu sa isi merite numele. In rest, ca ministru al finantelor a fost un dezastru, iar pentru a ilustra mentalitatea acestui om si modul in care vedea rolul calculatorului in munca de la finante, a ramas celebra o remarca a acestuia – Vladescu se lauda ca nu stie porni un calculator, se lauda cu asta, in conditiile in care tocmai informatizarea e baza eficientei si transparentei in domeniul fiscal. Repet, dincolo de unele greseli de comunicare (exploatate cu nesimtirea si rautatea specifica unui anumit segment al mass-mediei), Ioana Petrescu e cel mai competent si bine pregatit ministru al finantelor din ultimii 25 de ani, ar fi un mare pacat ca un om tanar ca Petrescu sa fie schimbat, cu atat mai mult de catre o nulitate ca Vladescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *