Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Interviu Andrei Gerea, despre ”coincidența” din spatele plecărilor din PLR și care este scorul electoral pe care și-l propun pentru 2016 (VIDEO)

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână a fost vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Andrei Gerea.

În cadrul dialogului purtat cu jurnalistul Laura Chiriac, ministrul Andrei Gerea a făcut o serie de precizări legate de situația politică a partidului din care face parte, despre fuziunea cu Partidul Conservator, dar și care este ținta electorală în 2016 a formațiunii ce urmează să apară în urmă contopirii PLR- PC, programată pentru următoarea perioadă.

Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator a lămurit și subiectul legat de plecările recente din rândul PLR, punctând că în ciuda celor 2-3 persoane care au părăsit partidul, PLR se consolidează.

”Un comentariu vreau să mai fac, apropo de aceste plecări. Aș vrea să observați că toți cei care au plecat în ultima perioadă, sunt cam ultimii veniți în PLR. E, poate, o coincidență. Nici n-au venit din convingere și parcă nici n-au rămas. Au încercat.”, a precizat ministrul Energiei în interviul video PSnews.ro.

De asemenea, Andrei Gerea a precizat că ținta partidului ce urmează să apară în urma fuziunii cu PC țintește un scor cuprins între 10% și 15% pentru anul electoral 2016.

”Pot să spun că e un subiect pe care l-am abordat de foarte multă vreme și cu Daniel Constantin și cu alți demnitari din Partidul Conservator, pentru că au considerat și noi am considerat că sunt două partide de esență liberală și este păcat să fie separate. Avem un potențial liberal serios, care merită luat în seamă pe scena politică și atunci pentru o astfel de construcție clar că vom deveni mai convingători”, a invocat Andrei Gerea cu privire motivul ce a stat la baza fuziunii PC-PLR.

Laura Chiriac: Domnule ministru, în calitatea dumneavoastră de om politic acum, sunt din ce în ce mai mulți parlamentari ai PLR care au părăsit partidul. Care sunt motivele plecării?

Andrei Gerea: Sigur, nu suntem bucuroși că ne-au plecat câțiva colegi. Nu sunt mulți, din fericire. Vreo doi sau trei colegi. Din păcate, cred că au fost nuanțe personale și mai puțin de principii, așa cum s-a încercat să pară, dar așa este în politică. Nu ai ce să faci. Noi considerăm că avem un partid care se consolidează pe zi ce trece, eu văd ritmul și al înscrierilor, și al creării de organizații. Partidul Liberal Reformator chiar trăiește, aș putea spune și convinge iarăși pentru că liberalismul nu o să moară în România, este în natura noastră, a tuturor. Chiar dacă alții se intitulează liberali, lumea știe că odată ce te-ai dus în zona populară nu te mai poți numi liberal. Singurul partid liberal din România a rămas Partidul Liberal Reformator. Deci, e adevărat, mai și pierzi, dar pe ansamblu, eu consider că noi câștigăm și câștigăm o bază de partid interesantă. Vin oameni care nu au mai făcut politică, oameni revoltați la un moment dat de ceea ce se întâmplă în politica românească, oameni care simt că au ceva de dăruit. Pe de altă parte, prin măsurile luate în ultima perioadă, și aici mă refer și la Codul fiscal, la codul de procedură fiscală, se vede această componentă liberală a guvernării și prin acest lucru eu zic că am reușit să convingem.

Laura Chiriac: Pe de altă parte, partidul nu e încă unul mare, majoritățile sunt greu de ținut în ziua de astăzi, amenințarea în termeni politici cât se poate de legitimi din partea Partidului Național Liberal care vrea să vină la guvernare, orice partid vrea să fie la guvernare, e un pregnantă și persistentă în această perioadă, spuneți-ne care este stadiul fuziunii PC-PLR?

Andrei Gerea: Un comentariu vreau să mai fac, apropo de aceste plecări. Aș vrea să observați că toți cei care au plecat în ultima perioadă, sunt cam ultimii veniți în PLR. E, poate, o coincidență. Nici n-au venit din convingere și parcă nici n-au rămas. Au încercat.

Laura Chiriac: Sunt oameni care nu vin din convingere? Este vorba de oportunism politic? Presupun că nu i-ați forțat să vină.

Andrei Gerea: În politică există și oportunism, nu poți să nu recunoști acest lucru. Cam pe aici ne aflăm. În fine, fiecare își crează drumul. Poate vor regreta, poate nu, poate vor vedea că totuși suntem un partid serios. În timp vom vedea ce va fi, asta este situația. Noi privim cu încredere înainte. În ceea ce privește fuziunea, este un proiect politic, e adevărat. Pot să spun că e un subiect pe care l-am abordat de foarte multă vreme și cu Daniel Constantin și cu alți demnitari din Partidul Conservator, pentru că au considerat și noi am considerat că sunt două partide de esență liberală și este păcat să fie separate. Avem un potențial liberal serios, care merită luat în seamă pe scena politică și atunci pentru o astfel de construcție clar că vom deveni mai convingători. Forța partidului va crește din punct de vedere al reprezentării parlamentare și totodată vom da încredere membrilor noștri pentru că, să vii cu un partid aproape de 10%, cam așa ar ieși dacă ținem acum cont de sondaje și de tot ce se întâmplă, nu este un lucru ușor, să mai creezi un partid de 10% în România în acest moment și care să aibă și o zonă de creștere, un potențial de creștere. Presupun că trebuie să milităm toată forța pentru acest proiect, pentru că merită.

Laura Chiriac: La nivel personal, domnule Gerea, luați în calcul o candidatură la Primăria din Pitești, sau la Consiliul Județean Argeș în anul 2016?

Andrei Gerea: Este prematur să facem astfel de discuții. Deocamdată, proiectul meu politic este aici, la ministerul Energiei, vom vedea cum vor evolua lucrurile. Mai e mult, cale lungă până atunci.

Laura Chiriac: La Primăria Bucureștiului pe cine ați putea susține?

Andrei Gerea: Depinde, depinde foarte mult și de stadiul fuziunii noastre și de cum vor mai evolua lucrurile dar ați văzut, cam toate partidele în acest moment sunt în căutări, încă nu și-au stabilit clar un candidat. Se poate așa, unii merg pe mai multe variante. Mai avem de discutat și noi în cadrul partidului. Dar eu sunt convins că vom avea candidați buni, știm baza noastră.

Laura Chiriac: De ce, n-ar putea să fie de la PC, de exemplu?

Andrei Gerea: Ba da, ar putea fi și de la PC, bineînțeles.

Laura Chiriac: Care e ținta PLR în 2016 pentru alegeri?

Andrei Gerea: Iarăși, contează foarte mult formula în care ne vom prezenta la acele alegeri. Dacă vom avea o variantă, eu știu, pe cont propriu, în varianta fuzionată sau într-o alianță politică. Eu spun, însă, că un 10 – 15% este de realizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *