Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Interviu Andrei Gerea, despre privatizarea ELECTRICA (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

În cadrul interviului „…despre România, cu Laura Chiriac”, Andrei Gerea a vorbit și despre privatizarea Electrica, proces demerat în iunie 2014, după ce reprezentanții acestei companii au scos la vânzare un pachet de 51% dintre acțiuni.

Citește și: EXCLUSIV Interviu Andrei Gerea, despre ”coincidența” din spatele plecărilor din PLR și care este scorul electoral pe care și-l propun pentru 2016 (VIDEO)

Potrivit Ziarului Financiar, statul român se aşteaptă să strângă peste 390 de milioane de euro de la investitorii locali şi de la cei de pe bursa de la Londra după ce va fi vândut tot pachetul de acțiuni scos pe bursă.

Citește și: EXCLUSIV Interviu Andrei Gerea, despre amenințările și vulnerabilitățile din sistemul energetic: ”Suntem într-un moment delicat şi trebuie să fim conştienţi şi să îi facem faţă.”

Laura Chiriac: Domnule ministru despre privatizarea Electrica. Care au fost efectele, consecinţele, cum se reflectă în economie această privatizare?

Andrei Gerea: Deocamdată nu pot să spun că avem un efect, aşa, spectaculos. Sigur, a fost un semnal foarte bun dat la bursă această privatizare duală de care ne-am bucurat la Electrica. România a confirmat încă o dată faptul că are capacitatea să ofere investiţii atractive pentru mediul de afaceri, pentru investitori în general. Asta este principalul semnal. Acum trebuie să şi încercăm să profităm de pe urma capitalului acumulat prin acea ofertă publică şi să determinăm şi noi, atât cât putem face ca acţionar semnificativ, statul român deţinând în momentul de faţă aproape 49%, deci nu mai are majoritate în Electrica, să determinăm şi noi ca acţionari semnificativi îndreptarea Electricii către investiţii strategice necesare dezvoltării energeticii româneşti, dar şi să spunem, dacă vreţi, strategice pentru statul român.

Vezi aici interviul integral: EXCLUSIV Interviu Andrei Gerea, despre România (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *