Skip to content
Opinii & Analize

EXCLUSIV INTERVIU Aurelian Pavelescu, dezvăluiri despre negocieri purtate cu parlamentari liberali. Care-i semnul negru primit de DNA în cazul Udrea

Unul din liderii politici din România a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre o serie de subiecte care țin capul de afiș pe agenda zilei.

Într-un interviu acordat PSnews.ro, liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a vorbit despre rolul lui Traian Băsescu pe scena politică în perioada următoare, targetul politic al tandemului PMP- PNTCD, despre cum vede arestarea Elenei Udrea și care este adevarata miză din spatele reținerii fostului ministru, dar și despre ce se ascunde în spatele atacurilor din presă lansate la adresa sa.

Cu privire la rolul și implicarea lui Traian Băsescu pe scena politică, Aurelian Pavelescu precizează că fostul șef al statului poate aduce voturi tandemului PMP- PNTCD și că în acest moment se poartă discuții cu o serie de parlamentari neafiliați, dar și cu mai mulți deputați și senatori din noul PNL.

”Traian Băsescu nu poate avea un rol simbolic. În politică, voturile înseamnă totul și Traian Băsescu poate aduce într-o construcție voturi, motiv pentru care cred că parteneriatul cu Traian Băsescu pentru PMP dar și pentru PNȚCD este foarte, foarte important. Vom vedea cât de mult și cât se va implica Traian Băsescu în proiectul pe care noi l-am lansat deja în urmă cu câteva luni de zile. Pentru că scena politică e extrem de fluidă și lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Sper ca acest parteneriat și această platformă civică pe care am propus-o să devină o realitate. Pentru alegerile din 2016, ea trebuie să devină o realitate în această primăvară.”, dezvăluie Pavelescu.

Întrebat dacă poarte negocieri cu parlamentari din PNL sau PSD, liderul PNTCD a precizat următoarele:

”Nu din PSD, dar există discuții cu parlamentari neafiliați sau parlamentari care sunt afiliați (n.r.: din PNL), dar nu asta e o prioritate pentru noi. O prioritate este să lansăm un proiect politico-civico credibil pentru populație.

Traian Băsescu nu-și poate transfera întreaga simpatie asupra unei alianțe, cu atât mai mult cu cât probabil că nu va candida, cu siguranță nu la locale. Important e ca această alianță să vină cu un proiect viabil. Eu nu-mi pun speranțele exclusiv în persoana lui Traian Băsescu, ar fi o eroare. PNȚCD trebuie să vină cu un proiect credibil, cu oameni necompromiși. Voturile trebuie să le câștige cele două partide și oamenii care se angajează, efectiv, în alegeri.”, a declarat Aurelian Pavelescu.

Cu privire la cum poate evolua situația politică în următoarea perioadă, Aurelian Pavelescu este de părere că PNL nu va dărâma Guvernul Ponta. Totdată, liderul țărănist crede că și PNL și PSD vor fi măcinate de arestări și scandaluri.

”În Parlament, nu putem avea o influență la vot. Sunt jocuri politice. Partidul PNȚCD are un singur scop, revenirea pe scena politică la alegerile din 2016. Ce se întâmplă în Parlament cu liberalii care au început să se comporte ca PSD acum un an, acum câteva luni, sunt câteva lucruri pe care electoratul a început să le amendeze. Urmărim cu atenție ce se întâmplă, nu cred că într-un timp scurt PNL va putea da jos Guvernul Ponta pentru că nu au suficienți deputați și senatori în Parlament. Pe de altă parte, PNL ca și PSD este foarte afectat de arestări și vedem, de la o zi la alta, că lucrurile nu stau deloc așa cum ar dori să spună liderii PNL. Și noul PNL are imense probleme de credibilitate și probabil că vor urma și alte scandaluri.”, a precizat Pavelescu.

Cu privire la asaltul DNA din ultima perioadă și solicitările de arestare preventivă venite pe bandă rulantă, Aurelian Pavelescu precizează că este foarte îngrijorat, arestul preventiv trebuind să fie doar o măsură excepțională.

”Sunt foarte îngrijorat. Cunosc bine textele de lege și chiar practica care a existat până în urmă cu șase luni, un an de zile, doi ani de zile. Lucrurile sunt foarte clare, trebuie să despărțim actul de justiție de interesele și scandalul politic. Sunt două lucruri totalmente diferite. Ori, aceste solicitări ale DNA care nu mai judecă doar persoane, ci loturi de persoane, ca-n anii `50, cu un arest preventiv care se cere automat, practic, nici nu mai există persoane în afară de denunțători, este un lucru îngrijorător. Arestul preventiv este o măsură de prevenție excepțională, numai în anumite situații, ori eu cred că DNA se folosește de situația socială grea și de faptul că oamenii nu au încredere în clasa politică, de faptul că oamenii au o problemă cu partidele poltice, de a pune presiune pe aceste instituții și de a pune într-o situație foarte delicată partidele politice, oamenii politici, Parlamentul, într-un mod inacceptabil. E motivul pentru care am tras acest semnal de alarmă.”, a punctat Aurelian Pavelescu pentru PSnews.ro.

Citește și: Lider politic lansează un atac frontal la DNA și apără Parlamentul: ”E pe cale să ….”

Liderul PNTCD subliniază și că punerea în arest a Elenei Udrea este un semn rău pentru DNA și că instituția condusă de Laura Codruța Kovesi trebuie să fie atentă că solicitările de arest preventiv.

”Nu exclud această posibilitate (n.r. – o măsura pentru a-i închide gura Elenei Udrea) pentru că după interviul de la Hotnews s-a întâmplat un lucru fără precedent, cu trei cereri de arest preventiv, a mai venit încă o cerere de arest preventiv ulterior, un lucru absolut neobișnuit. Ori, lucrurile acestea trebuie foarte bine gândite și motivate. Nu se poate cere arest preventiv pe o prezumție de vinovăție. Arestul preventiv se cere atunci când există probe că o persoană ar putea influența, lăsată în libertate, ancheta penală, că ar putea să se sustragă sau să fugă din țară. Arestul preventiv n-ar trebui să aibă legătură cu vinovăția sau nevinovăția persoanei respective. Ori, eu nu am văzut ca procurorii DNA să aibă asemenea indicii și probe. Cu atât mai mult cu cât sunt fapte din urmă cu patru, cinci ani. E o situație delicată. Cu atât mai mult cu cât acuzațiile pe care Elena Udrea le-a formulat, cum că ar exista o înțelegere, sau ar exista interese venite din zona serviciilor secrete care ar avea o legătura cu procurorii de la DNA, cu atât mai mult, DNA trebuie să fie atentă cu aceste măsuri de arest preventiv, și iată, hotărârea ICCJ prin care Elena Udrea a fost pusă în libertate cu arest la domiciliu, este un semn rău pentru DNA.”, a explicat Pavelescu pentru PSNews.ro.

Nu în ultimul rând, liderul PNTCD s-a aratat scandalizat de anumite dezinformări și manipulări făcute de o anumită parte a presei, pe care îi acuză de linșaj mediatic. Pavelescu este de părere că în spatele atacurilor din presă la adresa sa s-ar afla rațiuni politice.

”Am fost scandalizat de ce s-a întâmplat în presă cu un așa zis scandal între mine și Gigi Becali, pentru că informațiile au fost absolut false și folosite cu rea credință. Cu toate că pe 16 februarie am câștigat, irevocabil, procesul, nu cu Gigi Becali, ci cu o societate pe care o controlează acesta prin rude, a apărut o știre, care a fost imediat preluată că aș fi pierdut acest proces. O situație de manipulare inacceptabilă.

Da, cred că sunt un politician ca și alți politicieni vânați de anumite grupuri de interese din presă, din politică, pentru că neavând cu ce să mă „agațe”, atunci îți scormonesc în viața privată. Nu are niciun fel de legătură o chestiune particulară, de familie, cu viața publică a mea ca președinte a partidului. Ori, chiar acest lucru s-a dorit să se facă. E o mizerie. Aceste acțiuni le face o presă care este și ea depășită a anilor ‘90, presă de șantaj. Presă de linșaj mediatic. Dar chiar și asa, încă odată, dintr-un proces pe care l-am câștigat în instanță s-a emis informația că l-aș fi pierdut.

Eu n-am făcut niciodată atac la persoană de când sunt în politică, eu nu practic așa ceva. Mai mult decât atât, după ce am dat declarații, am postat pe Facebook faptul că este vorba despre o dezinformare, iar stiripesurse.ro a reiterat această minciună, la câteva ore după ce lucrurile se rectificaseră și la RTV și la Spynews. E foarte clar, a fost un gest de manipulare și, de fapt, e o chestiune de denigrare la adresa mea personală din motive politice.”, a punctat Aurelian Pavelescu pentru PSnews.ro.

 

 

5 comentarii la “EXCLUSIV INTERVIU Aurelian Pavelescu, dezvăluiri despre negocieri purtate cu parlamentari liberali. Care-i semnul negru primit de DNA în cazul Udrea

  1. Manipularea murdara de sorginte securist bolsevica, foloseste cu multa straduinta „efectul Othelo”, bine definit prin: „calomniati, calomniati, tot va ramane ceva”. Se lanseaza o minciuna sfruntata, se asteapta un timp pana se propaga multumitor, dupa care se da o dezmintire scurta si la o ora cand audienta este suficient de scazuta ! Marsavie in toata regula ! Electoratul roman trebuie educat inainte de campaniile electorale, cand atmosfera incinsa este de regula favorabila dezinformarilor. Presa independenta si cinstita trebuie sa se apuce de treaba de acum, amanarea ne poate costa scump !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *