EXCLUSIV INTERVIU Ce spune prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul despre batălia prezidențială și guvernul alternativă

Seria interviurilor săptămânale cu lideri marcanți din politica românească continuă.

Săptămâna aceasta, prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a vorbit în exclusivitate pentru PSnews.ro despre șansele candidatului ACL PNL-PDL la alegerile prezidențiale din acest an, despre Guvernul Alternativă PDL-PNL, dar și despre decizia Monicăi Macovei de a intra în lupta pentru Cotroceni.

Reporter: În această săptămână PNL și PDL și-au decis candidatul pentru alegerile prezidențiale, în persoana lui Klaus Iohannis și respectiv pontențialul succesor al lui Victor Ponta, în persoana lui Cătălin Predoiu. Ce au spus cifrele din sondajul CSOP (realizat de PDL) cu privire la intenția de vot la prezidențiale? Cum arată bătălia electorală în turul doi, din punct de vedere al sondajului CSOP?

Andreea Paul: În turul al doilea, Ponta nici nu va apuca să spună ”Daciana, dragostea mea”, pentru că Iohannis îl va învinge fără echivoc. Ponta va mai putea spune doar ‘De ce poporul nu mă vrea, Daciana mea? Am mințit cât am putut, poporul tot nu m-a vrut.’

Sondajele relevă clar o favorabilitate în creștere pentru candidatul ACL, în timp ce Ponta a atins pragul superior de unde începe decăderea lui. De asta îi este frică lui Ponta. În mod cert, de ce îi e frică, nu va scăpa. Nu va fi ușor, dar vom reuși. Ponta e cel mai moțat în sondaje, la fel ca și Năstase sau Geoană, Iohannis va fi cel mai votat la prezidențiale.

R: Dumnevoastră, cei din PDL, aveați conturat, încă de anul trecut, un guvern alternativă. Cum va arăta guvernul alternativă PNL-PDL? O să mergeți pe principiul de paritate între PNL și PDL în constituirea unui guvern din umbră?

Andreea Paul: Da. Am decis să lucrăm în Guvernul Alternativă PDL-PNL cu co-echipieri pentru fiecare portofoliu. Cătălin Predoiu coordonează echipa în calitatea sa Premier al GA. Luni vom oficializa componența lărgită a Guvernului Alternativă PDL-PNL. Cu mai puțin spectacol și mai multă seriozitate, dreapta unită vrea să schimbe regulile jocului politic. Iohannis are cea mai puternică și mai bine pregătită echipă politică. Are o echipă de oameni performanți. ACL are jumătate din primarii țării. Pe scurt, Iohannis are alături de el pe toți cei care nu vor să trăiască într-o Românie sărăcită de corupție și de feudele baronilor. Da, nu mă feresc să o spun: PNL și PDL vor face istorie împreună.

R: Care sunt principalele 3 măsuri economice pe care ACL ar urma să le implementeze dacă ar prelua mâine guvernarea?

Andreea Paul: Vom intra cu buldozerul în cele 36 de taxe și impozite noi sau majorate de Guvernul Ponta care au sufocat economia. Garantăm simplificarea procedurilor birocratice și predictibilitatea fiscală.

Vom promova măsurile de relansare economică pentru crearea de noi locuri de muncă, măsuri incluse în proiectele de lege pe care le-am depus în Parlament și pe care Ponta și ai lui ni le-au respins pe bandă rulantă.

Vom declara război evaziunii care a înflorit din nou în guvernarea PSD.
Acestea sunt măsuri care ar fi trebuit luate ieri, nu mâine.

Ponta a promis milionul de locuri de muncă și 10 miliarde de euro investiții străine pentru anul 2013. Anul a trecut. Minciuna dovedită. Ponta trebuie privit atent: minte și corupe cu insistență. Ponta nu oboseste să biciuiască românii cu taxe, cu minciuni și cu promisiuni rămase doar la stadiul de intenție. România a obosit. Trebuie să punem capăt minciunii.

R: Analizând „la rece”: Care credeți că sunt atuurile lui Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta? Dar minusurile?

Andreea Paul: Din păcate, PSD-iștii au ales calea circului în care lui Ponta îi șade bine de clovn, în loc să guverneze sau să dea socoteală pentru ceea ce face statul și ce nu face pentru cetățenii săi. Ponta în persoană este un mare minus. Vorbește mult, dar nu are nimic de spus. Între Iohannis și Ponta este exact diferența dintre un elev serios și unul silitor, care își câștigă notele pe merit, și unul șmecheraș și tupeist, care tot timpul copiază. Este diferența dintre politica serioasă, responsabilă și politica dâmbovițeană. Îi văd pe unii care îi reproșează lui Iohannis că este scump la vorbă. Eu nu cred că este un defect, ci o calitate. Oamenii s-au săturat de vorbele goale și de poveștile politicienilor. Vorbești atunci când ai ceva de spus – eu cred că e mai bine așa.

R: Domnul Președinte Traian Băsescu a promis că ”îi va dezbrăca” politic pe mai mulți candidați la alegerile prezidențiale. Candidatul pe care dumnevoastră îl susțineți credeți că ar putea fi vizat de această declarație?

Andreea Paul: Dacă președintele are ceva de spus, atunci să o facă. Să ”dezbrace” pe cine vrea Domnia sa, numai să arate adevărul gol-goluț.

R: Vă așteptați în campania prezidențială la „lovituri sub centură”? Va fi o campanie necinstită? Cum aveți de gând să răspundeți atacurilor privind presupusa implicare a președintelui în unificarea dreptei începută de PDL și PNL?

Andreea Paul: Despre implicarea președintelui în unificarea dreptei, nu am ce să spun pentru că ea nu există. Noi am făcut această alianță singuri, în timp ce președintele și-a ales drumul său. Deci, fiecare cu drumul lui. Când ești în competiție cu un plagiator dovedit, Victor Ponta, nu te poți aștepta la o campanie cinstită. Suntem pregătiți să demontăm minciunile și atacurile aparatului de propagandă pesedist. Minte zi de zi că vrea dreptate. Pentru cine? Dreptate pentru cumetriile lui Ponta, pentru capitaliștii săi roșii și pentru interesele meschine proprii. Nepotismul și complicitatea fac astăzi casă bună în Guvern. E Casa lui Ponta, unde sunt angajați verișori, soț de verișoară și fini nenumărați ai lui Ponta. Socrul în Parlament. Soția europarlamentar. Familia, rudele și prietenii ocupă funcții cheie ale statului. E cea mai mare cumetrie roșie înșurubată vreodată în fruntea țării. E ‘Famiglia Ponta’ aliniată în campania electorală.

R: Doamna Monica Macovei și-a anunțat candidatura la Președinție. Lideri ai PDL au declarat că europarlamentarul se află în afara partidului. Când va tranșa PDL această problemă? Urmează să fie demisă dna Macovei?

Andreea Paul : Din păcate, Monica s-a plasat singură în afara partidului. A ales un drum înfundat. Nu va avea nicio șansă cu atitudinea sa de a exclude echipa și de a pretinde că ea și numai ea este depozitarul adevărului pe pământ. Sincer, nu mă așteptam ca tocmai ea, care prețuiește regulile și legile, să le încalce. Regulile de desemnare ale candidatului dreptei la prezidențiale au fost votate de mii de militanți.

R: Daca domnul Cristian Diaconescu sau alt candidat ar ajunge în turul II cu Victor Ponta, ACL l-ar susține?

Andreea Paul: Cristian Diaconescu nu va ajunge în turul doi, deci nu se pune problema. Cred că nu va ajunge nici în primul tur. Va fi prematur detronat.

R: În cazul în care ACL nu va câștiga Președinția, care se preconizează a fi viitorul alianței, implicit al fuziunii? Care va fi principalul rol?

Andreea Paul: Marele partid al dreptei unite se sudează în mod ireversibil. Suntem singura forță capabilă să scăpăm țara de pegra pesedistă, iar entitățile politice de dreapta care nu vor înțelege acest lucru și aleg să meargă pe un drum separat, vor sfârși în irelevanță. Oricum, românii trebuie să aibă încredere și să știe că un lucru e clar: balonul baronilor PSD, Victor Ponta, se va desumfla la alegeri în fața cadidatului dreptei, Klaus Iohannis. România trebuie reînviorată cu onestitate și bună credință.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: