Skip to content
Politică

EXCLUSIV INTERVIU Lider liberal dezvăluie cum ar putea reveni Crin Antonescu în fruntea PNL

Unul din liderii PNL, cunoscuți ca fiind foarte aproapiați de fostul președinte al liberalilor, Crin Antonescu, deputatul Radu Zlati, a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre potențiala revenire a acestuia în fruntea partidului.

„Nu sunt interesat, nu am in agenda, in program, revenirea la conducerea PNL. In mod categoric”, a spus Antonescu în urmă cu câteva zile.

Deși Crin Antonescu a precizat foarte clar că nu își dorește să revină în fruntea PNL, deputatul de Cluj, Radu Zlati, este de părere că mai există o șansă ca fostul președinte al PNL să revină la conducerea partidului.

Într-un scurt interviu acordat PSnews.ro, Radu Zlati a dezvăluit cum poate ajunge Crin Antonescu din nou în fruntea partidului și cine este persoane care ar trebui să îi facă o ofertă în acest sens fostului lider al liberalilor.

”Pe statutul partidului se va numi un interimar pentru ca numai aceasta e solutia pe care statutul o permite. In mod evident, partidul are nevoie de un conducator ales si nu un interimar pana in 2017 cand se incheie unificarea si vom avea un lider pentru ambele parti ale PNL.

De acee cred ca ar fi util un congres la inceputul lui 2015, iar in acel congres Crin Antonescu ar putea sa candideze, urmand ca pana atunci eventual dansul sa se razgandeasca, sa adopte o alta pozitie privitoare la relatia dintre el si conducerea, cu functia de conducere in PNL, eventual la aceasta razgandire putand sa contribuie si aceasta oferta de care ziceam si da, domnul Iohannis ar fi cel mai potrivit vector pentru oferta”, a explicat Radu Zlati.

”Statutul de președinte interimar în cazul de vacantare a functiei de președinte, ceea ce se va intampla la PNL dupa 21 decembrie, cel care ocupa aceasta functie de președinte interimar e o persoana nominalizata din randul vicepreședinților de catre Biroul Permanent” a explicat parlamentarul de Cluj.

Întrebat de cele mai vehiculate două nume pentru a prelua funcția de președinte interimar al PNL, Ludovic Orban sau Dan Motreanu, deputatul Radu Zlati a precizat următoarele: ”Deocamdata, domnul Orban nu m-a convis sa-l votez la Congres. Eu nefacand parte din BPN, nu se pune problema votului meu in cadrul acestui for.”

”In interiorul partidului eu ocup o pozitie oarecum excentrică. Sunt outsider in raport cu jocurile de putere. Sunt foarte multumit cu statutul meu de membru si de membru al Delegatiei Permanente.

Sunt o voce, incerc sa fiu foarte corect si sunt un om de echipa. Voi astepta decizia forurilor statututare, iar daca va fi un congres imi voi preciza pozitia”, a mai afirmat parlamentarul.

Aveti o relatie mai distanta cu domnul Iohannis pentru faptul ca sunteti apropiat domnului Antonescu?

”Nu mi s-a parut. Cu toti membrii de partid cred ca facem parte din echipa domnului Iohannis si cat timp mai conduce partidul nu cred ca se poate dispensa de ajutorul pe care fie si un simplu parlamentar il poate aduce in ajutorul programului pe care a candidat”, a mai punctat Zlati.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul a precizat că : ”Nu crede că actuala conducere a partidului, mă refer la colegii din forurile de conducere statutare, priviți în ansamblu, ar avea calitatea morală pentru a-i cere lui Crin acest lucru.”

Întrebat de reporterul PSnews.ro de ce acești membri din forurile de conducere nu au calitatea morală pentru a-i cere lui Crin Antonescu să revină în fruntea PNL, Radu Zlati a precizat următoarele: ”Majoritatea colegilor din BPN sunt aceeasi membri care in cadrul Delegatiei Permanente din iunie l-au ales pe domnul Iohannis sa participe la campania prezidentiala. Cand faceam respectiva trimite nu ma refeream la domnul Iohannis, ci la majoritatea membrilor din Biroul Permanent.”

Pe pagina sa de socializare, deputatul Zlati a precizat, referindu-se la revenirea lui Crin Antonescu în fruntea PNL, după vacantarea poziției de președinte al partidului, următoarele: ”Mi-aș dori ca partidul (nu eu, nu un prieten sau coleg de partid oarecare) să îi facă o ofertă clară și deschisă lui Crin Antinescu, pentru reîntoarcerea acestuia în fruntea partidului. Știu că acesta nu dorește în acest moment nici o funcție de conducere, și mai știu că acceptarea din partea sa a actului conducerii ar fi un act de sacrificiu personal pe care puțini l-ar înțelege și accepta ca atare. Nu cred că actuala conducere a partidului, mă refer la colegii din forurile de conducere statutare, priviți în ansamblu, ar avea calitatea morală pentru a-i cere lui Crin acest lucru. De aceea mă refeream la PARTID, în ansamblul său.”

1 comentariu la “EXCLUSIV INTERVIU Lider liberal dezvăluie cum ar putea reveni Crin Antonescu în fruntea PNL

  1. Pentru cei din PNL-traditional , care inca nu si-au dat seama ca au fost paravan pentru PDL-taditional mai este scurt timp sa viseze pina vor fi aruncati de pe puntea vasului, PNL nou, in oceanul atlantic [ca atlantisti basisti desigur ]. Antonescu va vorbi , cu arabescurile traditionale , numai cind cel care l-a santajat cu caseta va voi sa mai dea drumul la lesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *