Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Interviu Norica Nicolai, mărturisire inedită despre vechiul PNL. Indicii despre o eventuală plecare din partid (VIDEO)

În această săptămână PSnews.ro vă propune un dialog cu o voce importantă din Parlamentul European, invitatul interviurilor video fiind europarlamentarul și vicepreședintele ALDE, Norica Nicolai.

Europarlamentarul liberal a abordat și a explicat, în cadrul interviului video PSnews.ro, o serie de subiecte politice la zi, precum schimbarea majorității politice dorită de PNL, potențiala prezență în viitorul guvern PNL al celor care au făcut parte din cabinetele conduse de Emil Boc sau cum vedea fuziunea dintre vechii liberali și cei din PDL. Nu au fost ocolite nici subiectele ce țin de nominalizarea noului șef al SRI, cum se vede de la Bruxelles atacurile lansate de Elena Udrea la adresa directorului interimar al Serviciului Român de Informații sau care ar ar fi aspectele care au vulnerabiliza siguranța națională a României.

Vezi aici interviul integral: EXCLUSIV Interviu Norica Nicolai, despre România (VIDEO)

Pe lângă aceste subiecte, Norica Nicolai a făcut și o mărturisire și anume că îi este dor de vechiul PNL și că actuala formulă politică, în care se regăsesc și vechii liberali, nu este formațiunea politică în carea ea s-a înscris acum mai bine de 15 ani.

În plus, europarlamentarul ALDE a punctat că va rămâne liberală, indiferent dacă va mai fi sau nu membru al actualului PNL, încercând să sublinieze că o demisie din rândul partidului nu ar fi tocmai o surpriză.

Citește și: EXCLUSIV Interviu Norica Nicolai, atac fără precedent la adresa miniștrilor din cabinetele PDL: ”Văd că DNA îl reface în altă încăpere, adică în structurile carcerale.” (VIDEO)

”Voi rămâne liberală indiferent dacă voi rămâne sau nu membru al Partidului Național Liberal în continuare. În politica românească trebuie să iei în calcul orice, așa că lucrul acesta se poate întâmpla într-o zi.”, a punctat Norica Nicolai în cadrul interviului video PSnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Important lider PNL, despre viitorul premier: „Eu pe Cătălin Predoiu nu-l consider o variantă” (VIDEO)

Citește și: EXCLUSIV Norica Nicolai despre o importantă casă de sondare: ”Am auzit de compania aceasta din declarația doamnei Udrea care spunea c-o finanța Cocoș la rugămintea SRI” (VIDEO)

 

Reporter: Vă este dor de vechiul PNL?

Norica Nicolai: Da. A fost un PNL în care s-a putut dezbate. De fapt, pentru asta am și venit în PNL, pentru că prima mea opțiune a fost Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat care a dispărut în 2000. PNL era un partid de istorie, de tradiție și mai ales de continuitate românească. Acum nu mai există. Nu știu dacă se mai dezbate ceva sau nu, sper să se întâmple lucrurile acestea. Dar nu e PNL în care eu am intrat și în care am stat 15 ani. Încă formal sunt acolo.

Reporter: Știm că nu ați fost de acord cu fuziunea PNL-PDL, la congresul PNL din vara anului trecut.

Norica Nicolai: Nu, și continui să nu fiu de acord, n-am niciun motiv s-o fac. Am avut întodeauna convingerea că politica e infinitul pus la îndemâna cățeilor și am și eu demnitatea mea, și niciodată nu voi spune altceva decât ceea ce am spus. Nu mi-am schimbat (n.r. – părerea) și nu mi-o voi schimba pentru că eu cred că consecvența și respectul față de ceilalți este una din criteriile care trebuie să stea la baza unui nou tip de politică. Dacă vrem ca cineva să mai ia în calcul politica. Dacă n-o mai ia, așa cum se întâmplă în România, drumul spre dictatură e foarte ușor de făcut. Lumea e fluidă,  multe lucruri se schimbă, noi nu realizăm, însă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *