Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Interviu Rovana Plumb anunță 3 măsuri cheie pentru ca PSD să câștige alegerile din 2016 (VIDEO)

" "

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână a fost ministrul Muncii, Rovana Plumb, cea care este și singurul candidat pentru șefia Consiliului Național al PSD.

Rovana Plumb a explicat, în cadrul interviului video PSnews.ro, care este strategia sa politică, în cazul în care va fi aleasă pentru funcția de Președinte al Consiliului Național al PSD pentru dezvoltarea și modernizarea partidului.

" "
" "

Aceasta a punctat că obiectul său principal este acela de a apropia și de a strânge legăturile dintre partid, Guvern și respectiv grupuri parlamentare ale PSD, din România și de la Bruxelles.

De asemenea, o altă țintă strategică anunțată de Rovana Plumb, pentru ca PSD să își sporească șansele să câștige alegerile din 2016, este aceea de a intensifica activitatea din cadrul departamentelor de specialitate ale PSD.

În al treilea rând, ministrul Muncii a anunțat că urmărește să întărească statul social, având în vedere ideologia și valorile promovate de Partidul Social Democrat.

”(…) Obiectivele strategice, politice, pe care le voi propune sunt legate de întărirea statului social, este firesc, suntem un partid social-democrat, întărirea economiei şi creşterea veniturilor populaţiei, întărirea democraţiei în România şi promovarea imaginii României, PSD, în Europa şi în lume.”, a precizat Rovana Plumb în cadrul interviurilor video PSnews.ro.

Întrebată cum intenționează să aplaneze tensiunile dintre anumiți lideri din teritoriu ai PSD și conducerea centrală a partidului, candidatul pentru șefia Consiliului Național a precizat că ”întotdeauna pot există păreri pro şi contra” și că în cadrul alegerilor de la sfârșitul acestei săptămâni din interiorul partidului vor fi dezbătute toate problemele existente.

Nu în ultimul rând, Rovana Plumb a precizat că susține în totalitate măsurile propuse de Victor Ponta în ceea ce priveşte introducerea unor criterii de integritate care să fie aplicabile după Consiliul Naţional.

Vezi aici interviul integral: EXCLUSIV Interviu Rovana Plumb, despre România (VIDEO)

Laura Chiriac: Într-o perioadă în care sunteţi în cursă pentru o funcţie mitică, sacră, aproape, în PSD, e vorba despre cea de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, o funcţie care nu a mai fost ocupată de la Adrian Năstase încoace. V-aţi gândit vreodată de ce nu a fost ocupată funcţia asta până acum? Presupun că e şi o responsabilitate şi o povară pentru dumneavoastră, sau poate povară e mult spus, o trecere dincolo de barierele tabuului în candidatura pe care o aveţi.

Rovana Plumb: Că să vă răspund direct, Consiliul Naţional are într-adevăr o istorie. El a fost de-a lungul timpului, prin departamentele pe care le conţine în structură, o resursă permanentă de politici publice, de idei, de iniţiative legislative, care au ajutat partidul de-a lungul anilor. Sigur că, în ultima perioadă, poate s-a lucrat un pic mai puţin, pentru că toată concentrarea PSD a fost pe guvernare. Eu consider că misiunea noastră, a PSD, este aceea de a continua să consolidăm ceea ce facem bine şi în sensul acesta este şi proiectul meu pentru candidatura la poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Pot să vă mai spun că, în momentul acesta, avem nevoie de o mai multă apropiere între tot ceea ce înseamnă partid, între Guvern şi grupurile noastre parlamentare, colegii noştri din Parlamentul naţional şi european, de a veni cu soluţii, idei noi, în aşa fel încât să ne poziţionăm pe scena politică în continuare ca fiind cel mai puternic partid din România. Proiectul meu are o viziune în ceea ce priveşte structura aceasta a departamentelor care să fie mai activă. Mă bazez pe sprijinul colegilor mei, cum o fac de atâţia ani, iar în ceea ce priveşte obiectivele strategice, politice, pe care le voi propune sunt legate de întărirea statului social, este firesc, suntem un partid social-democrat, întărirea economiei şi creşterea veniturilor populaţiei, întărirea democraţiei în România şi promovarea imaginii României, PSD, în Europa şi în lume.

Laura Chiriac: Se va face, inevitabil, comparaţia între dumneavoastră, care veţi fi, cel mai probabil şi vă urăm succes, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, şi fostul deţinător al acestei funcţii, Adrian Năstase. De atunci şi până acum nu a mai ocupat nimeni această funcţie. E o chestiune care vă dezavantajează sau vă avantajează?

Rovana Plumb: Cred că toată această interpretare trebuie făcută în funcţie de contextul politic. Suntem într-un alt context politic decât perioada respectivă şi cred că, din acest punct de vedere politic, ar trebui să fie analizat. Sigur că este o responsabilitate această poziţie şi mi-o asum cu multă plăcere, sunt onorată şi îmi doresc ca această structură a Consiliului Naţional să contribuie la modernizarea partidului.

Laura Chiriac: Există şi în PSD, ca şi în alte partide, oameni catalogaţi de opinia publică drept baroni locali, poate mai mult în PSD decât în alte partide, deşi opinia mea e că peste tot se poate identifica un astfel de prototip. Simţiţi un curent de rezistenţă la ideea de modernizare, să preiau termenul dumneavoastră, al partidului? Cum vă gândiţi să dezamorsaţi aceste conflicte, dacă şi unde există?

Rovana Plumb: În primul rând, vreau să vă spun că din punctul meu de vedere şi nu numai, PSD este un partid total democratic şi într-o formaţiune politică total democratică întotdeauna pot există păreri pro şi contra. Eu cred că evenimentul politic de la sfârşitul săptămânii, Consiliul Naţional, va reprezenta o bună oportunitate prin care toate aceste probleme care interesează să fie discutate şi aş vrea să vă mai spun, din punctul meu de vedere, că împărtăşesc ideile şi propunerile preşedintelui partidului, Victor Ponta, în ceea ce priveşte introducerea unor criterii de integritate care să fie aplicabile după Consiliul Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *