Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ironia sorții. Orban l-a mazilit din PNL pe un fost colaborator al Securității, coleg cu tatăl său și îl susține pe un fost angajat al lui SOV

Ludovic Orban pare să fi trecut la maziliri politice în filiala pe care o conduce în acest moment. După ce a pierdut cursa pentru șefia PNL în fața Alinei Gorghiu, prim- vicepreședintele s-a ”refugiat” în filiala PNL Dâmbovița și a pornit un adevărat război cu cei care i se opun. Doi din consilierii județeni ai PNL din județul Dâmbovița și anume Marin Antonescu și Neli Ion au fost excluși din rândul noului partid liberal pentru colaborare cu securitate și respectiv pentru răzvrătire politică.

Biroul Permanent Judeţean al PNL a decis, marţi, excluderea din partid a consilierilor Marin Antonescu şi Neli Ion. Potrivit unui comunicat de presă al PNL, Antonescu a fost „radiat” cu 45 de voturi pentru la 13 împotrivă, iar Neli Ion a fost exclusă cu 44 de voturi pentru şi 14 împotrivă.

Decizia Biroului Politic Județean al PNL Dâmbovița, condus de Orban, a fost luată după ce Antonescu şi Ion au votat, pe 19 decembrie, alături de majoritatea constituită în jurul PSD, pentru demiterea din funcţia de vicepreşedinte a lui Gabriel Grozavu şi pentru alegerea a doi noi vicepreşedinţi: Marin Antonescu (PNL) şi Adrian Dumitru (independent).

„Marin Antonescu a fost radiat din calitatea de membru de partid cu 45 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi 1 vot nul, având în vedere Comunicarea CNSAS 136.308, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 924 din 28 decembrie 2005, prin care sunt deconspiraţi agenţi/ofiţeri de securitate, ca poliţie politică”, se precizează în comunicatul PNL Dâmboviţa.

 

Contactat de PSnews.ro, Marin Antonescu a precizat că într-adevăr a fost coleg în cadrul Securității cu tatăl lui Ludovic Orban. Faptul că a fost exclus din PNL la ordinul lui Orban pe motiv că a fost colaborator al Securității, unde a fost coleg cu tatăl prim- vicepreședintelui liberal, este catalogat de Marin Antonescu drept ”o ironie a sorții. Tatăl lui Ludovic Orban este un om respectabil.”

Trebuie precizat că Ludovic Orban a recunoscut, în 2006, potrivit hotnews.ro, că tatăl său a fost angajat al Securitatii având gradul de capitan în rezerva, dar spune ca a încheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el.

”Eu nu știu ce i-a venit lui Ludovic Orban să mă excludă din PNL. A căutat o soluție ca să scape de mine. Apropierea de dl. Țuțuianu este o chestiune serioasă pentru că sunt vecin, gard-n gard, cu dl. Țutuianu”, a precizat glumind fostul prim- vicepreședinte al PNL Dâmbovița.

”I-am dat în judecată (n.r.: referindu-se la Ludovic Orban și PNL Dâmbovița). Vreau să mă întorc în partid (n.r.: referindu-se la PNL) în poziția de prim- vicepreședinte și o să candidez pentru Președinte. Sunt cel mai competent dintre ei, cred că colegii mei sunt de acord că mi se cuvine acest post”, a mai precizat Marin Antonescu.

Acesta a precizat că la Dâmbovița fuziunea din PNL și PDL este încă nefuncțională.

”La Dâmbovița noul PNL nu există. Ludovic Orban își face de cap. Are un partener, un băiat așa mai franjuri (n.r:referindu-se la deputatul Iulian Vladu, președinte al PDL Dâmbovița). Fiecare cu obiectivele lui. Să nu vă imaginați că există vreo iubire. Vor trebui să lucreze”, a mai punctat Marin Antonescu pentru PSnews.ro.

Acum vine partea mai spumoasă.

Ludovic Orban plănuiește, încă din luna noiembrie, de când a preluat șefia PNL Dâmbovița, să îl susțină pentru funcția de vicepreședinte al CJ Dâmbovița, în detrimentul lui Marin Antonescu pe un anume Florin Antoniu. Acesta este fostul președinte al PPDD Dâmbovița, partid pe care l-a reprezentat la alegerile locale din 2012.  De precizat că Antoniu nu este în niciun fel cunoscut pentru activitatea sa politică, ci pentru ipostazele indecente în care s-a pozat și le-a postat pe Facebook.

Totuși, la o simplă căutare pe internet, mai aflăm un aspect extrem de interesant despre trecutul consilierul județean liberal, susținut acum puternic de Ludovic Orban pentru a deveni vicepreședinte al CJ Dâmbovița.

Florin Antoniu a ocupat funcția de broker la GM Invest SA. Dacă la prima vedere această firmă nu vă spune nimic, în realitate aceasta este una din companiile lui Sorin Ovidiu Vântu.

GM Invest SA este compania către care SOV a încercat să vândă acțiunile Gelsor SRL și SOV Invest.

antoniu linkedim

 

florin antoniu 2

florin antoniu

Foarte scurt istoric al GM Invest SA

Firma GM Invest SA, societate de valori mobiliare care intermediaza pe Bursa, a iesit din anonimat in 2002, cand a fost preluata de off-shore-ul cipriot Comac Ltd.

Intamplator sau nu, tranzactia s-a parafat la doua luni dupa ce Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) a decis sa retraga autorizatia firmei Gelsor. Dupa preluare, GM Invest a ajuns intre primii zece intermediari de pe Bursa. In prezent se afla pe pozitia a sasea ca volum de tranzactionare si a devenit chiar actionar la Bursa.

GM Invest are sediul in centrul Capitalei, chiar in cladirea fostei Banci Romane de Scont, infiintata de acelasi Vintu. Acesta a negat ca ar avea vreo legatura cu GM Invest, la fel cum a negat ca ar avea vreo legatura cu tranzactiile catre aceasta societate ale actiunilor detinute de Gelsor SRL si SOV Invest la Regisco.

Comac Ltd. detine peste 87% din actiunile societatii de brokeraj, iar restul participatiilor se impart intre „locotenentii” lui SOV: cetatenii moldoveni Tatiana si Ghenadie Nipomici, Darius Golgojan si Mircea Solomon.

 

foto: actualdecluj.ro

 

 

2 comentarii la “EXCLUSIV Ironia sorții. Orban l-a mazilit din PNL pe un fost colaborator al Securității, coleg cu tatăl său și îl susține pe un fost angajat al lui SOV

  1. Sunt socat. Ce drek, in dreapta asta politica e plin de fii, fiice, nepoti si stranepoti de fosti nomenclaturisti si securisti? Adica la vremuri noi tot noi. Adica au plecat tatii si bunicii si au venit nepotii si copii? Nici nu ma mir de ce este atat de infecta dreapta romaneasca – lupul isi schimba blana, dar naravul ba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *