EXCLUSIV Liberalii au obținut, în negocierile cu PSD, blocarea creșterilor de taxe pentru IMM

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă/ Sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Surse de la vârful PNL au declarat, în exclusivitate pentru PS News, că liberalii au obținut, în discuțiile cu PSD, blocarea tuturor creșterilor de taxe pentru IMM-uri.

Singura concesie acceptată a fost cea legată de impozitarea cu 0,3 la sută a proprietăților imobiliare a căror valoare cumulată depășește 500 de mii de euro, dar și aceasta în scădere, față de 1 la sută, propunerea lui Ciolacu.

Liberalii au mai acceptat, de principiu, să fie eliminate facilitățile de neplată a asigurărilor de sănătate pentru lucrătorii din agricultură, construcții și IT, procentul CASS fiind de 10 la sută, scutit acum la plată pentru aceste trei categorii menționate. Măsura a fost acceptată pentru a putea susține în continuare bugetul asigurărilor de sănătate, în contextul creșterilor prețurilor la medicamente.

„Oricum, aceste facilități pentru agricultori, constructori și cei din IT au fost gândite pe termen limitat. Este incorect față de ceilalți contribuabili, care plătesc sănătatea, ca aceste categorii să beneficieze de o astfel de scutire perpetuă”, au mai precizat sursele liberale.

Cade însă în responsabitatea PSD să găsescă soluții reale pentru reducerea cheltuielilor cu aparatul administrativ al statului.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: