EXCLUSIV Lider PMP, reacție privind anunțul de ultimă oră al lui Maior

Anunțul șefului SRI, George Maior, potrivit căruia urmează să demisioneze din funcția de șef al Serviciului Român de Informații pare că nu a luat prin surprindere pe toată lumea.

Unul dintre liderii de marcă ai Partidului Mișcarea Populară spune că gestul lui Maior este unul extrem de elegant și cât se poate de natural.

„Orice demisie e o decizie personală, într-adevăr, inițiativa privind nominalizarea șefului SRI aparține președintelui. Faptul că prin demisie, George Maior s-a pus la dispoziția viitorului președinte după părerea mea e un gest cât se poate de elegant și evident, considerentele viitorului președinte sunt cele care vor prevala în ceea ce privește alegerea următorului șef de instituție. E o formulă care se aplică în Statele Unite în mod frecvent”, a explicat Cristian Diaconescu pentru PSnews.ro

Cu privire la așa-zisa opțiune a premierului Victor Ponta de îl numi pe Maior șef al Executivului, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, Cristian Diaconescu a declarat:

„Acest lucru este o speculație. Preluarea Guvernului înseamnă majoritate, multe alte etape. În state precum SUA sau Marea Britanie, astfel de gesturi sunt normale, tin de o funcționare cât se poate de civilizată a unor instituții sensibile ale statului. Eu cred ca ar trebui să se aplice automat la funcționarii a căror nominalizare ține de evaluarea pe care o face un președinte la un moment dat. Mie mi se pare că practica americană e cât se poate de inteligentă în acest sens”, a mai declarat Cristi Diaconescu pentru PSnews.ro

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat că își va prezenta demisia noului președinte al României deoarece consideră că șeful statului ar trebui să ia deciziile în ceea ce privește serviciile de informații.

„Eu cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a afirmat George Maior.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: