Skip to content
Politică

EXCLUSIV Lider PNL explică efectul devastator pentru liberali, în cazul în care se ajunge la inculparea lui Predoiu. Ce sugestie face conducerii PNL și care ar fi cea mai bună soluție în cazul în care liberalii rămân fără premier

Duminică, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, cât și fostul ministru de finanțate din guvernarea PDL, Gheorghe Ialomițianu, ar fi cercetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar disjuns din ”Gala Bute.”

Luni, PSnews.ro a prezentat, în exclusivitate, documentul care i-ar putea spulbera visul lui Predoiu de a deveni premier al PNL și care ar putea să le dea mari bătăi de cap celor din PNL, în perioada următoare, având în vedere că există posibilitatea ca liberalii să rămână fără premierul desemnat, în cazul în care se ajunge la inculparea acestuia.

Citește și: EXCLUSIV Documentul DNA care spulbera visele de premier ale lui Predoiu. Urmează marele taifun în PNL?

Potrivit documentului prezentat de PSnews.ro, Predoiu și Ialomițianu ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in perioada in care a fost organizat evenimentul „Gala Bute”.

predoiu dna 2_001

Vedem că Ialomitianu a semnat nota de fundamentare fara a tine cont de opinia unui expert din Ministerul de Finante, în timp ce premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, ar fi semnat nota de fundamentare fara ca proiectul sa fi fost transmis oficial Ministerului Justiţiei.

Cu privire la acest aspect, în care premierul desemnat al liberalilor ar putea deveni subiectul unei anchete a DNA, senatorul PNL, Cristian Bodea, a precizat că, în cazul în care se ajunge la o inculpare a lui Predoiu, PNL ar suferi o dură lovitură de imagine.

”Normal că va fi afectat partidul în cazul unei astfel de situații, în cazul domnului Predoiu, în cazul domnului Ialomițeanu nu va fi niciun fel de problemă, dar cred că PNL are resursele să revină dacă va primi o asemenea lovitură, să-i spunem.”, a precizat senatorul Cristian Bodea pentru PSnews.ro.

Întrebat care ar urma să fie procedura de desemnare a unui nou premier, în cazul în care Cătălin Predoiu va fi pus într-o situație în care s-ar impune să se retragă din poziția de premier desemnat, senatorul PNL a precizat că nu este nevoie neapărat de un congres al partidului pentru a se face o nouă nominalizare.

”Depinde ce se dorește, nu e neapărat să facem un congres acum repede să desemnăm, dacă va fi cazul, repet, un alt premier. Asta se poate face în eventualitatea unei ajungeri la guvernare la toamnă sau în altă perioadă. Nu știu dacă ne dorim unul care să facă pe premierul din umbră, asta rămâne de decis în cadrul partidului. Ar trebui un congres formal, că până la urmă dacă rămâne regula că cei de la PDL desemnează premierul, în fond poate fi altcineva. Dacă stăm să ne gândim, nimeni nu desemnează premierul viitor prin congres.

A fost un vot formal ca să fie sigur, depinde ce se dorește. Ne afectează într-un fel pentru că e premier desemnat și dacă se va dovedi cu probleme, normal lumea se uită chioruș.

Dar oamenii s-au obișnuit acum să vadă că pică din toate părțile pentru că românii știu că din toate părțile s-a băgat mâna în banul public. Nu e o noutate că și de la PSD, și de la PNL, și de la Băsescu pică câte unul. Și de la UDMR inclusiv. E foarte bine, se curăță peste tot.”, a precizat Cristian Bodea pentru PSnews.ro.

În plus, senatorul liberal și-a reiterat sugestia către conducerea partidului și anume că, în cazul în care Cătălin Predoiu va avea probleme penale, premierul desemnat al liberalilor să nu fie numit în grabă și să nu fi avut calitatea de ministru, în fotele guvernări, astfel încât să nu existe aspecte cu care să fie ”agățabil.”

”Dacă se întâmpla ca domnul Predoiu să aibă probleme, cred că nu ar trebui să ne grăbim cu desemnarea unui nou premier din umbră, ci să ne gândim bine cine ar fi cea mai potrivită persoană, cea mai capabilă și să ne asigurăm că nu este agățabil. De aceea, mă gândesc foarte serios că nu ar trebui să fie un fost ministru pentru că s-a guvernat cum s-a guvernat în anii trecuți. În toate guvernările s-au forțat de multe ori lucrurile și muli pot fi chemați la DNA, cel puțin, dacă nu să ajungă și într-o situație mai urată. 

De aceea, revin cu propunerea mea ca viitorul guvern PNL să nu fie format din foști miniștri, nici măcar la nivel de premier. Cred că e cea mai bună și cea mai sigură soluție pentru partid și cea mai liniștitoare și pentru cetățeni”, a mai transmis senatorul PNL Cristian Bodea pentru PSnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *