EXCLUSIV. Ligia Deca, anunţuri importante pentru toţi elevii la început de 2024. Ce se schimbă la Evaluare şi Bac 2024

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA/ Ligia Deca
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a făcut anunţuri importante pentru elevi şi profesori, în exclusivitate la postul nr. 1 de ştiri, România TV.

Ligia Deca a transmis elevilor, prin intermediul România TV, care sunt schimbările din acest an la examenele naţionale.

„In primul rand as vrea sa asigur toti elevii ca modalitatea de desfasurare a examenelor nationale, evaluarea nationala si bacul ramane aceeasi. Pentru clasa a 8-a, evaluarea nationala incepe pe 25 iunie, pentru clasa a 12-a, probele scrise incep pe 1 iulie.

Mai mult, anul acesta vom avea simularile putin mai devreme cu adaparea programei dupa care se vor desfasura simularile tocmai pentru a avea mai mult timp de recuperare. In functie de rezultatul simularii, sa se poata organiza la scoala sesiuni de consolidare, de recuperare, astfel incat rezultatele de la evaluare sa fie unele bune pentru toti copiii.

Astfel simularile pentru clasa a 8-a incep in 5 februarie si pentru clasa a 12-a, ele vor incepe pe 4 martie. Evaluarea, atât la simulari, cat si la examene va fi digitalizata. Sesiunea de bac de toamna din acest an s-a desfasurat cu evaluarea digitalizata asta inseamna ca toti profesorii corectori corecteaza intr-o platforma si se reduce astfel riscul de punctaje gresite din cauza oboselii, incarcarea pentru acel barem, crește si usurinta. Deci, practic, extindem acest nou sistem modern, digitalizat”, a declarat Ligia Deca în exclusivitate la România TV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL